Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 2 3 [4]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Il grande raduno dei vegani  (Citit de 4025 ori)
Abraxas
Tengy
Sr. Member

« Răspunde #45 : 04-07-2011, 20:03:32 »

Ehm pe vremea bunicii era un simptom clar al imbatranirii cand incepeai sa te gandesti la boli si la medici si sa te preocupi tot mai mult de sanatate. Unele nu o faceau deloc si au avut o viata fericita

Depresia a fost cunoscuta deja de hippocrate, se nume melancolie pe atunci, mai tarziu sicilienii o vindecau cu tarantella.

Pentru diagnosticarea cancerului cred ca trebuie metode moderne.
Dar nu cred ca sifilisul era mai simpatic decat sida, si mie nu-mi plac nici bolile de plamani care faceau atatea femei sa scuipe sange, nici paraliza infantila, nici inluenza spagnola care a ucis mai multe persoane decat primul razboi mondial, nici scorbutul.
Tie bolile alea ti-ar placea mai mult? Roll Eyes
sau ciuma si paduchii la toti ca in evul mediu? ca gesturi de tandrete cuplurile se despaducheau, frumos nu? cate lucruri s-au distrus cu chimicizarea!  hammer mor

Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #46 : 04-07-2011, 20:51:38 »

paduchii ai disparut datorita CHIMICIZARII sau datorita IGIENEI?
igiena inseamna A SE SPALA. apa. exista apa si atunci, stii? dar spalatul nu era o indeletnicire demna de luat in seama. ba la un moment dat devenise chic sa puti cit mai tare, mai ales inainte de raportul sexual.
sifilisul n-o fi mai simpatic ca sida, dar e tratabil.
cancerul nu e ca e diagnosticat cu mijloace moderne, e el insusi o boala moderna.
influenta spaniola .... ca tot vorbeai de chimizare... stii de ce a fost provocata? 
Memorat

Abraxas
Tengy
Sr. Member

« Răspunde #47 : 06-07-2011, 08:38:56 »

nu cunosc istoria paduchilor sar ma gandesc ca produsele chimice din sampon il sperie mai mult decat cele naturale. Oricum e ti-am insirat unele boli care iaca au cam disparut, dar cand ai nostalgia vietii cum era o vreme cam uitam partea mai umbroasa a lucrurilor. Pot cel mult sa cred ca nu stam nici mai ine nici mai rau, au disparut unele boli si au aparut altele si nu e nik nou sub soare.

Igiena si spalatul.
Nu sunt convinsa ca ce spui tu e adevarat si pentru tarile care au avut vreo influenta araba sau turca. Si noi am avut destula. Iar ei, musulmanii tre sa se spele de 5 ori pe zi inainte de a se ruga, au traditia bailor turcesti. Cauta tu sa vezi daca nu cumva la traditia spalatului in esteuropa (in aia supusa imperiului otoman) stam mai bine decat in vestul europei unde era rusine sa te speli ca vai sa nu ti-o atingi. Vorbim de vremea strastrabunicilor evident.

influenza spaniola: sotul zice ca a venit de la ratele migratoare din Cina. Tu cum stii?

Memorat

Pagini: 1 2 3 [4]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: