Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: muraturi  (Citit de 2032 ori)
ccorina
Vizitator
« Răspunde #15 : 27-09-2009, 11:11:35 »

multumesc frumos mona si lidia...o sa pun si eu,cu hrean imi aduc aminte ca se facea acasa,dar nu am.
Memorat
lidia_dorin
Veteran

« Răspunde #16 : 27-09-2009, 12:39:11 »

Uitasem de cantitati.
3 linguri de sara mare dizolvate in 2 litri de apa,torni in borcane cat incape.Deasupra muraturilor se pun cozi de marar uscate.
Memorat
camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #17 : 21-10-2009, 12:56:19 »

Am pus si eu varza la murat acum 3 zile. Astazi am gasit la magazinul romanesc un pliculet special pt pus la muraturi si de vreo 2 ore ma chinui sa dizolv granulele astea hammer. Aaaaa, scrie pe plicul respectiv ca te scuteste de vanturat si tine zeama limpede.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #18 : 21-10-2009, 17:59:43 »

fetelor, dar vreau sa va intreb si eu.. voi chiar consumati atita varza intr-o iarna? adica se merita sa va imputiti vecinii cu mirosurile, pt a gati sarmale o data?
eu cel putin daca fac sarmale o data pe an, nu pe iarna.. e deja mult.
prefer sa pun gogonele sau gogosari, un borcanas acolo, ca nu maninca nimeni zilnic muraturi sau varza acra...
Memorat

Ruxandra
Sr. Member

« Răspunde #19 : 21-10-2009, 18:11:11 »

Io nu fac sarmale cu varza acra (prea mare deranjul) ci cu varza dulce, oparita in apa cu sare si suc de lamaie.
Varza pentru sarmale se mai poate acri si asa in cateva zile, dar va trebuie sare de sac, paine (da, cateva felii de paine) si marar uscat. Daca e vara, o lasati pe balcon, la caldura ; daca e iarna, o puneti langa calorifer. Verificati zilnic si o faceti cat de acra vreti.Varza trebuie sa fie mereu acoperita - mama pune o farfurie cu gura in jos si peste ea pune o greutate.
Din lipsa de timp, eu prefer varianta rapida cu oparitul.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #20 : 21-10-2009, 18:14:09 »

si eu tot cu dulce oparita in apa si otet. mai mult pentru inmuierea frunzei. dar mie chiar nu-mi plac sarmalele cu varza acra.
Memorat

camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #21 : 22-10-2009, 10:52:44 »

Aaa, eu nu fac sarmale deloc. Am pus un bidon de 20 de litri ca sa am pentru salata de varza nicidecum pentru sarmale. Si, daca iese buna, nu o sa ne ajunga prea mult timp.
Memorat
camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #22 : 23-10-2009, 09:51:40 »

Astazi am gasit la magazinul romanesc un pliculet special pt pus la muraturi si de vreo 2 ore ma chinui sa dizolv granulele astea hammer. Aaaaa, scrie pe plicul respectiv ca te scuteste de vanturat si tine zeama limpede.

Am reusit sa dizolv granulele: le-am bagat in microonde. Dar cand s-a racit s-a facut foarte ciudata.....parca era vata pe bat. In consecinta am aruncat tot. Trebuie sa ma apuc de vanturat. Si..... avea un puternic miros de conservant.

Daca cineva a folosit cu succes poate ma sfatuieste si pe mine.
Memorat
Pagini: 1 [2]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: