Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cozonac Secuiesc  (Citit de 1558 ori)
Abraxas
Tengy
Sr. Member

« : 20-08-2011, 18:02:08 »

sau Kurtos Kalacs.
contin: faina, zahar, drojdie de bere, margarina, sare, coaja de lamaie, vanilie si apa calda  Smiley
eu cel putin asa le-am facut ca sa fie bune si pentru vegani. Altii pun si oua, lapte in loc de apa, unt in loc de margarina.
O sa arate si mai bine ele dar chiar au iesit gustoase de data asta
Serviti si voi!

Memorat

Abraxas
Tengy
Sr. Member

« Răspunde #1 : 20-08-2011, 22:15:43 »

Nu vad poza pe care am pus-o mai sus! Sad
Memorat

Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #2 : 21-08-2011, 08:11:45 »

tengy poza nu se vede pentru ca din cite vad eu nu ai pus un link bun .

Intra pe http://imageshack.us/ de exemplu , si incarca aici poza ta , dupa ce se incarca o sa iti cea niste coduri, mai multe , tu alegi unul dintre cele speciale pentru forum si il copiezi in mesaj ,o sa se vada .

Eu sunt curioasa cum ai copt kurtos-ul ?? ... am vazut mai demult o femeie pe culinar care a infasurat aluatul pe niste sticle si asa l-a copt in cuptorul de la aragaz... tu ai facut la fel sau ai lemne speciale  ?

cred ca la iarna o sa incerc si eu acum pe caldurile astea nici sa vad cuptorul nu as vrea LoL

alta intrebare : reteta traditionala, originala e cu oua in aluat sau e si asa si asa cum se fac si la romani si mucenicii moldovenesti cu sau fara oua in aluat
Memorat
Abraxas
Tengy
Sr. Member

« Răspunde #3 : 23-08-2011, 17:28:50 »

Ai dreptate legat de cuptor dar mie mi-a intrat in casa la inceputul lui iulie  un cuptor din asta special, cu 6 bate sau fuioare  sau cum se numesc, si nu ma lasa in pace, macar odata pe saptamana ma obliga sa-l fac. Acum era a 5 a oara si in sfarsit aratau cum trebuie. Poza era facuta cu telefonul si trimisa in mail, nici nu se salva cu format fotografic. Nu-i nimic la urmatoarea. Smiley

Numai ca nu am gasit in Italia o banala macinanoci asa ca era fara nuci.

Asa ti-am zis si cum le-am facut. Am incercat eu si cu un picior de masa (un cilindru taiat in bucat) de pus deasuprau nui barbecue dar nu mi-a iesit nimic

Nu stiu cum e reteta traditionala ca nu-s din zona aia dar banuiesc ca reteta originala e cu ou si lapte. Banuiesc doar pentru ca scrie ca se facea la nunti. Reteta fara ou si lapte am gasit-o pe un site de comercinati de kurtos care vroiau sa vanda si celor care au alergie la lactosio sau care sunt vegani sau sunt in post. Traditionalul e in schimb neaparat  pe carbuni (nu cum am facut eu).
« Ultima modificare: 23-08-2011, 17:36:35 de către Abraxas » Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #4 : 23-08-2011, 17:59:32 »

Tenghy, nu poti linka poze care se afla in mailul sau computerul tau, pentru ca numai tu ai acces la ele! ar fi culmea sa avem acces toti.
 trebuie sa le incarci pe net pe situri gen imageshack.us.

ma bucur ca te-ai dat la experimente "care sa fie bune si pentru vegani" Wink

Memorat

Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #5 : 23-08-2011, 18:57:07 »

pai daca ai lasat cuptorul ala destept sa-ti intre in casa asa iti trebuie si musai sa faci des colaci d'astia buni  mor mor sa-l stapinesti sanatoasa si musai sa faci poze

daca zici ac se facea la nunti e clar, ai dreptate ... eu tot o sa incerc la iarna pe sticla ca femeia de pe culinar, n-am gratar si nci cuptor special ( si mai bine ca si intram la stapin si trebuia sa fac des colaci ).

Memorat
Abraxas
Tengy
Sr. Member

« Răspunde #6 : 02-09-2011, 10:17:22 »

Am citit undeva pe net unele care il faceau acasa infasurandu-l pe un contenitore  Grin de bere sau cocacola si le puneau in picioare in cuptor.

Eu incerc sa le fac vegan Mada, mai ales ca reteta asa zice ca tre sa se poata dar ieri le-am adaugat si doo galbenusuri de ou si mie mi se par si mai bune asa. Imi amintesc cozonacul de craciun.
Problema mea mai era ca se descolaceau cum le scoteam de pe fuior, acum in schimb au stat intregi. Ca o fi de la ou sau nu nu stiu, o sa mai incerc in toate felurile.
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #7 : 02-09-2011, 13:49:30 »

apropos de kurtos, la Pisa e un nene, maghiar, pe o stradutza in spatele faimosului turn inclinat, are un minilaborator si ii face pe loc, bbbbbbbbbbbbbbbbbbuni

haios ca pare emigrat de curand, abia vorbeste italiana

la fel am gasit o tanti la...Colmar (Frantza), tot in centru, tot kurtos, tot ffffff buni
Smiley

p.
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #8 : 02-09-2011, 14:18:45 »

Am citit undeva pe net unele care il faceau acasa infasurandu-l pe un contenitore  Grin de bere sau cocacola si le puneau in picioare in cuptor.

Eu incerc sa le fac vegan Mada, mai ales ca reteta asa zice ca tre sa se poata dar ieri le-am adaugat si doo galbenusuri de ou si mie mi se par si mai bune asa. Imi amintesc cozonacul de craciun.
Problema mea mai era ca se descolaceau cum le scoteam de pe fuior, acum in schimb au stat intregi. Ca o fi de la ou sau nu nu stiu, o sa mai incerc in toate felurile.
tie ti se par mai bune, pentru ca tu esti invatata cu gusturile alea. veganii sint obisnuiti cu alte gusturi, deci... da-i bataie, fa-i in 2 variante Wink
Memorat

Abraxas
Tengy
Sr. Member

« Răspunde #9 : 09-09-2011, 18:07:30 »

apropos de kurtos, la Pisa e un nene, maghiar, pe o stradutza in spatele faimosului turn inclinat, are un minilaborator si ii face pe loc, bbbbbbbbbbbbbbbbbbuni

haios ca pare emigrat de curand, abia vorbeste italiana

la fel am gasit o tanti la...Colmar (Frantza), tot in centru, tot kurtos, tot ffffff buni
Smiley

p.

iti amintesti si cat costau?
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #10 : 09-09-2011, 20:02:45 »

cam 3-4 euri ala mic, cam 6 euri ala mare (adica mare cum il stim noi din romania )
Memorat

Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: