reteta sau mai exact tehnica nu e noua ... pare a fii tare la moda prin forumurile italiene de bucatareala ... si din cite am inteles e traditionala din Campania ( va rog sa ma corectati dc am zis prostii

)
Pt 2 persoane
200 gr paste ( eu am folosit penne )
200 ml pasata de rosii ( cea lichida ... nu cea groasa )
1 rosie mare taiata bucati
1 catel de usturoi
sau 1/4 de ceapa tocata marunt
sau praz tocat ...
1-2 linguri de ulei
sare
frunze de busuioc proaspete
si la sfirsit putina mozzarella
- se pune uleiul la incalzit cu usturoiul sau ceapa sau prazul sau fara nimic depinde de gust si preferinte
- se adauga rosia taiata bucati,sarea si pastele
- se toarna sucul de rosii tot odata sau pe rind cu polonicul .. ca la risotto ( din cauza asta se mai numeste si pasta risottata ... cind respecta putin tehnica de la risoto)
- cind puneti lichidul( sosul) flacara sub oala se micsoreaza la minim si oala se acopera cu capac
- pe punga mea de paste scria 10 min, eu le-am fiert numai 8 min in sos ( am mai adaugat ff putina apa dar in mod normal n-ar fi trebuit .. insa eu am uitat sa micsorez flacara si deci a scazut mai mult decit trebuia )
- dupa cele 8 min am stins flacara la aragaz si am adaugat busuiocul rupt cu mina si niste cubuletze de mozzarella, am mai amestecat o data si am pus capacul la oala
- le-am servit dupa 5-10 min .. au timp sa se "imprieteneasca " ingredientele si nici nu sunt asa fierbinti
poza e doar cu titlu informativ ( nu e prea eleganta

)