Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3   In jos
Imprimă
Autor Subiect: dieta care functioneaza cu adevarat ???  (Citit de 2609 ori)
vanessa
Jr. Member
*

« : 11-02-2009, 11:57:40 »

Huh?
Buna, as avea nevoie de sfaturile si expeientele Vs.Dupa sarcina am ramas cu 2kg in plus, desi mananc destul de sanatos,si regulat, fac si sport(e adevarat ca doar de 2 ori /saptamana)..nu reusesc sa scap de aceste 2 -3 kg in plus. As dori o dieta pe care ati incercat-o si a functionat cu adevarat(care sa includa si pasta si pizza). In trecut gasisem una foarte buna, slabisem chiar mai mult decat m-am asteptat..dar n-o mai gasesc.
Orice sugesti estebine venita...se multumeste anticipat!!!! Kiss
Memorat
eccellentedeluxe
Vizitator
« Răspunde #1 : 11-02-2009, 12:02:00 »

sfatul cel mai bun este sa alergi.
Alergatul deci peste 20 de minute la ritm sustinut dar nu nebun, si vei vedea c-o sa scapi de kile in plus. Este foarte riscant sa sfatuiesti cuiva o dieta numai din experienta personala.
Pentru ca trupul omensc este foarte deosebit de la unul la altul.
Ceee ce-mi face bine mie, poate sa nu-ti faca bine tie.
In alta ordine de idei,cind vrei un regim alimentar e mai bine sa te duci la doctor nutritionist.
Dietele de pe internet sunt foarte periculoase...of! cind o sa intelegeti voi femei?..  Grin
Memorat
vanessa
Jr. Member
*

« Răspunde #2 : 11-02-2009, 12:11:25 »

din motive de sanatate nu am voie sa alerg, de accea fac innot si gimnastica ...nu sunt genul de persoana care sa incerce toate dietele de pe net, dar a gandeam ca ...stiu eu..poate ca cineva a gasit vreun regim nu drastic dar care functioneaza.
Memorat
eccellentedeluxe
Vizitator
« Răspunde #3 : 11-02-2009, 12:17:48 »

stai stai..nu este chiar nevoie sa alergi.
Daca cineva la sala te-a sfatuit asa ceva, inseamna ca nu intelege nimic.
E suficient sa mergi cu pasul regulat, preferabil sa lucrezi intr-o zona aerobica care sta la 70% al VMX-ului, adica de la limita superioara a palpitatiilor cardiace.
Daca-ti intaresti mersul inseamna ca vei consuma rezervele de zahar folositoare organismului si asta este o alta mancare de peste.
Te-as si mai sfatui sa incerci cu bicicleta orizontala,eventual cu vizor programabil,ca sa tii sub ochi zona aerobica.
Memorat
francesca
Sr. Member

« Răspunde #4 : 11-02-2009, 12:36:04 »

Huh?
Buna, as avea nevoie de sfaturile si expeientele Vs.Dupa sarcina am ramas cu 2kg in plus, desi mananc destul de sanatos,si regulat, fac si sport(e adevarat ca doar de 2 ori /saptamana)..nu reusesc sa scap de aceste 2 -3 kg in plus. As dori o dieta pe care ati incercat-o si a functionat cu adevarat(care sa includa si pasta si pizza). In trecut gasisem una foarte buna, slabisem chiar mai mult decat m-am asteptat..dar n-o mai gasesc.
Orice sugesti estebine venita...se multumeste anticipat!!!! Kiss

Eu acum vreo 4 ani eram grasuta rau, si nu era vorba sa dau jos doar 3-4 kg. Ce am facut eu: dimineata cereale fitness cu lapte, la pranz mancam cam orice, dar in cantitati moderate, pe la ora 17 maxim mai mancam o salata (de rosii cu putina branzica rasa) iar seara, in primele saptamani mai bagam cate un baton de cereale la care in timp am renuntat. Pe langa toate astea, imi faceam ceai verde de cate ori aveam timp si chef. Si asa am slabit 15 kg. Partea cea mai buna a lucrurilor este ca de atunci nu m-am mai ingrasat.
Memorat
vanessa
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 11-02-2009, 12:58:05 »

waw  esti norocoasa...si eu pana inainte de sarcina ma mentineam fara probleme, si acum doarca aceste 2-3 kg nu mai reusesc sa le dau jos.
Alimentatia mea este f sanatoasa, iti fac un ex.
dimineata ..unul dintre:
-fette biscotatte + miere+cafea
-cereale+lapte
-biscuiti+cafea
-iaurt si un fruct
la 10.00 un mar sau un iaurt
pranz:
de obicei un felul 2 + salata sau legume
ora 16: fruct sau yaurt sau baton cereale
cina:
1 data pe sapt pizza
1 data pe sapt pasta
2-3 ori pe sapt peste
restul carne sau supe sau mamaliga+ou

cam acesta este meniul meu....la care se daoga vreo 2-3 cafele:)
Memorat
francesca
Sr. Member

« Răspunde #6 : 11-02-2009, 13:21:15 »

waw  esti norocoasa...si eu pana inainte de sarcina ma mentineam fara probleme, si acum doarca aceste 2-3 kg nu mai reusesc sa le dau jos.
Alimentatia mea este f sanatoasa, iti fac un ex.
dimineata ..unul dintre:
-fette biscotatte + miere+cafea
-cereale+lapte
-biscuiti+cafea
-iaurt si un fruct
la 10.00 un mar sau un iaurt
pranz:
de obicei un felul 2 + salata sau legume
ora 16: fruct sau yaurt sau baton cereale
cina:
1 data pe sapt pizza
1 data pe sapt pasta
2-3 ori pe sapt peste
restul carne sau supe sau mamaliga+ou

cam acesta este meniul meu....la care se daoga vreo 2-3 cafele:)

Vanessa, parerea mea e ca la tine nu e vorba numai de grasimea acumulata. Dupa cate stiu eu (n-am fost insarcinata niciodata, dar am prietene mamici) in timpul sarcinii se acumuleaza o mare cantitate de lichide, iar revenirea la greutatea initiala nu se produce imediat dupa sarcina. Sfatul meu este sa continui cu modul acela alimentar pe care-l ai, cu putina miscare pentru tonificarea musculaturii si da-ti macar termen de 6 luni (de regula cam dupa un an de la nastere se ajunge la greutatea initiala)  Smiley
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #7 : 11-02-2009, 13:45:13 »

fetelor, duceti-va voi la dietolog si cereti un ajutor profesional si personalizat.
e lume care baga-n ea ca-n spitalul de urgente si nu pune sus un chil si e lume care se ingrasa doar cu mirosurile.
nu va mai prostiti cu diete date de la unii la altii...fiecare individ e a parte.
Memorat

francesca
Sr. Member

« Răspunde #8 : 11-02-2009, 14:06:37 »

fetelor, duceti-va voi la dietolog si cereti un ajutor profesional si personalizat.
e lume care baga-n ea ca-n spitalul de urgente si nu pune sus un chil si e lume care se ingrasa doar cu mirosurile.
nu va mai prostiti cu diete date de la unii la altii...fiecare individ e a parte.

Parerea mea ca vanessa, pentru 2-3 kg acumulate, si astea dupa nastere, n-are nevoie de dietolog. Cat despre mine....eu am fost si la dietolog si la endocrinolog, si sfatul lor a fost acela de a nu mai manca seara tarziu (ca eu cam asta faceam) si sa fiu atenta la cantitatile pe care le bag in mine. Nici unul nu mi-a prescris o dieta "minune" si bine au facut.
Memorat
vanessa
Jr. Member
*

« Răspunde #9 : 11-02-2009, 14:16:22 »

VA dau cate putina dreptate tuturor, deci au trecut 2 ani de la sarcina...si dupa atat timp de asteptari am hotarat sa cer ceva sfaturi, eu as merge si la un dietolog..dar mi-e cumva sa-i platesc un 130 euroi pt o vizita..si de aceea ma gandeam ca poate ...cu cate un sfat ..poate gasesc vreo solutie.Va multumesc mult si va rog sa nu ma criticati.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #10 : 11-02-2009, 14:17:58 »

si parerea mea e la fel (pt 2 kg), dar daca ea intreaba de "diete", i-am dat sfatul asta: sa se duca la dietolog.
cea mai mare prostie (si cea mai periculoasa) e sa adopti diete de la unul la altul. mai ales pentru faptul ca 90% din dietele publicate peste tot (internet inclus) sint ineficiente si mai ales periculoase, pentru ca sint NEECHILIBRATE.

dietelogul nu trebuie neaparat sa-i prescrie dieta "luni maninci 15 grame de ovaz", ci ii poate spune ce ar trebui sa elimine din alimentatie, ce sa introduca si, bineinteles, ii va spune ca totul trebuie facut impreuna cu miscare, cu sport, cu plimbari.. nu trebuie neaparat sa alerge si cu atit mai putin sa faca sporturi de efort (care au exact efectul contrariu, pentru ca cer calorii, deci mincare).

vanessa, cit timp a trecut de la nastere?
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #11 : 11-02-2009, 14:20:38 »

m-ai anticipat. acum iti zic si eu ceva, nu stiu cum arati, nu stiu citi ani ai si daca alea 2 kg iti schimba viata. Dar dupa o nastere, o femeie se mai si implineste un pic. mai depinde si de virsta. si eu inainte sa ramin gravida aveam 45 de chile, dupa ce-am nascut 52 si asa am ramas si azi.. dar nu inseamna ca am devenit o batoza, dimpotriva, am devenit "umana". Insa, de ce inaintez in virsta, cind iau cite-un chil-doua, devine mai greu sa le dau jos.
nu te fixa pentru 2 kg...
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #12 : 11-02-2009, 14:23:18 »

vanessa vad ca-ti plac pasta si pizza... de ce nu le inlocuiesti cu integrale?
Memorat

vanessa
Jr. Member
*

« Răspunde #13 : 11-02-2009, 14:55:39 »

ok, nu-i ca-mi schimba viata 2 kg...dar sti ..ma plac mai slaba..am 1.75 si acum 66 kg...inainte aveam 62-63..adevarul ca ma placeam ..nu-i ca acum nu ma suport asa cum sunt,..dar sti..cum e cand ti se pune pata pe o chestie?..ei asa sunt si eu acum si in plus de asta ma incapatanez mai mult daca vad ca nu reusesc. Desii ador pasta si pizza..nu le mananc mai mult de 1.-2 ori pe sapt.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #14 : 11-02-2009, 15:27:52 »

ti-am zis ce-ai putea face. si le-ai putea minca si in fiecare zi (poate pizza nu, dar pasta da), dar sa fie din faina integrala. Nu ajuta numai la slabit, sint MULT mai sanatoase si pentru tine si pentru intreaga familie.
In acelasi fel ai putea sa inlocuiesti orezul cu cel integral, piinea, dulciurile, zaharul (cu cel brun natural, nu cel vindut ca "brun"), ai putea sa moderezi consumul de brinzeturi (nu exista brinza slaba) si de lactate, iaurturile inlocuite cu cele biologice si integrale, sa consumi multe zarzavaturi cu frunza verde fara sa le coci excesiv, sa consumi si cereale (nu in mod excesiv), sa moderezi consumul de ulei (chiar daca dieta mediteraneana - care nu exista - ii da zor cu uleiul de masline), sa moderezi consumul de carne, mai ales rosie, sa consumi peste din cind in cind, fructe.. nu-mi mai vine nimic in minte..
uitam: sarea elimin-o, daca n-ai posibilitate sa iei sare marina adevarata. o poti inlocui cu salsa di soya (te asigur ca pe carne mai ales da un guist exceptional).
deci idea e sa maninci cum iti place, dar sa inlocuiesti cu variantele integrale si, daca e posibil, biologice.

asta e un simplu sfat, eu am urit intotdeauna dietele alea cu gramaj si pe zile.
sotul meu a slabit aproape 20 de kg (el avea de unde si a durat mult "dieta" lui), schimbind alimentele astea.. si acum se mentine.
Memorat

Pagini: [1] 2 3   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: