Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Piftele de peste cu sos (...si paine).  (Citit de 2899 ori)
karmeno78
Vizitator
« : 28-10-2007, 10:02:14 »

Piftele:
-500 g peste (in cazul meu merluciu)
-2 oua
-2 cepe potrivite
-delikat, piper, cimbru (ca mararu' el nu-l suporta  Angry )si 3 catzei de usturoi pisatzi.(dupa gust)

Se toaca prin masina de tocat (cu gauri fine) pestele si apoi se incorporeaza toate celelalte ingrediente...
Se fac ca orice piftele...adica date prin faina si apoi prajite.

Intre timp intr-o tava...sau cratitza caliti ceapa (mai multa) cu ardei...apoi puneti suc de rosii (cat sa acopere piftelele)...3 foi de dahfin, sare dupa gust si piper boabe si lasati sa fiarba...apoi puneti si piftelele....si mai lasati sa fiarba 15 minute...
faceti piure...sau fara...

Paine:
-1 kg faina
-750 g apa (caldutza)
-un cub drofdie
-o lingurita zahar
-o lingurita sare
- 5 linguri ulei de floarea soarelui.......NU de masline...
(drojdia topiti-o cu lingurita de zahar...si apoi puneti-o in compozitie)

Se ameteca toate ingredientele si se lasa la dospit cam 45 minute...dupa astea 45 de minute mai framantati o data...apoi lasati sa dospeasca alte 45 minute...dupa aceea framantati  inca o data si totodata puneti in forme unse cu ulei...lasati sa dospeasca pana isi dubleaza forma...si bagati la cuptorul incins in prealabil...timp de 1h:30 minute...la temperatura de 180 grade...

P.S...la paine nu am mai apucat sa fac poza si coapta...fiindca una am mancat-o calda imediat iar cealalta i-am dat-o lu' cumnatamiu... Wink
Memorat
Constance
Veteran

« Răspunde #1 : 29-10-2007, 15:29:06 »

nu mai intru pe topicul asta cu mancare ca mai rau imi fac..
eu care eram o "sclifosita" la mancare am devenit acum o adevarata "mancacioasa" Grin
Memorat

.........................................................
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #2 : 29-10-2007, 15:37:52 »

...CUNOSC!!!!! Grin
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: