Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Desert....simplu si gustos

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Desert....simplu si gustos  (Citit de 2619 ori)
loredana-10
Jr. Member
*

« : 11-07-2010, 23:40:46 »

Banane in coniac:2 banane,2 linguri margarina,2 linguri mari zahar,1pahar(100g)coniac.Se topeste margarina intr-o tigaie antiaderenta,se taie bananele in jumatate pe lungimea lor si se pun la prajit in tigaie.Cand sunt prajite pe jumatate,se presoara zaharul deasupra .Se mai lasa cateva secunde pt topirea zaharului,dupa care se adauga coniacul.Dupa evaporarea alcoolului se dau deoparte si se servesc calde cu frisca...  Grin
Memorat
loredana-10
Jr. Member
*

« Răspunde #1 : 11-07-2010, 23:56:01 »

Mousse de ciocolata: 4 albusuri,100g zahar pudra,esenta sau coaja de lamaie,200g ciocolata fondenta,frisca.Se bat albusurile(sa nu fie de la frigider) cu zaharul pudra bine pana devin o spuma densa si se adauga esentele sau coaja de lamaie.Separat,intr-o tigaie antiaderenta se topeste ciocolata si se adauga 50-100g apa.Se mesteca bine pana devine o crema.Dupa ce s-a racit,se amesteca totul si se pune in diferite forme(cupe ),dandu-se la congelator pt cateva ore.Pt servit se adauga frisca deasupra..... Wink Wink
« Ultima modificare: 11-07-2010, 23:58:44 de către loredana-10 » Memorat
loredana-10
Jr. Member
*

« Răspunde #2 : 12-07-2010, 00:33:22 »

Biscuiti cu miere:  1kg faina alba,800g miere de albine,200g zahar,o lingurita de amoniac,coaja de la o lamaie.Se amesteca faina,amoniacul si coaja de lamaie.La foc mic se topeste mierea si zaharul,dupa care se adauga peste faina,amoniac si coaja de lamaie.Se face un aluat destul de dur,se taie in diferite forme si se da la cuptor la temperatura medie.Intre timp,la foc mic se topeste 50-100g miere;cand biscuitii au devenit de culoare maronie,se dau deoparte si imediat se trece mierea de albine peste.     ps.:e normal ca biscuitii sa fie mai tari chiar si dupa 2 zile.
Memorat
florentina693
Full Member
**

« Răspunde #3 : 03-08-2010, 21:03:14 »

Banane in coniac:2 banane,2 linguri margarina,2 linguri mari zahar,1pahar(100g)coniac.

Banane flambe ......se poate face cu ananas , pesche sciroppate , compotul de cirese binenteles fara suc ..

Foarte bun
Memorat
gazzella
Vizitator
« Răspunde #4 : 04-08-2010, 09:18:03 »

Biscuiti cu miere:  1kg faina alba,800g miere de albine,200g zahar,o lingurita de amoniac,coaja de la o lamaie.Se amesteca faina,amoniacul si coaja de lamaie.La foc mic se topeste mierea si zaharul,dupa care se adauga peste faina,amoniac si coaja de lamaie.Se face un aluat destul de dur,se taie in diferite forme si se da la cuptor la temperatura medie.Intre timp,la foc mic se topeste 50-100g miere;cand biscuitii au devenit de culoare maronie,se dau deoparte si imediat se trece mierea de albine peste.     ps.:e normal ca biscuitii sa fie mai tari chiar si dupa 2 zile.
Shocked Shocked Shocked

800 g miere, 200 g zahar
pai se pot manca biscuitii astia?
Memorat
ranya
Veteran

« Răspunde #5 : 04-08-2010, 14:50:09 »

or fi 80 g nu 800  Grin
Memorat

Nimic nu este mai scump decât ceea ce primeºti pe gratis.
loredana-10
Jr. Member
*

« Răspunde #6 : 05-08-2010, 20:46:30 »

Shocked Shocked Shocked

800 g miere, 200 g zahar
pai se pot manca biscuitii astia?

da...asa este reteta,la 1kg de faina se pune 800g miere si 200g zahar(cele doua componente trebuie sa ajunga cat faina),daca faci din 2kg faina pui 2 kg de miere+zahar...eu am probat-o de n ori si o recomand cu incredere..este deobicei un dulce care se prefera in sezonul rece.....cei drept este fff dulce..dar bun
Memorat
gazzella
Vizitator
« Răspunde #7 : 06-08-2010, 07:55:59 »

merci

stiti cumva daca exista torta crant?

loredana esti o dulce, ai idee de se pot inlocui cele 800 g zahar cu panela?
(hmm, dupa o sa aiba un gust de panela delirant)
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #8 : 06-08-2010, 13:01:40 »

de ce nu inlocuiesti cu malt?
Memorat

gazzella
Vizitator
« Răspunde #9 : 06-08-2010, 13:42:02 »

maltul ii lichid cam pe cat e mierea, nu stiu, poate dupa o sa trebuiasca sa pun cantitati mai mari de faina pentru a reda consistenta initiala aluatului, sau nu Huh?
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #10 : 06-08-2010, 18:57:31 »

eu cred ca se poate diminua cantitatea... 1 chil de zahar mi se pare o crima si nu cred ca mai putin zahar ar compromite reteta...
Memorat

loredana-10
Jr. Member
*

« Răspunde #11 : 06-08-2010, 20:32:46 »

merci

stiti cumva daca exista torta crant?

loredana esti o dulce, ai idee de se pot inlocui cele 800 g zahar cu panela?
(hmm, dupa o sa aiba un gust de panela delirant)
stati asa.....sunt 800g miere si 2oog zahar...chiar tias spune o prostie,daca tias spune ca da....sincer nu am auzit folosinduse accest inlocuitor(evident ca ar schimba putin si gustul)....reteta originala este cu miere(unde muncesc eu de o viata se prepara asa)si zahar normal.....eu chiar am facuto acasa asa si a iesit kkk Wink
Memorat
loredana-10
Jr. Member
*

« Răspunde #12 : 06-08-2010, 20:36:46 »

eu cred ca se poate diminua cantitatea... 1 chil de zahar mi se pare o crima si nu cred ca mai putin zahar ar compromite reteta...
mada,reteta originala este asa,pt 1 kg de faiane se foloseste 800g miere si 200 zahar....deci,daca diminuezi zaharul si mierea cu siguranta nu va mai fi aceeasi consistenta si elasticitatae in aluat....eu sincer nu am incercat inca sa modific reteta sa vad ce iese.....daca doriti s-o faceti....bafta Grin
Memorat
loredana-10
Jr. Member
*

« Răspunde #13 : 06-08-2010, 20:41:23 »

cum spuneam,acesti biscuiti sunt recomandati in perioada sezonului rece....sincer nu cred ca cineva va putea manca mai multi de 4-5 biscuiti deodata,pt ca sunt ff dulci....dar secretul la acesti biscuiti,daca faci o cantitate mai mare e ca stau si 1-2saptamani fara probleme... rezista(feriti de umiditate,pusi intr-o cutiuta)si chiar devin mai buni,mai fragezi.... Tongue
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #14 : 06-08-2010, 21:04:22 »

Lory, n-am zis eu ca n-ar fi reteta originala asa, dar e o crima oricum Tongue
1 kg de zahar (ca e miere nu schimba cu nimic datele problemei, mierea e doar cu foarte putin mai nedaunatoare ca zaharul) e extrem de mult.

sint convinsa ca se pot inlocui toate ingredientele si ies oricum biscuiti buni, chiar si diminuind cantitatea de zahar sau ce se pune in locul lui.
eu oricum nu ma dau in vint dupa biscuiti, nici sa-i fac, nici sa-i maninc...dar m-a frapat detaliul asta Wink
Memorat

Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: