Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Pasta  (Citit de 2909 ori)
morgan
Sr. Member

« : 30-10-2009, 13:48:23 »

intrebare simpla:
ce marca de paste folositi, cu precadere?
asta doar pentru a-mi taia un dubiu....
ca Barilla a devenit o marca populara....!!!!
are pretul ei, dar nu e cea mai buna.
intr-adevar, la mine in casa , de cate ori pot(din pacate nu prea des...) se gaseste Garofalo, care dupa spusele bucataresei e cea mai buna pe piata(absoarbe apa la modul optim , aparte calitatea...)
in rest marci economice, dar Barilla foarte rar, oricum.
De Cecco rar si el , insa Garofalo predomina.
voi?
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #1 : 30-10-2009, 16:40:32 »

sa stii ca de cite ori incercam cite-o marca diferita, ajungem la concluzia "tot Barilla e cea mai buna"... apoi pasta fresca Buitoni, Rana...
Memorat

SOnia
Sr. Member

« Răspunde #2 : 30-10-2009, 16:52:54 »

Eu nu ma prea dau in vant, dar m-am uitat sa vad ce am si da, predomina Barilla, dar cea gen specialitati regionale sau integrala.

Cand nu iau Barilla iau De Cecco, e din zona noastra si stiu ca e buna.
Am luat de cateva ori marca Coop, a fost mai buna decat ma asteptam.

Marturisesc ca nu cunosteam Garofalo, dar mersi de pont, o sa incerc daca am ocazia.

Oricum , ca si una facuta in casa (sau ma rog, la laboratoarele specifice) , nu-i niciuna.
Tortellini, gnocchi, tagliatelle, ravioli , daca e sa aleg, aleg din alea.

Memorat

Cu drag, So
WebMan
Sr. Member

« Răspunde #3 : 31-10-2009, 00:04:15 »

Eu m-am reprofilat pe pasta fresca, Pasta & Company...  Tongue
Memorat

angeli_que
Sr. Member

« Răspunde #4 : 11-12-2009, 21:55:07 »

eu folosesc de Cecco,garofalo ,i cavatappi de la esselunga ,barilla nu imi place!
Memorat

muratore
Veteran

« Răspunde #5 : 11-12-2009, 22:19:41 »

...garofalo e ok... Cool
...e ok si voiello...
Memorat

Doamne, mare e gradina ta .....Smiley
AURI
Jr. Member
*

« Răspunde #6 : 12-05-2010, 12:25:39 »

daca aveti timp si cunoasteti retete de paste simple si gustoase imi scrieti si mie 2,3....va multumesc..aaa demult imi doresc sa fac pasta al forno dar nu cunosc nici o reteta
grazie
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #7 : 12-05-2010, 12:37:00 »

Auri, mai fa si dupa intuitia ta. Fa un sos de ragu', fierbe pastele al dente, apoi le amesteci, le bagi la cuptor, le presari bine cu parmezan ras si lasi acolo sa se gratineze. La fel poti face lasagne, dar eu personal nu fierb lasagnele inainte, le pun chiar crude, dupa ce am uns tava cu unt sau ulei, apoi alternez cu sosul ragu' (sa fie destul de lichid)si besciamella, ultimul strat sa fie de sos si besciamella, si bag la cuptor. Te asigur ca se coc pastele. Cind e mai pe terminate (le incerci cu furculita), pun si parmezanul si mai las sa se gratineze.
Apoi sa fiu sincera eu nu gatesc pastele dupa cartea de bucate, singurele pe care le fac "ca la carte" sint carbonara si amatricciana, restul le inventez pe moment.
Memorat

Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #8 : 12-05-2010, 13:09:20 »

pentru cine n.are inspiratie :

http://www.cookaround.com/yabbse1/forumdisplay.php?f=75

sau si mai simplu o simpla cautare cu gogu www.google.it dupa "pasta al forno" selectezi imagini si alegi ce iti place din sutele de pagini cu poze ... clic pe poza si te va arunca direct in blogul , site-ul sau forumul unde gasesti reteta
« Ultima modificare: 12-05-2010, 13:11:45 de către Crista » Memorat
lidia_dorin
Veteran

« Răspunde #9 : 12-05-2010, 14:42:14 »

Eu ador pasta pt ca poti gati rapid si gustos cu ce gasesti prin frigider.
Iar daca vrei poti experimenta gusturi relativ noi.De ex pasta fiarta amestecata cu 'salmone affumicato' taiat bucatele si smantana la cutie.O prietena mi-a spus ca se stropeste somonul cu vodka si capata un gust special, dar n-am incercat ca nu cumparam bauturi de-un secol.Sau pasta cu gorgonzola si radicchio, iar vara pur si simplu rece cu rosii crude ,busuioc, masline etc.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #10 : 12-05-2010, 16:57:07 »

noi vara (de cind incepe sa fie un pic mai cald) mincam cu tonele pasta rece...cu ton, rosii, masline, ceapa rosie si mozzarella. e singura pasta de care mi se face pofta si pe care o maninc in cantitati de mi-e rusine sa zic.
cred ca o si fac in seara asta, ca deja-mi ploua-n gura...
Pt aura: fierbi pasta, o scurgi si o amesteci cu toate alea in afara de rosii, o mesteci bine ca s se topeasca si mozzarella si sa se amalgameze totul, in timpul asta se mai si raceste. Cind e aproape rece (mie personal nu-mi place "inghetata"), pui si rosiile (sarate dinainte) si servesti.
Memorat

dani
Vizitator
« Răspunde #11 : 12-05-2010, 17:33:28 »

asa te vreu, hotarata...si eu inventez cu tot ce am prin casa.....dar pasta nu lipseste la pranz....de fapt eu nu mai gatesc romaneste, pt ca nu imi mai plac oalele in frigider Smiley
Memorat
eccellentesuperdeluxe
Vizitator
« Răspunde #12 : 12-05-2010, 17:52:00 »

Si in timp ce voi va pregatiti paste eu o sa ma duc la brasov intr-o saptamana sa mananc ciorba de burta.
Nevestei mele ii se face mult mai dor ca mi-a zis sa le pregatim alor ei niste spaghete "alla carbonara".  Tongue
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #13 : 12-05-2010, 17:56:46 »

asa te vreu, hotarata...si eu inventez cu tot ce am prin casa.....dar pasta nu lipseste la pranz....de fapt eu nu mai gatesc romaneste, pt ca nu imi mai plac oalele in frigider Smiley
ce trebuie sa gatesti in oala de 5 chile? eu mai gatesc, dar cit sa se manince o data. Si ciorba am invatat s-o fac monoporzione, ca a doua oara rar se maninca.
la mine pasta e o zi da una nu, cu exceptia fii-mii care e pastasciuttara rau si si-o face "fara numar".
« Ultima modificare: 12-05-2010, 17:58:34 de către Madalina_Reloaded » Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #14 : 12-05-2010, 17:57:30 »

Si in timp ce voi va pregatiti paste eu o sa ma duc la brasov intr-o saptamana sa mananc ciorba de burta.
da nu te invidiez chiar deloc... n-am mincat-o niciodata si nici n-am s-o gust vreodata:P
Memorat

Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: