Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Ca smantana ca la noi (reloaded)  (Citit de 13937 ori)
Sorina
Vizitator
« Răspunde #45 : 08-05-2008, 18:58:17 »

...nu neaparat...gasesti si in orice supermarket unde are stand cu produse asiatice...cred ca tot halva ii zice...dar o recunosti ca e alba la culoare si in caseruole transparente...

o sa ma uit mai bine. Ca la acela la care merg eu e standul cu produsele etnice, dar halva n-am vazut sa fie.
 De-colo am luat eu miso, acolo mai sunt cous cous, si suziwan, salsele de soia, etc.
 mersi, o sa vad.
Memorat
moonshiner
Author
Sr. Member

« Răspunde #46 : 08-05-2008, 21:10:56 »

Citat
unde moon,,la magazinele lor ? (daca da, am si eu unul prin apropiere) Si cum se numest?
Eu am luat de la auchan, e in zona produselor etnice. O cutie de 500 g parca era 4,50. Scria halwa si tahinah. Au si o versiune mai lichida, un fel de sos. Pe eticheta tradusa in italiana scria 'dolce per dieta'.  Grin
Nici nu se compara cu aia facuta din srot de floarea soarelui. E mai fina si nu e asa unsuroasa.

Cred ca au si la magazinele arabesti, am sa caut ca chiar mi s-a facut pofta citind aici.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #47 : 09-05-2008, 12:20:34 »

De fapt, scopul discutiei mele nu era "de unde sa cumpar aia si ailalata ca la noi, ca altfel mor", ci era acela de a elimina mitul cu "ca la noi nu se iesista", pentreu ca nu se mai iesista nici "la noi".
Probabil, cum zice Sorina, chestiile astea ni se pareau delicioase si pentru faptul ca ne-am nascut cu ele si pentru ca nu ne lafaiam in de toate ca acum.
De exemplu, eu, pe la inceput am facut indigestie de la banane, ca mincam cite 2 o data, nu ca in copilarie, cind imparteam una in 2 sau in 4, acum nici macar nu ma uit la ele. Idem cu portocalele.

Scopul discutiei mele era sa spun parerea mea: de anul trecut pina azi, gustul ala minim care ramasese cum mi-l aminteam eu in anumite produse a fost... SPALAT.
Galbanino afumat e de o mie de ori mai bun decit cascavalul nostru afumat DE AZI, si vreau sa spun ca-l cumpar tot in magazine de mare distributie, nu "la tarani"...
Eu vad ca de exemplu cozonacii facuti de mama, aceeasi (mama) care ii facea si cind eram eu copil, nu mai au nici acelasi aspect, nici acelasi gust.
Pentru ca PRODUSELE s-au schimbat, au devenit mai "rafinate", mai industriale, si nu mai au acelasi efect.
Sint convinsa ca, daca as mai avea bunici la tara si mi-ar face piine cu produse cumparate, nu ar iesi piinea ca pe vremuri, iar din gradina as minca ardei din saminta... bulgareasca si rosii turcesti sadite la Putineiu...

Pe de alta parte, probabil ca toti ati incercat sa gatiti o pastasciutta in Romania, cu produse italiene, cu aceleasi metode cu care gatiti in Italia, dar nu v-a iesit la fel ca in Italia. O explicatie o fi, nu?

Memorat

Sorina
Vizitator
« Răspunde #48 : 09-05-2008, 12:51:40 »

Citat
Pe de alta parte, probabil ca toti ati incercat sa gatiti o pastasciutta in Romania, cu produse italiene, cu aceleasi metode cu care gatiti in Italia, dar nu v-a iesit la fel ca in Italia. O explicatie o fi, nu?

explicatia pe care am auzit-o eu e ca pastele italienesti de pe piata Ro(cel putin) sunt facute cu un alt fel de faina,pt. ca lumii nu-i place pasta "al dente" ci numai aia stracotta. Nu stiu daca te referi la asta.  Si am constatat si eu ca se fierbea aiurea.
  Apoi mi s-a mai spus ca de fapt toate produsele ,nu numai alimentare de pe piata noastra, de import dar pt. piata de la noi , sunt diverse de cele de aici din It zic. Si aici nu mai vad logica.

Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #49 : 09-05-2008, 13:03:53 »

asta e sigur, pentru orice, am notat si eu diferenta, inclusiv la detergenti, la shampoane...
dar cu pasta dusa de aici oi fi facut vreodata. rezultatul este oricum dezamagitor...
Memorat

Sorina
Vizitator
« Răspunde #50 : 09-05-2008, 13:31:14 »

dar cu pasta dusa de aici oi fi facut vreodata. rezultatul este oricum dezamagitor...

mmm, nu, ca n-am dus decat ce stiam sau nu eram sigura ca este: gen tortellini si cam atat.
  o data mi-a spus unul ca nicaieri pasta nu iese la fel, pentru ca depinde de apa. Il aprobam si-mi spuneam bããã fixatule !! Si la fel era convins cu cafeaua.
  Oricum, pt. mine mancarea ca in Italia nu-i nicaieri ! Ca nici cand eram acasa nu ma prea omoram eu cu ciorbele si pireul  LoL, sa nu mai spun de afumatura. Dar aici o am mereu, ca au grija ai mei sa ma aprovizioneze si nu-i pot intrista sa le spun ca zac prin congelator produsele. Cel putin ii mai scutesc pe ei sa manance atata porc  Grin
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #51 : 09-05-2008, 14:05:41 »

a propos de cafea...
sor-mea si-a luat o masina de cafea De Longhi (aia veche de varsai laptele in ea si-l scotea spuma) si asta noua de acum e ... parca Krupps... cit sint eu de cafegioaica, cu cafea dusa de mine de aici, nu-mi placea deloc cafeaua aia.. Aia cu De Longhi parea fleasca, asta cu Krupps e tare de sta lingurita in ea, desi umple ceasca (d-aia de la noi, nu degetare ca la italieni).
Am incercat eu sa-mi fac cafea cu mai putina, dar a iesit apa chioara.
Memorat

Sorina
Vizitator
« Răspunde #52 : 09-05-2008, 14:10:41 »

Fixato!  Tongue Tongue
 O fi avand dreptate cela, cand zicea ca-i apa de vina? Huh?
 (oricum,daca te inveti cu cafa facuta de o anumita masina,numai aia iti place. In casa zic, la bar e altceva)
Memorat
Sorina
Vizitator
« Răspunde #53 : 09-05-2008, 14:16:55 »

Asa-i...Unica chestie la care nu reusesc sa ma adaptez e cantitatea de cafea din cescutele de la bar. Nu numai ca-i putina, dar mai si ramane bunatate de cafea pe peretii cestii,asa-i de cremoasa. Complexiv ceea ce ajunge la mine e cca o lingura, nu mai mult. Si-s cafegioaica si eu, peste zi cam 4-5 cescute (nu la bar ca as da ortu', acasa)
Memorat
Sorina
Vizitator
« Răspunde #54 : 09-05-2008, 14:25:21 »

Prin baruri am provocat amuzament si chiar stupefactie - o data am facut sacrilegiul de a cere cafea la pizza. Deci cafeaua n-o mai beau in public, ca sunt suspecta.

adica in loc de apa/cola/bere, tu ai cerut cafea  Shocked
  LoL LoL puteai sa te dezvinovatesti ca erai blonda  Tongue Tongue
Memorat
Felicia
Sr. Member

« Răspunde #55 : 09-05-2008, 14:33:22 »

si stiind ca omu meu aprecia pina si cremvustii aia grosi si badaranosi de pe vremuri...

singura chestie care zic mereu ca ei nu au sint cirnatii... or avea ei 'nspe mii de feluri de cirnati, da nici unul nu e cum sint ai nostri, mai ales aia facuti in casa.

Vezi ca la Lidl sunt niste crewursti grosi f buni Seamana mult cu cei romanesti Toot acolo sunt si subtiri de porc afumati f buni si aceia Eu numai din aia pot manca s-a invatat si al meu de nu mai suporta pe cei tip italienesc de pasare si alte chestii fara nici unn gust
Memorat

Il male, al contrario del bene, ha il duplice privilegio di essere affascinante e contagioso.
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #56 : 09-05-2008, 14:34:04 »

eu sincer nu mai pot bea cafea cu stacana, mai bine beau 3-4-5 pe zi (espresso) decit o ceasca d-aia mare.
Si apoi nu e adevarat ca espresso e mai tare. Cu cit e mai lunga cafeaua, cu atit e mai tare, ca e "spalata" de toata cafeina, pe cind la espresso apa trece rapid prin cafea.
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #57 : 09-05-2008, 14:35:31 »

iar cu apa iar e adevarat. O notez la piele, cind imi fac baie acolo, nu simt apa alunecoasa pe corp, ci aspra, nu stiu cum sa explic.
masinile de vase acolo se folosesc permanent cu sare in ele, pe cind eu aci pun sare doar o data la ceva timp, pentru decalcificare.
Memorat

Sorina
Vizitator
« Răspunde #58 : 09-05-2008, 14:44:28 »

Vezi ca la Lidl sunt niste crewursti grosi f buni Seamana mult cu cei romanesti Toot acolo sunt si subtiri de porc afumati f buni si aceia Eu numai din aia pot manca s-a invatat si al meu de nu mai suporta pe cei tip italienesc de pasare si alte chestii fara nici unn gust
  nehh... parerea mea: daca-i vreti buni si de calitate, Servalade cred se cheama.
Memorat
Sorina
Vizitator
« Răspunde #59 : 09-05-2008, 14:45:48 »

Si apoi nu e adevarat ca espresso e mai tare. Cu cit e mai lunga cafeaua, cu atit e mai tare, ca e "spalata" de toata cafeina, pe cind la espresso apa trece rapid prin cafea.

asa am auzit si eu.
Memorat
Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: