Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3 4   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Ce pregatiti bun de Craciun ?  (Citit de 4744 ori)
Iulia
Sr. Member

« : 18-12-2007, 11:07:34 »

Eu fac lasagna, ceva la cuptor (inca nu stiu ce anume) si ma gandeam la un cozonac. Voi ?
Si retetele bineinteles sunt bine asteptate si ceva idei.
Memorat

gery67it
Jr. Member
*

« Răspunde #1 : 18-12-2007, 11:42:02 »

Standard: sarmale, salata boeuf ( asa se scrie, nu ?! Undecided), probabil piftie, o friptura de porc, cozonac ... ?!?
 Cool

LoL
Memorat
gery67it
Jr. Member
*

« Răspunde #2 : 18-12-2007, 12:01:14 »

SALATA BOEUF

Ingrediente :
500 g rasol de vaca sau piept de pasare;400 g cartofi; 3 morcovi; doua radacini de patrunjel; 200 g mazare; o telina mica; castraveciori si gogosari acri; patrunjel verde.
500 g Maioneza, 100 g masline medii, 4 albusuri de ou fiert, 1-2 linguri mustar normal. 
==========================
Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, intr-o oala cu apa rece. Cind da in clocot se curata de spuma, se pune putina sare si se lasa sa fiarba in continuare, pe foc mic, fara sa mai clocoteasca. In timpul fiertului se acopera oala cu un capac lasind o deschizatura de un deget, pentru iesirea aburului.
Carnea fiarta se taie in cubulete.
Se curata si se spala legumele si zarzavatul si se pun la fiert (mazarea din conserva nu se fierbe).
Dupa fierbere, cartofii, morcovii, patrunjelul si telina se taie in cubulete.
Se pune totul intr-un castron, se adauga castraveciorii taiati, gogosarul taiat si mazarea.
Se sareaza, se adauga o parte de maioneza si o lingura de mustar si se amesteca bine.
Amestecul se pune pe un platou luind forma acestuia si se niveleaza suprafetele.
Restul de maioneza se intinde cu un cutit lat in strat uniform pe toate suprafetele exterioare.
Se garniseste cu masline, cu frunze de patrunjel verde, cu albus de ou taiat sau tocat, feliute de gogosar.
Se serveste dupa 1-2 ore de la preparare.
Se poate pastra in frigider de la o zi la alta.
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #3 : 18-12-2007, 12:39:07 »

as face piftie dar nu stiu.

eu lasagna o fac mai mult dupa ochi
1 kg de carne macinata
2 sticle de bulion (o sa ramana)
1 pachet de foi pt lasagne
2 oua fierte
500 g de ciuperci
100 g de cotto
besciamella
mozzarella

fac ragu si il amestec cu oul taiat in bucatzele foarte mici si cu ciupercile calite tot bucatzee foarte mici

separat coc niste bulion in care pun un pic de smantana cand e copt

pregatire
bulion un rand de foi de lasagna
un rand de ragu si deasupra cotto

apoi un rand de foi de lasagna
un rand de ragu
mozzarella

un rand de foi de lasagna
bulion + besciamella
un pic de parmezan ras pe deasupra si dau la cuptor cam 50 de minute la 180°

eu in ragu pun un cubulet de knorr aglio e prezzemolo si un pic de picant

ragu care ramane il congelez si cand fac paste il decongelez
Memorat

gery67it
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 18-12-2007, 13:05:34 »

Ingrediente
1 ½ kg picioare sau cap de porc, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastirnac, 1 telina, 2 foi de dafin, 3-4 boabe de ienibahar(merge si fara ultimele 4), 3-4 catei de usturoi (facultativ, dar ... Grin), sare 

Mod de preparare
Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satirul. Se asaza intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa in asa fel, incit nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra carnii. Se pune la foc potrivit lasind sa fiarba incet. Se spumeaza mereu, apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat, foile de dafin si ienibaharul. Se acopera vasul cu un capac, lasind numai la o margine cratita putin descoperita. Trebuie sa fiarba pina cind carnea se desface foarte usor de pe oase. Se scot oasele si se asaza carnea pe fundul mai multor farfurii. Se piseaza usturoiul in piulita de lemn cu putina sare si se amesteca cu zeama de carne. Se strecoara si se toarna zeama strecurata in farfurii peste carne, avind grija ca aceasta sa fie bine acoperita. Se pune la rece sa se inchege. Ca sa se obtina o piftie frumoasa, limpede, trebuie sa fiarba tot timpul foarte incet si vasul sa fie aproape acoperit. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi. Tot astfel se poate prepara si piftia din picioare de vaca sau, amestecat, picioare de vaca cu picioare de porc.

Hinturi:
1) pentru cine nu vrea din porc/vaca, se pot folosi capete, picioare si gaturi de pasare (merge si curcanul)
2) ca sa fii absolut sigur ca iese aspicul, 1 foita de gelatina alimentara ajuta ! ENORM  Lips Sealed

Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #5 : 18-12-2007, 14:57:58 »

Asadar...noi de cand ne-am cunoscut...am zis in casa sa imbinam traditiile...

Si, ca si in fiecare an din cei 4 de cand suntem impreuna...fac asa:

Ajun:
-ton (conserva)
-anguilla marinata
-racitura de cocos
-o pasta...pe aici e traditie pasta alba simpla...(foi mari ca la lasagna...pusa neuniform una peste alta...cu unt si parmigiano printre foi si apoi bagata la cuptor)
-somon prajit
-la urma...dupa o pauza astice(fiarta)

Craciun:
-mai multe tipuri de salam si somon afumat cu giardiniera in otzet si ciuperci porcini in ulei...
-capeletti in supa
-sarmale, carnati si zampone cu pure

Zilele urmatoare...de toate...
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #6 : 18-12-2007, 17:48:37 »

si cozonac ? Grin
Memorat

Sorina
Vizitator
« Răspunde #7 : 18-12-2007, 19:36:29 »

-anguilla marinata

asta sa-mi zici tu mie cum vine. Huh?
Eu as avea un vin sicilian vechi recomandat a se bea in compania anguilelor (fripte, zicea dl.sicilian, dar poate ca si marinate ar  fi, ca tot anguile is. Au ba??  )
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #8 : 18-12-2007, 20:17:14 »

asta vine asa...

si o cumperi de la magazin gata facuta  Grin
Memorat
Sorina
Vizitator
« Răspunde #9 : 18-12-2007, 20:23:45 »

Shocked brrr.
Renunþ !!  Grin
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #10 : 19-12-2007, 08:45:37 »

Shocked brrr.
Renunþ !!  Grin

...ce fricoasa esti...te sperie o anguilla... Tongue
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #11 : 19-12-2007, 08:46:50 »

nu am mancat niciodata dar nu sunt nici curioasa
Memorat

simona_02
Vizitator
« Răspunde #12 : 19-12-2007, 08:56:50 »

peºte în toate felurile, sarmale din piept de pui ºi cârnaþi - de poftã Smiley
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #13 : 19-12-2007, 10:17:34 »

si cozonac ? Grin

Cred ca fac unul...ca sunt cerintze  Grin
Reteta..........hmmm...treaba asta cu retzeta la cozonac...(poate foloseste pt. mama spre exemplu...ca framanta la mana...)...
Eu reteta NU am...o fac din ochi...fiindca pana la urma SECRETUL nu e reteta...ci in primul rand framantatul...iar eu il pun in "impastatrice" aia kenwood...si uit de el...
Apoi dupa o ora de framantat ...ii mai pun un plic de drojdie uscata inmuiata in prealabil (aia pe care zice ca se foloseste pt. 500g faina)...si o mai las la framantat cateva minute...apoi sa dospeasca...il pun in forme...si il mai las sa dospeasca si in ele...apoi la cuptor sa se coaca...
Memorat
mihaela_cano
Sr. Member

« Răspunde #14 : 30-12-2007, 12:08:13 »

Si ptr noaptea de revelion?!? hammer
Memorat
Pagini: [1] 2 3 4   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: