Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3 ... 12   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Topicu' culegatorilor  (Citit de 12585 ori)
misulica
Sr. Member

« : 08-04-2008, 19:19:00 »

eu zic ca e util sa stim ce mai culegem din natura, cum conservam, cum preparam. acum e vremea urzicilor.
- acum vreo 2-3 sapt la mine era vremea papadiei, de fapt a radacinilor crude, cum le zic italienii, cicoria. se scoate cu cutitul si se curata bine si ori se face salata, ori se fierbe. nu stiu daca prin alte parti se culege asa ceva, dar la mine in valle d'aosta da.
- despre urzici nu stau sa povestesc, ca e deja topicul.
- tot in perioada asta e si vremea spanacului salbatic, care e muuuult mai fraged decat ala din magazine. eu fac paste cu spanac si ricotta si un pic de parmezan, si fetele mele il adora! aceeasi chestie fac si cu urzicile, plus ca am facut cura de zeama de urzici, fff. depurativa
- in curand o sa vina vremea socului
voi ce mai culegeti, de unde si ce faceti cu ele?

Memorat

Daca am avea mai multa incredere unii intr-altii, poate am avea mai mult de pierdut, dar poate si mai mult de castigat
Sorina
Vizitator
« Răspunde #1 : 08-04-2008, 19:34:10 »

Ciao , misulica , ai facut bine cu deschiderea topicului. E interesant , si ma intereseaza cam tot ceea ce e legat de natura si de tainele ei.
  Tu ,care esti mai priceputa, continua sa mai scrii.
  M-ar interesa ceva pozione magica impotriva glicemiei. In ultimul timp imi este cam oscilanta, dar destul de marita.  Saru'mana  Wink
Memorat
misulica
Sr. Member

« Răspunde #2 : 08-04-2008, 19:40:59 »

mi se pare ca e buna si urzica, dar in momentul asta nu sunt fff sigura. eu pe net sunt mai rar in ultimul timp, dar ma informez si iti zic data viitoare
Memorat

Daca am avea mai multa incredere unii intr-altii, poate am avea mai mult de pierdut, dar poate si mai mult de castigat
Sorina
Vizitator
« Răspunde #3 : 08-04-2008, 19:52:45 »

mi se pare ca e buna si urzica, dar in momentul asta nu sunt fff sigura. eu pe net sunt mai rar in ultimul timp, dar ma informez si iti zic data viitoare

Grin pe bune?? Multam fain. din pacate n-am urzica la indemana, dar daca imi spui sigur ca-s bune dau eu si de ele. sigur, se gasesc la tot pasul, important e sa te apleci si sa le retezi. Grabeste-te, mai am putin si dau in diabet  Cool.   LoL
Memorat
Alis
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 08-04-2008, 20:55:19 »

pentru scaderea glicemiei e buna si scortisoara Smiley. pui in mancare, salate, sosuri, dulciuri, ceaiuri...unde vrei tu. cu cat folosesti mai mult, cu atat scade mai mult sau se mentine la un nivel normal Wink
Memorat
Sorina
Vizitator
« Răspunde #5 : 08-04-2008, 22:55:13 »

pentru scaderea glicemiei e buna si scortisoara Smiley. pui in mancare, salate, sosuri, dulciuri, ceaiuri...unde vrei tu. cu cat folosesti mai mult, cu atat scade mai mult sau se mentine la un nivel normal Wink

mersi Alis, poate e buna ideea ta si am si scortisoara pe undeva. ( ca simtisem la un moment dat ca incepuse sa mi se faca greaþã )

Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #6 : 08-04-2008, 23:02:11 »

gingseng, crusca di grano, supa de soia verde.. miine iti dau niste retete
Memorat

Sorina
Vizitator
« Răspunde #7 : 08-04-2008, 23:06:44 »

gingseng, crusca di grano, supa de soia verde.. miine iti dau niste retete

grasie  Wink
Memorat
misulica
Sr. Member

« Răspunde #8 : 19-04-2008, 15:03:28 »

Sorina, da-i cu urzicile, m-am informat. si frunze de nuc si teci de fasole.
am ajuns la concluzia ca ala de-i zic italienii spanac salbatic nu e altceva decat loboda. doar ca nu are radacina rosie, ca la noi.
Memorat

Sorina
Vizitator
« Răspunde #9 : 19-04-2008, 15:29:22 »

Sorina, da-i cu urzicile, m-am informat. si frunze de nuc si teci de fasole.
am ajuns la concluzia ca ala de-i zic italienii spanac salbatic nu e altceva decat loboda. doar ca nu are radacina rosie, ca la noi.

deci, aici urzici nu stiu unde sa merg sa le culeg. Pe plaja am numai alge si cu alea-mi fac masaje anticelulite  Tongue
  teci de fasole si frunze de nuc ??
  Trebuiesc fierte si baut apoi, sau mancate  Shocked.( Sper ca nu)

Memorat
misulica
Sr. Member

« Răspunde #10 : 19-04-2008, 15:46:41 »

ceai, ceai!
Memorat

simona_02
Vizitator
« Răspunde #11 : 19-04-2008, 15:47:35 »

ceaiul de teci de fasole n-are rival când e vorba de scãderea glicemiei. se gãseºte la Plafar
Memorat
misulica
Sr. Member

« Răspunde #12 : 19-04-2008, 16:00:18 »

da, doar ca e in Romania... prin erboristeriile italiene nu cred ca se gaseste, dar oricum merge sa mananci mancare de fasole
Memorat

simona_02
Vizitator
« Răspunde #13 : 19-04-2008, 17:00:29 »

ºtiu. da' cre' cã nu-i greu sã punã mama în pachet o cutie de ceai dintr-ãla, nu? Smiley

(nu cred cã merge cu mâncarea de fasole, ºtiu cã trebuie neapãrat teci, nu atlceva.)
Memorat
misulica
Sr. Member

« Răspunde #14 : 19-04-2008, 17:07:09 »

pai eu ziceam de fasole verde, nu boabe
Memorat

Pagini: [1] 2 3 ... 12   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: