Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Covrigi  (Citit de 1982 ori)
Abraxas
Tengy
Sr. Member

« : 28-08-2011, 12:22:51 »

Asa le-am facut eu (azi dimineata) din cantitatea asta mi-au iesit 9 covrigi mai mici si 3 mari.

Ingrediente:
1/2kg de faina
12g drojdie de bere (la temperatura camerei)
1 lingura de zahar
1 lingurita(de ceai) de sare
1/2 dl ulei (incalzit)
2 dl (un pahar) de apa calda (altii pun lapte, e bun si cu lapte)
1 lingura de bicarbonat de sodiu

Drojdia, zaharul putina apa si cateva linguri de faina se amesteca si se lasa sa se trezeasca drojdia
Se adauga faina, sarea, apa si in cele din urma uleiul cald. Tre sa devina o gogoloasa destul de tare si usor de format. Se lasa la odihnit o ora doua.

Apoi se formeaza covrigii

Se ung tavile cu ulei si se preincalzeste cuptorul

in 1/2 l apa se dizolva 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, se pune la foc si in asta se face baie la covrigi dupa care se aseaza covrigii pe tavi
(unii covrigi nu i-am imbaiat, am sarit faza asta erau bune si alea dar mai putin crocante)
se pun in cuptor
Dupa vreo 5-7 minute se scot si se stropesc cu un amestec lichid(dar nu prea) de 1 lingura de sare 2 linguri faina si apa) se repun in cuptor pana capata culoarea potrivita

Si pofta buna! Smiley

Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #1 : 28-08-2011, 14:33:18 »

mersi, Tenghy. chiar stateam si ma gindeam ce sa bag azi la masina de piine... (la framintat).
eu am si susan si mac Wink
Memorat

Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #2 : 28-08-2011, 15:53:42 »

in apa in care se face baie la covrigi daca puneti si putin caramel o sa iasa si mai bun si usor mai colorati .. cica asa fac aia la covrigarie

deci mai intii caramelizati citeva linguri de zahar inoala , cind e coloratbine varsati apaiar caramelul se va topi daca tineti oala la foc mic .. sau in fine faceti caramelul in lat vas si il turnati in oala cu apa ..Nu trebuie sa fie zahar caramel mult ca nu faceti crema de zahar ars :-) deci daca nu e foarte mult modifica numai culoarea si da un fel de glazura / luciu covrigilor ... apoi in apa se pune bicarbonat si reteta e ca mai sus .

e verificat,eu am facut mai demult si au iesit buni

Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #3 : 28-08-2011, 18:03:12 »

grazie, Crista! eu oricum am lasat masina de piine unde e, plina de praf... alta data!
Memorat

Geronimo
Veteran

« Răspunde #4 : 28-08-2011, 18:37:15 »

Am discutat si eu cu un amic italian de covrigii nostri cu mac(papavero). A facut ochii mari ca ne drogam?  mor  mor

Oricum covrigi ca in Ro nu gasesti. Putem sa cerem paternitatea nu numai pe gaura(covrigului)
Memorat

De ce?
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #5 : 28-08-2011, 18:39:38 »

http://it.wikipedia.org/wiki/Brezel
cazz...tot italienii...
Memorat

Geronimo
Veteran

« Răspunde #6 : 28-08-2011, 18:50:18 »

Pentru cei din tara daca aveti ocazia sa stati in orasele astea
Nu-s la fel cu blezel. Adica astia sunt deosebiti. Pe gustate

http://www.simigeriapetru.ro/locatii-simigeria-petru-l-ro.html
Memorat

De ce?
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #7 : 28-08-2011, 18:51:46 »

nu, au gaura pe stinga mor
Memorat

Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #8 : 29-08-2011, 05:23:30 »

Am discutat si eu cu un amic italian de covrigii nostri cu mac(papavero). A facut ochii mari ca ne drogam?  mor  mor

da ... d'aia se gaseste macul in supermarketurile italiene doar ca au uitat sa scrie pe punga "numai pentru romani "  mor mor mor

Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #9 : 29-08-2011, 12:57:23 »

ca si macul ne vine tot de la turci
Memorat

Geronimo
Veteran

« Răspunde #10 : 29-08-2011, 17:41:17 »

da ... d'aia se gaseste macul in supermarketurile italiene doar ca au uitat sa scrie pe punga "numai pentru romani "  mor mor mor

Serios? Se gaseste in supermercato? Credeam ca doar la noi e permis a sufficienza
Memorat

De ce?
monyy
Sr. Member

« Răspunde #11 : 29-08-2011, 17:45:13 »

am facut covrigi dupa reteta de mai sus dar au iesit prea crocanti.......cat timp cu aproximatie ar trebui tinuti in baia de apa cu bicarbonat?.......... Cry Cry
Memorat
Geronimo
Veteran

« Răspunde #12 : 29-08-2011, 19:58:02 »

pana se ridica la suprafata?
Memorat

De ce?
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #13 : 29-08-2011, 20:29:54 »

30 de secunde pe-o parte, 30 pe alta
Memorat

Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #14 : 30-08-2011, 05:44:03 »

eu i-am tinut in apa fiarta cu caramel si bicarbonat pina cind s-au ridicat singuri la suprafata, apoi i-am tavalit prin sare ( mac sau ce vreti voi) apoi i-am pus pe un servet de pinza de bucatarie si cind s-au uscat putin, i-am pus in tava la copt.
Dar nu cred ca au iesit crocanti din cauza timpului de opareala ci din cauza dimensiunilor   din 250 GR de faina mi-au iesit numai 4 covrigi si astia mai subtiri decit cei are se vindeau la Unirea sau pe Lipscani , in timp ce in reteta Luciei ies mai mititei si sigur mai crocanti, cu miex putin.

Mac se gaseste la supermarket, la ipercoop dar si la carefour ( la raionul unde se vind tot felul de seminte) . E mac, se maninca , se pune in prajituri in toata lumea si mai ales in retetele din caietele  mostenite de prin tarile care au fost influentate de bucataria  imperiului austroungar .. ce doamne iarta-ma ca doar nu e vreo' etnobotanica  mor mor... in nord macul se regaseste in multe retete traditionale , de ex in cele din Friuli, in Alto Adige - Südtirol..
Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: