Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Il grande raduno dei vegani

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3 4   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Il grande raduno dei vegani  (Citit de 3209 ori)
Madalina_Reloaded
Veteran

« : 09-09-2010, 14:18:22 »

TORINO

Chelsea Clinton ne ha fatto uno stile di vita, tanto che il suo banchetto nuziale era al 90% vegano. Come lei altri nomi illustri, dal musicista Bryan Adams, all’atleta Carl Lewis, sino all’ex campionessa olimpica Dorina Vaccaroni: in italia sono circa 600 mila le persone che abbracciano questa filosofia.

Per tre giorni, da domani fino a domenica, dalle 10 del mattino alle 2 di notte, al Parco Michelotti di corso Casale 15 sbarca il «VegFestival», settima edizione. Tra le gabbie che portano ancora le targhette della «Casa dell’Orso» o della «Casa della Giraffa», la novità di quest’anno sta proprio nella location, individuata nell’ex zoo come luogo simbolo di un passato recente che gli organizzatori vorrebbero non ritornasse più.

Infatti, quella che ci si appresta a celebrare è la festa del mangiare etico, del «cruelty free» e di molti altri concetti che discendono dal veganismo, lo stile di vita che esclude l’uso di prodotti di origine animale come alimento e per qualsiasi altro scopo. «In realtà si tratta di una fiera - dice Simona Colucci presidente del VegFest - dedicata a tutto quello che può essere «vegan», ma pensata per richiamare soprattutto chi vegan non è, allo scopo di far capire cosa significa e dimostrare come sia facile rispettare la vita di tutti. Lo facciamo con circa 40 stand che vendono prodotti d’ogni genere purché non contengano carne, latte, uova, pelle, lana e qualsiasi prodotto di origine animale. E poi bio-veg bar, ristorante, pizzeria, gelateria vegan, spettacoli, mostre, uno spazio bimbi, calcetto e pallavolo».

Il programma è fittissimo: si va dai documentari come «Meat the Truth - Carne, la verità sconosciuta» con le informazioni scientifiche più aggiornate sui cambiamento climatici e il loro legame con l’allevamento degli animali (domani ore 16), agli esperimenti di «agricivismo» sul come impostare un piccolo orto sul proprio balcone (ore 15), al Corso di sopravvivenza del ciclista urbano con i ragazzi di Muovi Equilibri (sabato, ore 18) fino al Mobility Dog curato dall’associazione TestaCoda (ore 16,30) e al concerto di Robotnik e Farmer Sea, alle 21 di domenica.

«Non mancano dibatti e incontri - aggiunge la Colucci - con medici che seguono questo tipo di alimentazione e che sanno dare risposte difficili da trovare. Perché sembra che essere vegan possa creare problemi alla salute, carenze o altre complicazioni e invece spiegano che non è esattamente così. Alla fine quello che ci spinge a essere vegan rimane il motivo etico per cui siamo contro la sofferenza degli animali, sfruttati dalla nostra società che se ne serve per cibarsi, vestirsi, divertirsi o anche truccarsi. Con il VegFestival vogliamo dimostrare che ci sono alternative altrettanto valide».

Info: www.vegfestival.org. Ingresso libero.
Memorat

gazzella
Vizitator
« Răspunde #1 : 09-09-2010, 20:03:46 »

off, ce pacat ca nu putem merge.....
mada, daca te duci fa multe poze, pls  Smiley
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #2 : 09-09-2010, 20:20:02 »

Gazzé, imi propun in fiecare an sa ma duc, dar lenea e mai mare ca veganismul....
Memorat

lidia_dorin
Veteran

« Răspunde #3 : 12-06-2011, 19:42:02 »

le gasiti pe toate aici
http://www.veganblog.it/

...de la imi place, nu-mi place citire

Am gasit o reteta pe care trebuie neaparat sa o fac
http://www.veganblog.it/2011/06/12/vegan-brioss/
Daca iese bine col cavolo ca mai cumpar 5 cereali.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #4 : 12-06-2011, 21:03:06 »

Smiley sa ne spui.
eu deocamdata sint doar la faza: ma uit, ma minunez, ma intreb ce au de invidiat la dulciurile pline de zahar, unt, frisca si nu mai stiu ce...
Memorat

Abraxas
Tengy
Sr. Member

« Răspunde #5 : 13-06-2011, 12:20:10 »

zahar se foloseste si frisca vegetala care nu stiu din ce se face dar e buna.
mo sincera sa fiu prea dietetice nu sunt nici dulciurile alea si daca ma gandesc un cremes cu crema pe baza de ou si lapte are mai putine calorii decat o portie de torrone cu alune nuci si caramel, cu toate ca astea din urma sunt vegane  si primele nu.
Da mie imi plac amnadoua oricum.
Am mai mancat dulciuri de post (vegane cum vrei tu) si erau foarte bune.
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #6 : 13-06-2011, 13:04:14 »

Tenghy, nu a zis nimeni sa le faci vegane, era doar un exemplu ca se poate face cofetarie si fara lapte si oua etc...
dar poti si face aceleasi retete pe care le stii, inlocuind unele ingrediente rafinate.
doar pentru zahar si faina gasesti o gramada de inlocuitoare.
apoi nu e vorba numai de calorii, ci si de colesterol. nucile si alunele nu-l au, ouale si laptele da...

eu repet, nu am facut niciodata nimic vegan pentru ca mi-e prea lene sa ma duc sa fac o data cumparaturile numai la IperBio. dar de gatit fara atita ulei (mai ales fript) si vegeta si a lasa ca gustul alimentelor sa nu fie acoperit de altele da...o fac.

ca-mi veni in minte, in bucataria romaneasca avem fixatia ca ingredientele sa se tina unele de altele. de-aia fierbem pastele si orezul pina cind se fac terci, de-aia orice mincare are la baza rîntaº (PRAJEALA SI FAINA) si apoi fierbem ciorbele si mincarurile de ies oasele si din dovlecei. nu e chiar o hrana sanatoasa ceea ce facem noi si nu e nevoie sa fii vegan sau macrobiotic ca sa-ti dai seama...
Memorat

mada
Jr. Member
*

« Răspunde #7 : 13-06-2011, 13:50:15 »

da si in italia exista stracotto si brodo, eu zic ca nu e regula ca tot ce e prea fiert e gresit. sau mai degraba la carne e mai de dorit decat la legume. sunt de acord cu terciul si ce zici de el, dar nu si cu faptul ca fierberea excesiva e mereu gresita - exista situatii in care fara ea nu se poate, ca de ex daca vrei sa faci piftie.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #8 : 13-06-2011, 14:04:35 »

apropos de vegani, am un coleg , vegan 100% si in plus mai are o hachitza :
NU foloseste sapun, detergenti sau deodorant si, din ce ne miroase noua, nici pasta de dinti nu prea. la fel, nu guma de mestecat .

ne-a explicat odata ca astia sint un fel de vegani talibani, sint convinsi ca daca manca numa iarba miros frumos si nu au nevoie de chimicale ca sa se curetze

deci bleah    Angry Angry Angry

p.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #9 : 13-06-2011, 15:12:35 »

mada, pai cine a zis ca italienii gatesc mai sanatos? numai cind ma gindesc la unele chestii regionale (gen pasta alla norma) si n-as putea spune ca tot ce fac ei e sanatos.
dar nici mincarea noastra fiarta si rasfiarta, cu prajeli si grasimi de plutesc pe deasupra, reincalzita de 20 de ori sau tinuta in oala DE METAL IN FRIGIDER (strica si frigiderul, nu mai zic altceva)...
eu vorbeam de veganism si macrobiotica.
dar spanacul prea fiert, de exemplu, nu numai ca isi pierde orice calitate ar avea, insa apa in care a (ras)fiert spanacul devine toxica (dar noi o mincam cu lingura).
si verdeturile in general, trebuie doar date in fiert, pina cind culoarea lor devine mai vie, nu se fierb pina devin cacanii...nu mai au nici o proprietate nutrienta.
« Ultima modificare: 13-06-2011, 15:14:37 de către Madalina_Reloaded » Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #10 : 13-06-2011, 15:13:49 »

pippus, alea sint extremisme.
Memorat

darius05
Sr. Member

« Răspunde #11 : 13-06-2011, 18:42:13 »

Mada ai perfecta dreptate,noi abia cand am ajuns aici(caci suntem de putin timp)am realizat cat de nesanatos mancam.Ma refer la primul fel de mancare care la noi sunt ciorbele,supele pe care le realizezi fierband si distrugand toti nutrientii din alimente.Dupa care se mai dau si la frigider si le reincalzesti cateva zile.Aici se gateste doar pentru masa respectiva ,nu se pastreaza nimic pentru ziua urmatoare.Dar asta nu inseamna ca din cand in cand nu mai gatim si romaneste doar ca acum imbinand cele doua bucatarii putem spune ca mancam mai sanatos.Totul cat se poate de proaspat si nu foarte procesat.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #12 : 13-06-2011, 18:54:24 »

sigur, simtim toti nevoia UNEORI de cite ceva care ne face rau... important e sa nu se exagereze...ca veganii talibani Wink
Memorat

Abraxas
Tengy
Sr. Member

« Răspunde #13 : 13-06-2011, 20:40:38 »

ciorbele sunt bune, obisnuinta de a manca supa e folositoare.

si intr-o carte medicina macrobiotica scria ca alimentatia sanatoasa e aia pe care o foloseau de secole in regiunea unde traiesti (sau de unde te-ai nascut). Alimentatia de azi a introdus multe lucruri care nu-s sanatoase dar io nu cred ca aceleasi produse bio asiatice care se gasesc doar la magazinele de profil si costa mult , deci nu cred ca aia e cheia alimentatiei sanatoase. Bunicile nu cred ca mancau lapte de soia si nici macar  ulei de mascine (poate bunica italiana)
Si io nu am vazut in viata mea pe nimeni care sa bea apa in care a fiert spanacul.
« Ultima modificare: 13-06-2011, 20:44:46 de către Abraxas » Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #14 : 13-06-2011, 21:11:33 »

pai eu am zis ca nu e bine sa maninci ciorbe? am zis ca nu trebuie sa se fiarba 15 ore o ciorba, ca zarzavaturile strafierte nu mai au nici o valoarea, mai mult, unele fierte mult (ca spanacul) lasa in apa SUBSTANTE TOXICE. si apa nu se bea, ci se maninca cu lingura, ca d-aia se numeste ciorba si nu ceai Wink

iar cartea de macrobiotica spune altceva: e bine sa maninci de unde traiesti, nu de unde te-ai nascut. ca poate te-ai nascut la polul nord si traiesti la aosta. adica sa maninci mere padurete care cresc in tara ta unde locuiesti, in loc sa cumperi banane aduse de la naiba-n praznic. nu din alte motive, ci pentru ca PE DRUM ISI PIERD CALITATILE: sint tinute prin lazi, prin camioane, km si km...pina ajung la tine pe masa, deci NU MAI SINT PROASPETE.

si nu mai putem face comparatie cu ce minca bunica. bunica la 4 noaptea era pe cimp si MUNCEA, statea la lumina soarelui cit era el pe cer, minca din gradina ei, taia puii crescuti cu boabele din porumbul ei, nu avea incalzire electrica, nu i se facea fundul patrat 8 ore pe un scaun cu rotite intr-un birou, ca sa iasa, sa se urce in masina si sa intre in alta casa superincalzita, superfiltrata UVA si UVB, in care singura preocupare e sa bage rufele si vasele intr-o masina automata si sa stinga televizorul de pe canapea, cu telecomanda.
cred ca de fapt vorbim de strabunica, ca bunici care sa fi apucat timpurile alea cred ca au ramas putine.
Memorat

Pagini: [1] 2 3 4   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: