Asa ca o curiozitate, ieri imi povestea un coleg de-al meu, ca el hotaraste deja sambata ce va gati in fiecare zi a saptamanii care urmeaza,si cumpara la inceputul saptamanii ce-i trebe'...in felul asta e ok pt gatitul zilnic seral

.
Voi cum faceti?
Gatiti zilnic?
nu-ti trebuie lista cu ce gatesti toata saptamana ca sa faci treaba asta. pur si simplu te duci la cumparaturi o data la doua saptamani si cumperi de toate si apoi incepi sa gatesti ceea ce se strica mai repede si lasi mai la urma ce se strica mai greu.
spre ex mai intai gatesti ciuperci, spanac, varza calita, vinete etc si mai la urma cartofi, ca aia se tin, orez , mai alternezi cu o pasta. la orice garnitura trantesti acolo o bucata de carne prajita.
eu carnea o tai si o pun in pungi cum o aduc asa stiu ca atunci cand pun la dezghetat scot doar atat cat mancam o data si nu scot mai mult sa se strice. apoi e bine sa mai ai mereu in congelator un kg de carne tocata, un pui.
asa cand vrei sa gatesti te uiti la ceas... cat timp ai. daca n-ai timp gatesti ceva rapid ca dintre alea enumerate mai sus iti ia in jur de juma' de ora. cand chiar te plictisesti si n-ai ce face si te mai apuca si un chef de-ala de gatit (care de obicei te lasa imediat ce te-ai pus pe treaba) cu carnea tocata poti face sarmale, un ardei umplut, niste chiftelutze. cu puiul o supa de pui si aia e.
iesi mai ieftin asa decat cu kebab si pizza. dar nu trebuie sa cumperi cantitati industriale. cate un pic din fiecare