Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3 4   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Ciorba de peste  (Citit de 4928 ori)
dadi
Veteran

« : 11-07-2007, 12:41:15 »

M-ar placea sa reusesc sa gatesc o ciorba de peste buna... cat posibil asemenatoare cu ceea ce am mancat-o in Delta Dunarii.. *slurp*
multam fain pentru sfaturi step-by-step Smiley
Memorat
Aliniutza
Veteran

« Răspunde #1 : 11-07-2007, 12:46:25 »

... cat posibil asemenatoare cu ceea ce am mancat-o in Delta Dunarii..
Se zice ca cea mai buna ciorba de peste e aia facuta cu apa din Dunare....dar poate cu aia din delta Grin
Memorat

“Happiness only real when shared”
simona_02
Vizitator
« Răspunde #2 : 11-07-2007, 12:59:24 »

apa din dunare sau apa din delta e cam lafel Wink

dadi, io o faceam cam asa:
zarzavat (ceapa, morcov, ardei, parca si cartofi puneam; in orice caz, puneam cam ce zarzavat aveam la ora aia prin casa). pus la fiert. cand e aproape fiert se pune pestele (cat mai mult, de cat mai multe feluri). cand ai pus pestele, poti sa adaugi otet (daca il fierbi in apa "simpla", se faramitzeaza; se desface in bucati mici; daca adaugi otet, ramane intreg). eu una borsul de peste il acresc cu otet. poti sa adaugi si suc de rosii, sau rosii coapte.

cam asa il facem eu. dar trebuie sa marturisesc ca n-am mai facut de mai bine de 5 ani Grin
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #3 : 11-07-2007, 13:15:30 »

zarzavat (ceapa, morcov, ardei, parca si cartofi puneam; in orice caz, puneam cam ce zarzavat aveam la ora aia prin casa). pus la fiert. cand e aproape fiert se pune pestele (cat mai mult, de cat mai multe feluri). cand ai pus pestele, poti sa adaugi otet (daca il fierbi in apa "simpla", se faramitzeaza; se desface in bucati mici; daca adaugi otet, ramane intreg). eu una borsul de peste il acresc cu otet. poti sa adaugi si suc de rosii, sau rosii coapte.

Subscriu! Grin
...morcovii si cartofii se pun intregi...ardeii si ceapa taiate "julien" Wink ...

Si sa NU uiti de LEUSTEAN (ca altfel nu mai e ciorba)!!!!!!! si de MUJDEI!!!!!!!
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #4 : 11-07-2007, 13:22:02 »

Se zice ca cea mai buna ciorba de peste e aia facuta cu apa din Dunare....dar poate cu aia din delta Grin

apa din dunare sau apa din delta e cam lafel

Pot sa va contrazic?Huh? Wink

Pan' la urma e aceeasi apa...tot prin Dunare vine...DAR zice bine Aliniutza...e apa de Delta...
...si anume de pe canale...mai exact din mijlocul canalului...nu de la mal...cu moluste si noroi...nu din Dunare cu mortaciuni si motorina de la vapoare.......si cum zice barbatamiu cu "kk nemtilor adus pana la Tulcea in Dunare" Grin

Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #5 : 11-07-2007, 13:26:30 »

ei na si cine ia -chiar si in delta- apa de la mijlocu' canalului? Grin eventual de pe fund Grin
si oricum mortaciunile isi imprastie paramecii (sau ma rog, salmonelele si alte alea) inclusiv in apa de la mijlocul canalului...
ca la tulcea faceam mancare tot cu apa de dunare, dar avea clor de se decolorau cearsafurile Smiley
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #6 : 11-07-2007, 13:51:02 »

...pescarii cu barca...am vazut io la Sfantu' Gheorghe... Grin
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #7 : 11-07-2007, 14:04:31 »

mdea, bine Tongue

Memorat
dadi
Veteran

« Răspunde #8 : 11-07-2007, 14:16:54 »

mmmhhh
ACUM ma duc si cumpar pestele Smiley restul am tot acasa. Mai putin, apa din Dunare, evident. =P~
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #9 : 11-07-2007, 14:34:08 »

ah, dadi, atentie ca pestele se fierbe foarte repede.
Memorat
dana_74
Full Member
**

« Răspunde #10 : 11-07-2007, 21:04:35 »

Cind eram mica si ma duceam in Delta in vacanta cu familia tatal meu facea ciorba de peste cu apa din Dunare si cu pestele prins de noi evident  Grin si pot spune ca a fost cea mai buna ciorba mincata de mine vreodata. Am mai facut si acasa dar parca ii lipsea ceva..
« Ultima modificare: 12-07-2007, 10:06:34 de către dana_74 » Memorat

L'erotismo parte dal cervello: per questo molti son tagliati fuori!
simona_02
Vizitator
« Răspunde #11 : 12-07-2007, 08:29:44 »

dadi, cum a iesit borsul? Smiley
Memorat
dadi
Veteran

« Răspunde #12 : 12-07-2007, 08:47:55 »

nu am facut-o inca, nu am gasit peste bun Sad. Maine ma duc la un magazin la milano, asa sambata fac ciorba de peste SI peste la gratar Smiley
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #13 : 12-07-2007, 08:51:49 »

acuma, vezi tu, ca sa-ti iasa bors de peste ca in delta, ti-ar trebui peste de dunare. sau cel putin de apa dulce. dar cum italienii cam stramba din nas la ideea de peste de apa dulce, cred ca-ti va fi cam greu sa gasesti Smiley
sau poti sa faci bors cu peste de mare. si ne zici cum ti-a iesit Smiley
Memorat
dadi
Veteran

« Răspunde #14 : 12-07-2007, 09:01:14 »

asta era chestie, ieri am gasit numai peste de mare. Dar la Milano este un magazin cu o selectie de peste intr-adevar de necrezut. Nu m-as mira daca ar avea si peste din Delta.. in orice caz, are peste de apa dulce, pt ca am luat acolo deja de multe ore tiparul, ce-mi place foarte mult. Pt apa.. pot sa ma duc la rau Adda si iau putina de acolo Wink
Memorat
Pagini: [1] 2 3 4   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: