Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 2 3 [4]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Ciorba de peste  (Citit de 4928 ori)
hugovictor
Jr. Member
*

« Răspunde #45 : 22-07-2007, 16:23:35 »

Aman,aman,...la Kustendje,bashtan efendim Kadir Turgay, zice "Ciric" bre cadin, yok Celic !  Smiley) Tu,...turk estem bre, yok TATAR ! Aferim ! (Sa fie la voi acolo !).
« Ultima modificare: 22-07-2007, 16:28:10 de către hugovictor » Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #46 : 22-07-2007, 16:50:32 »

Aman,aman,...la Kustendje,bashtan efendim Kadir Turgay, zice "Ciric" bre cadin, yok Celic !  Smiley) Tu,...turk estem bre, yok TATAR ! Aferim ! (Sa fie la voi acolo !).

La noi acolo...cu siguranta e asa... Wink vad ca si peste tot...ii spune la fel...

http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=it&lr=&q=celic+dere
Memorat
hugovictor
Jr. Member
*

« Răspunde #47 : 05-08-2007, 15:23:18 »

Pentru cei aflati in tara in vacanta, in delta,...ia uitati-va ce va pun aici :

Ciorba pescareasca "pe balta"

Ingrediente: peste de dunare, peste marin marunt, cartofi, ceapa, telina, pastârnac, morcov, ardei gras, rosii sau bulion, sare mare de bucatarie, otet, mujdei pescaresc, patrunjel verde.

Se ia ceapa si se pune la fiert într-o oala cu putina apa. Se taie telina, pastârnacul, morcovul si ardeiul gras dupa care se pun si ele la fiert lânga ceapa, adaugându-se doua linguri de ulei de floarea soarelui. Când acestea sunt aproape gata se adauga bulionul de rosii.
 În acelasi timp se ia ceaunul în care dorim sa facem ciorba pescareasca si se pune si se fierbe foarte bine pestele marin marunt. Când acesta este gata îl scoatem cu ajutorul unei site sau spumiere si se pun la fiert cartofii. Se adauga compozitia din prima oala, se completeaza cu apa dupa care se pune la fiert pestele de dunare.
 Când ciorba este gata se adauga patrunjelul taiat marunt.

Cum se serveste:
 Se scoate pestele din ceaun, cu multa grije pentru a nu se rupe si se aseaza pe masa într-o tava cât mai mare, astfel încat sa poata fi ales si luat cu multa usurinta de orice mesean. Pe aceeasi tava se scot si s e aseaza si cartofii fierti.
 Se umple farfuria pâna la jumatate cu ciorba, se pun cartofi fierti, jumatate de lingura de sare mare de bucatarie, o lingura de otet si mujdei de usturoi, dupa care se adauga bucata de peste dorita. Se serveste pâna sa se raceasca pestele.
 La final, pentru ca pestele sa aiba în ce înota, se umple o farfurie cu ciorba pecareasca, se adauga patrunjel verde si se serveste fierbinte.
 Ciorba pescareasca se poate servii si în dimineata zilei urmatoare, putin încalzita.

Foarte important!
Pestele de dunare este bine sa fie cât mai diversificat (crap, somn, lin, anghila, platica, salau, etc.). De asemenea, cu cât este mai proaspat (sa miste când îl bagi în oala), cu atât mâncarea este mai buna.
Pestele marin marunt (PMM) poate fi sprot, ceatal, hamsie sau aterina, proaspat dau sarat. În cazul în care este sarat nu se mai introduce sare la mâncare.
Patrunjelul verde de rupe cu mâna, nu se taie cu cutitul pentru a nu-si pierde aroma.
Legumele si zarzavatul se fierb într-o oala cu putina apa pentru a reduce timpul de fierbere.
Ciorba pescareasca facuta pe pirostrii la foc de lemne si mâncata afara la aer curat este cea mai buna.
Înainte de fiecare farfurie de ciorba se seveste câte 50 ml de tarie.
În ciorba pescareasca nu se pune bors, sare de lamâie sau zeama de lamâie.

Bors pescaresc dobrogean:

Ingrediente: 1,5 kg de peste marunt (oblete sau ghibort), 1 kg de peste mare (crap sau somn), 2 cepe, 2 ardei grasi, 5 rosii, 1 radacina de hrean, 1 radacina de patrunjej, o jumatate de lutru de apa, 1 litru de bors, leustean, petrunjel verde, sare, piper.

Se curata pestele si se spala bine. Pestele mare se taie in bucati si se aseaza intr-o farfurie, iar pestele mic se pune intr-o aoala la fiert cu sare. Cand este foarte bine fiert, se trece prin sita toata carnea, se asaza din nou oala la foc si se adauga zarzavatul curatat si bine spalat, lasandu-l sa fiarba pana se inmoaie. Se strecoara supa, iar cand clocoteste se adauga bucatile de peste mare si borsul fiert separat si spumat. Dupa ce borsul a fiert 5-10 min, se verififca pestele si daca este fiert se trage oala de pe foc, se presara deasupra leusteanul si patrunjelul tocate marunt. Se acopera oala cateva minute apoi se potriveste borsul de sare si acreala. Se serveste cu hrean ras. Facultativ se poate drege borsul cu 2 oua.

Ciorbã de peºte cu zeamã de varzã:

Ingrediente: 3 l zeamã de varzã, zarzavat de supã, 600 grame de peºte, verdeaþã.

Mod de preparare: Se potriveºte de acrã zeama de varzã, adãugând apã, dacã trebuie. Se fierbe cu zarzavat tãiat mãrunt: morcov, pãtrunjel, ceapã. Când este aproape gata, se pune peºtele curãþat ºi tãiat bucãþi potrivite. Se lasã sã fiarbã cât trebuie, se ia spuma, se potriveºte de sare ºi se adaugã dupã gust verdeaþã tãiatã mãrunt (mãrar, pãtrunjel, tarhon).

Sa nu ma boscoroditi acum ! mor

Pentru cei ce vor "variatie" de peste,...vizitati site-ul "realitateadinitalia.com",...si gasiti mai multe acolo ! Sa nu ma injurati daca v-am facut pofta !
Memorat
chamed
Jr. Member
*

« Răspunde #48 : 15-08-2007, 10:27:04 »

pentru cei care nu stiu crapul are gust de mal de obicei cand depune uouale.Traieste la fundul apei dar se ascunde doar intr-o perioada anume si atunci capata gust care se poate pierde daca dupa ce e curatat se tine in apa sarata+lamaie sau otet pentri 1-2 ore.Pentru italiani carpa nu e un pesce pregiato si nu se prea gaseste in magazin.Eu merg cu copilul(am invatat sa pescuiesc si sa joc fotbal acum 13-14 ani cand sotul a decis ca prietena mea era femeia visurilor lui)la pescuitul sportiv aici.Sant locuri unde platesti la ora,nr.de pers.sau nr.unditilor folosite.De obicei prindem pesce gatto(care este o combinatie intre peste africano si somn)trota si carpa.Nu mica mi-a fost surpriza cand l-am intrebat pe proprietarul lacului de unde aduce peste si mi-a zis romania.Eu fac ciorba de pesce cam asa:fierb toate zarzavaturile(multa ceapa)morcov,ardei,patrunjel radacina,rosii decojite si taiate cubulete.De obicei folosesc doar capul(dupa ce scot branchile (care lasate dau un gust amar)coada(cu o buna bucata de carne)+lapzi(daca au),la toate astea le dau un clocot (in apa sarata+piper boabe +foi de dafin)scot buc.de pesce si incerc pe cat posibil de a scoate oasele.Apa unde am fiert pestele o adaug la fiertura de zarzavaturi,controlez de sare (pentru cei care au loboda si leustean e timpul sa le pui in uoala)si inacresc cu bors magic(poate fi cumparat in it.di magazinele rom)Culoarea ciorbei(cu boia,rosi sau suc de rosii)acreala(otet,suc de lamaie,bors magic)sare si piper fiecare o face dupa gust si imaginatie.Bucatelele de peste pe care am reusit sa le curat de osisoare le dau drumul in ciorba,celelalte le pun direct in farfuri si torn ciorba peste.Pofta buna
Memorat
Pagini: 1 2 3 [4]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: