Si a mea s-a daramat la inceput (de asta e peretele din fata alb pana la jumate ca se rupse in doua

si primii doi pereti nu vroiau sa stea, apoi au stat prin minune, apoi mi-a cazut odata o parte din acoperis, cand puneam cealalta parte dar apoi l-am salvat

Deci casutza aia e suma amai multor greseli si nereusite apoi totusi imi place cum a iesit, a doua oara va fi mai bine.
Eu am luat reteta de pe un site pe care ti-l dau, dar deci acum din aluatul asta sigur nu se poate manca ca ti se rup dintii, are nevoie macar de 6 saptamani ca sa se inmoaie. Odata am facut un trenuletz de craciun, l-am mancat de pasti cand isi pierduse deja o roata si fluierasul.
Dar deci ma tem ca aluatul pentru casuta e si mai dur decat ala pentru turta dulce obisnuita.
Contine:
500 g faina cu 3 g praf de copt, 250 g miere, 125 g zahar praf sau zahar brun, 8 g cacao, scortisoara , ghimbir, cuisoare macinate (putin din toate eu ghimbir nu am pus, nici nu stiu bine ce e), putina sare (eu nu am pus) 100g unt, 1 ou intreg, (el pune 2 ca zice ca face mai multe casute)
Le amesteci pe toate, se amesteca foarte greu si le pui intr-o folie 2 ore in frigider.
Da pe pagina asta maghiara deasupra videoului descarci niste sabloane in pdf. (le poti face si singura dar ma rog la prima incercare mi-am zis ca e mai bine sa iau un model gata facut)
Intinzi aluatul si pui sablanele alea deasupra, faci semne cu o scobitoare sa marchezi contuurl formelor si apoi tai formele.
Pentru "lipici" si ornamente amesteci 400-500 g zahar praf (mie mi se pare mult, cred ca si mai putin se poate cu 2 albusuri de ou si le amesteci muuuult (juma de ora pana se dizolva zaharul in albus). Si atunci incepi sa asamblezi cu rabdare si atentie si noroc (uita-te la video ca ajuta mlt sa vezi cum). Inainte de a pune acoperisul asteapta sa se usuce lipitura peretilor, poti orna peretii atunci.
Aici e videoul mai jos, faci klikk pe play, e in maghiara zice cam ce am scris dar macar vezi cum face.
http://desszert.eu/mezeskalacs_haziko_keszitesAdevarul e ca am lucrat prea improvizat (nici ingredientele nu le-am respectat de tot ca nu aveam destula miere si apoi tot adaugam faina pana sa aiba consistenta normala formele alea) dar daca crezi ca pot sa te mai ajut cu ceva, cu placere. Ai pe forumul de sub video idei pentru alte casute sau ornament