Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: paste fierte direct in sos  (Citit de 999 ori)
Crista
Global Moderator
Veteran

« : 23-07-2007, 12:20:02 »

reteta sau mai exact tehnica nu e noua ... pare a fii tare la moda prin forumurile italiene de bucatareala ... si din cite am inteles e traditionala din Campania ( va rog sa ma corectati dc am zis prostii  Embarrassed)

Pt 2 persoane

200 gr paste ( eu am folosit penne )
200 ml pasata de rosii ( cea lichida ... nu cea groasa )
1 rosie mare taiata bucati
1 catel de usturoi sau 1/4 de ceapa tocata marunt sau praz tocat ...
1-2 linguri de ulei
sare
frunze de busuioc proaspete
si la sfirsit putina mozzarella

- se pune uleiul la incalzit cu usturoiul sau ceapa sau prazul sau fara nimic depinde de gust si preferinte
 - se adauga rosia taiata bucati,sarea si pastele
 - se toarna sucul de rosii tot odata sau pe rind cu polonicul .. ca la risotto ( din cauza asta se mai numeste si pasta risottata ... cind respecta putin tehnica de la risoto)
 - cind puneti lichidul( sosul) flacara sub oala se micsoreaza la minim si oala se acopera cu capac
 - pe punga mea de paste scria 10 min, eu le-am fiert numai 8 min in sos ( am mai adaugat ff putina apa dar in mod normal n-ar fi trebuit .. insa eu am uitat sa micsorez flacara si deci a scazut mai mult decit trebuia )
 - dupa cele 8 min am stins flacara la aragaz si am adaugat busuiocul rupt cu mina si niste cubuletze de mozzarella, am mai amestecat o data si am pus capacul la oala
 -  le-am servit dupa 5-10 min .. au timp sa se "imprieteneasca " ingredientele si nici nu sunt asa fierbinti

poza e doar cu titlu informativ ( nu e prea eleganta  Embarrassed)
« Ultima modificare: 23-07-2007, 12:22:20 de către Crista » Memorat
moonshiner
Author
Sr. Member

« Răspunde #1 : 23-07-2007, 12:32:04 »

si n-au ramas tari?

Eu am incercat mai demult si erau prea 'al dente'.
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #2 : 23-07-2007, 12:36:49 »

Nu ... chiar deloc ... poate n.ai pus destul sos / lichid ... poate a fost focul prea puternic ?? si a scazut lichidul prea brusc ... sau poate faptul ca le-am lasat in oala cu capacul pus citeva minute bune la sfirsit le-a mai "umflat" .

Ieri pe Rai 1 dimineata au facut paste fierte in bere si au zis tot asa cite paste tot atita bere ( cantitati egale) ...

uite niste citate de pe un forum italian .. pun si linkul dar nu tiu dc poti deschide fara sa fii inscris ca user
http://www.coquinaria.it/ubb/ultimatebb.php?/topic/6/4621/3.html

"Olio d'oliva, uno spicchio d'aglio, poi la pasta (pennette), 1 bicchiere di acqua calda, conserva di pomodoro a pezzettoni fatta in casa dalla mamma, un pizzico di sale. Alla fine ho aggiunto delle melanzane fritte che avevo in frigo, una fogliolina di basilico ed una grattata di ricotta salata. Una bella norma veloce veloce. Tempo di cottura previsto per la pasta: 9 minuti, tempo di cotture effettivo della pasta: 8 minuti. Non era per nulla attaccaticcia, l'ho dovuto mescolare pochissimo, solo un paio di volte a fine cottura quando l'acqua era stata tutta assorbita."

"due dita d'acqua, quando inizia il bollore aggiungo la pasta, e cerco di dividere con un forchettone gli spaghetti in modo che non si attacchino gli uni agli altri. A metà cottura aggiungo sale fino, pomodorini tagliati in due e a volte del basilico, ma la maggior parte delle volte lo ometto ed aggiungo alla fine la colatura di alici (in questo caso ometto il sale). Quando voglio strafare aggiungo alla fine anche del pane grattugiato fatto tostare prima, nella stessa padella che uso poi per la pasta.
Molto gustosa!
(al bisogno durante la cottura della pasta aggiungo un po' di acqua calda o latte)
"

« Ultima modificare: 23-07-2007, 12:54:49 de către Crista » Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #3 : 23-07-2007, 14:06:11 »

E mai buna decat a fierbe pastele in apa...
...daca pasta e "de firma"...adica Barilla sau DeCecco...adica sa nu se fleoscaiasca la fiert sau sa lase prea multa faina...merge si cu pasta direct in sos...fiindca daca lasi sosul mai moale...faina pe care "o lasa" pastele...face acelasi efect care l-ar face nuca de unt cu putina faina pt. a face sosul mai dens...

Si apoi...e aceeasi treaba ca la "risotto" Wink

Este Crista?
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #4 : 23-07-2007, 16:07:50 »

Karmeno .. este si nu este  Smiley) pasta folosita de mine, ca si sucul de rosii de alftel nu sunt "de firma" ci alea cu marca COOP  Wink si totusi a iesit bun...

am citit insa ca dc pui si un cartofel mic taiat bucatele sa fiarba impreuna cu pastele, cartoful trage tot amidonul pe care le lasa pastele ... asta cica tot tehnica "sudista" e ... si pe care am regasit-o si in retetele scrise de cei care merg in camping/cu camperul ... dc pui cartoful chiar si in apa in care fierbi pastele apa o sa ramina ( ziceau ei ) limpede si o poti varsa si in chiuveta camperului fara sa risti sa se infunde tevile cu amidon...

Memorat
solana
Sr. Member

« Răspunde #5 : 27-07-2007, 11:18:16 »

Apetisante. Am sa-ncerc  azi ca-s mai putine flacari de folosit  Wink

Bordul farfuriei se potriveste cu fata de masa, aceleasi floricele  Smiley
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #6 : 27-07-2007, 12:43:26 »

eeeeeeeee faruria cea inflorata mergea cu o fata de masa intr-o singura culoare ... dar nu era o poza eleganta .. asa ca se vede sufletul meu romatic si  plin de floricele  Tongue

Sa mai adaugi apa dc e cazul ... sa nu le lasi sa se lipeasca sau sa ti ramina prea nefierte cum a zis moonshiner .. lwe incerci si dc crezi ca e necesar mai adaugi putina apa .. cite putina ......

Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: