Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Meniu de pasti  (Citit de 8676 ori)
tengere
Vizitator
« : 23-03-2008, 21:46:20 »

Nu am vazut topic cu meniu de pasti, m-am gandit sa povestim aici ce am pregatit ce veti pregati de pasti
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #1 : 23-03-2008, 21:50:45 »

sper cã mama mea va pregãti niºte peºte Grin . un borº de peºte... mmmm... Grin pe lângã diversele chestii obligatorii de Paºti (în fine, le considerã ea obligatorii, cã io m-aº lipsi bucuroasã de ele).
Memorat
tengere
Vizitator
« Răspunde #2 : 23-03-2008, 21:56:12 »

Pe tava aia sunt
-frunze de salata
-rosii umplute cu ricotta, amestecata cu putina ceapa, ardei taiat marunt marumt, boia si praf de chimen. In mijlocul lor am infipt magheran, apoi mai tarziu erba cipollina
-oua umplute cu pasta de ficat, galbenusul oualor, mustar, maioneza, deasupra o bucatica di castravete in agrodolce
-prosciutto crudo di Parma si speck pe care l-am cerut ca sa mi-l taie mai gros si nu asa cum se obisnuieste, si pe asta l-am fiert in apa cu 3 bucati de usturoi si 3 foi de dafin
-cas, oua, rosii, ridichi, castraveti, pomodorini

Vopsea de oua (vopsea alimentara) e din magazinul de vopsele, ornamentul l-am fircalit cu o scobitoare imbibata in otet

Smiley

Daca din secondo si din praji mi-au ramas, tava asta chiar ca s-a golit f.repede. Smiley
Memorat
tengere
Vizitator
« Răspunde #3 : 23-03-2008, 21:57:31 »

sper cã mama mea va pregãti niºte peºte Grin . un borº de peºte... mmmm... Grin pe lângã diversele chestii obligatorii de Paºti (în fine, le considerã ea obligatorii, cã io m-aº lipsi bucuroasã de ele).

Ieri ma luptam cu o ratza..si la un moment at chiar ziceam ca ceva gen bors ar fi trebuit aici. Apoi am castigat totusi cu lamaie si otet (agrodolce)
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #4 : 23-03-2008, 22:02:26 »

Mie borºul de miel nu-mi place, sau, mã rog, nu mãnânc decât o datã. Friptura de miel, la fel. Drobul, doar dacã are muuultã verdeaþã. În rest, peºte pot sã mãnânc cât cuprinde Grin . De cozonaci ºi alte alea pot sã mã lipsesc (oricum apar ca prin minune duminica dimineaþã, de pe la vecine, mãtuºi etc). Ouã da, brânzã de toate soiurile, plus peºte: de la icre de ºtiucã "goale" (mmmm ce bune, dacã nu-s prea sãrate), salatã de icre, borº de peºte, peºte prãjit, rasol, saramurã. Smiley
Nu'º' ce m-oi face când o fi sã pregãtesc io masa de Paºti, cã mie toate astea îmi par bãtãi de cap fãrã sens Grin .
Memorat
tengere
Vizitator
« Răspunde #5 : 23-03-2008, 22:13:32 »

Ratza cu portocale

Mi-aua dus ratza asta neepilata si dupa ce am parjolit-o si pensat-o m-am enervat si am taiat-o in bucati. Am pus pe ea sare si piper
Poate ca ar fi aratat mai bine intreaga pe tava dar...
Ratza taiata pusa in tava, ulei (mai bine nu de masline), un morcov (cred ca era bine sa fi e mai multe) un mar delicios, (si mai bine doua) o ceapa (sau mai multe) si maghiran. Asta

deci asta se baga in cuptorul preincalzit la foc mare 5-10 minute, apoi pui pe eal doua cni de vin si apa. La foc lent o lasi acolo sa se coaca nu mai mult de 50 minute.

Intre timp cureti coaja portocalie de la trei portocale le fierbi in putina apa, adaugi sucul de la 4 portocale si doua lamai putin brandy sau wisky, un pahar de vin (nu dulce, de fapt poate ca otetul de vin e mai bun), caramelul de la 2 linguri de zahar.

stingi cuptorul, se varsa sugo-ul de la rata  in sucul de portocale si se mai fierbe rata in acest sugo pana reuseti sa scoti fara probleme oasele. O dezosezi si gata
Contorno era pireu de cartofi.

Si eu am servit iar cu bucati de portocale,si doar ca estetica coji de portocale taiate fasii  subtiri impletite

(PS: A fost buna...dar nu chiar asa de exceptionala pe cat de multa munca cere)
Memorat
tengere
Vizitator
« Răspunde #6 : 23-03-2008, 22:16:33 »

Mie borºul de miel nu-mi place, sau, mã rog, nu mãnânc decât o datã. Friptura de miel, la fel. Drobul, doar dacã are muuultã verdeaþã. În rest, peºte pot sã mãnânc cât cuprinde Grin . De cozonaci ºi alte alea pot sã mã lipsesc (oricum apar ca prin minune duminica dimineaþã, de pe la vecine, mãtuºi etc). Ouã da, brânzã de toate soiurile, plus peºte: de la icre de ºtiucã "goale" (mmmm ce bune, dacã nu-s prea sãrate), salatã de icre, borº de peºte, peºte prãjit, rasol, saramurã. Smiley
Nu'º' ce m-oi face când o fi sã pregãtesc io masa de Paºti, cã mie toate astea îmi par bãtãi de cap fãrã sens Grin .

Poate ca ar trebui sa ma bucur ca mama nu e traditionalista, sunca si oua rosii sa fie, vin si dulciuri.
Si in rest ocazia de a manca ceva ce inca nu ai mancat.
Si cum nu-i place mielul eu in Italia am mancat miel prima oara in viata mea si atunc pentru ca era in Dieta daneza in ziua in care nu poti manca nimic altceva.  Grin
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #7 : 23-03-2008, 22:35:12 »

Tenghy, m-am stricat de ris mor mor mor mor mor mor
Ratza taiata pusa in tava, ulei (mai bine nu de masline), un morcov (cred ca era bine sa fi e mai multe) un mar delicios, (si mai bine doua) o ceapa (sau mai multe) si maghiran.
Memorat

nikita
Veteran

« Răspunde #8 : 24-03-2008, 17:34:18 »

mai tenghy, dar eu nu vad in poza pomodorini...unde i-ai ascuns???!!
Memorat
tengere
Vizitator
« Răspunde #9 : 24-03-2008, 18:24:38 »

Si care alte doua lucruri mai lipsesc de pe poza din cele pe care le-am insirat?   Grin
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #10 : 24-03-2008, 18:49:38 »

Si care alte doua lucruri mai lipsesc de pe poza din cele pe care le-am insirat?   Grin

...pai mai lipsesc castravetii...dar acum nu stiu daca atunci cand spui castraveti te referi tot la aia in agrodolce... Grin
Memorat
tengere
Vizitator
« Răspunde #11 : 24-03-2008, 18:59:05 »

Nu nu erau in agrodolce  Smiley
Aratau frumos asa verde deschis mai ales ca foile de salata erau rosii, mie mi-ar fi placut mai mult sa fie salata verde dar asta a fost
Poza am facut-o inainte, mare minune.
Erba cipollina am pus-o si mai tarziu, arata bine, parca ar fi crescut iarba din tava.  Grin
« Ultima modificare: 24-03-2008, 21:52:50 de către tengere » Memorat
Sorina
Vizitator
« Răspunde #12 : 25-03-2008, 15:53:59 »

Eu am facut numai dulciuri. 2 torturi cu fructe, un strudel cu mac,rahat si stafide, si o prajitura cu nuca de cocos in loc de "colomba" care nu ne place, pe care ar fi trebuit s-o umplu cu o crema de nutella si mascarpone dar n-am mai apucat ca-mi venisera musafirii prea devreme. Asa ca a ramas pe post de prajitura de mic dejun.
  Am vopsit iar oua .Iar. Ca ai mei mi-au trimis de acasa vopsele (era scris in maghiara, cu traducere in ro. Ori n-a fost buna traducerea ori erau vopselele alea trecute de garantie. Iar au iesit in degrade', ca anul trecut. Probabil ca la anul nu mai fac.)
  Aaa,  mi-au trimis si adezive cu tema de pasti, si pe degrade.uri am lipit din alea.
(n-am poze,ca iar mi s-a busit computerul si pe asta nu am nimic, dar cand se repara ,le pun)

Memorat
Sorina
Vizitator
« Răspunde #13 : 26-03-2008, 12:07:54 »

am reusit sa recuperez pozele.
n-am avut iepuras, l-am pus pe SpongeBob in locul lui  Grin

la baza e foietaj,apoi chantilly cu fructe, apoi pandispan si iar chantilly cu fructe.Deasupra frisca si grilaje de ciocco amara.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #14 : 26-03-2008, 13:00:00 »

ai devenit gospodina in toata regula!!
Memorat

Pagini: [1] 2 3   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: