Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 12   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Topicu' culegatorilor  (Citit de 12585 ori)
simona_02
Vizitator
« Răspunde #15 : 19-04-2008, 19:32:24 »

eeeeeiii, e mai simplu o cutie de teci de fasole trimisã din þarã. chiar ºi numai pentru faptul cã ceaiul înseamnã infuzie de câteva minute, eventual macerat la rece, în timp ce fasolea verde tre' s-o cam fierbi ceva - peste alea 3-4 minute ale ceaiului, ºi oricum destul cât sã se piardã compuºii ãia importanþi. adicã dupã mine, dacã ai fiert-o, nu mai bunã de nimic.
Memorat
misulica
Sr. Member

« Răspunde #16 : 03-05-2008, 15:31:45 »

joi am fost la iarba verde si am cules floricele. azi am fost pe deal si am cules rostopasca, frunze de nuc, de mur, nu-ma-uita, papadie, alte floricele galbene, coada calului, dragaica si...cam atat.  de fapt, scopul nu era atat recoltarea de plante medicinale sau floricele, cat relaxarea. sa stai in mijlocul naturii, sa simti mirosul ierbii si adierea vantului, pur si simplu sa iesi din atmosfera zilnica. si daca o iesire se soldeaza si cu ceva util, si mai bine.
Memorat

Daca am avea mai multa incredere unii intr-altii, poate am avea mai mult de pierdut, dar poate si mai mult de castigat
misulica
Sr. Member

« Răspunde #17 : 16-05-2008, 18:55:00 »

ultimele culegeri: soc si salcam si voi de vita. voile de vita le-am pus cu sare multa intr-un borcan. stie altcineva alta metoda de conservare?
Memorat

Daca am avea mai multa incredere unii intr-altii, poate am avea mai mult de pierdut, dar poate si mai mult de castigat
Sorina
Vizitator
« Răspunde #18 : 16-05-2008, 18:59:52 »

ultimele culegeri: soc si salcam si voi de vita. voile de vita le-am pus cu sare multa intr-un borcan. stie altcineva alta metoda de conservare?

nu... Da' un suc bun de soc chiar mi-ar prii , misha!  Smiley
Memorat
misulica
Sr. Member

« Răspunde #19 : 16-05-2008, 19:06:55 »

ti-as trimite prin posta, dar pana ajunge mi-e ca explodeaza sticla... mi s-a intamplat deja in romania chestia asta...
Memorat

Sorina
Vizitator
« Răspunde #20 : 16-05-2008, 19:13:30 »

ti-as trimite prin posta, dar pana ajunge mi-e ca explodeaza sticla... mi s-a intamplat deja in romania chestia asta...

mor  prin posta...
  apropos, imi dai reteta?
  Cred ca la Ascoli am vazut soc o data cand am mers acolo.
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #21 : 16-05-2008, 19:18:12 »

voile de vita le-am pus cu sare multa intr-un borcan. stie altcineva alta metoda de conservare?

congelatorul. spãlate, uscate bine.
Memorat
misulica
Sr. Member

« Răspunde #22 : 16-05-2008, 19:27:30 »

congelatorul e plin de urzici si spanac... nu mai am loc si pt foile de vita. le-as pune la saramura ca pe varza, dar mi-e ca se inmoaie.
10 flori la 10 l de apa, un kil de zahar si 1-2 lamai, asta in teorie. eu fac ochiometric. se lasa cam o zi la macerat, dupa care se strecoara, se pune in sticle inchise bine si dupa cateva zile devine si acidulat. la mine de obicei nu are timp sa devina acidulat, ca se termina...
Memorat

Sorina
Vizitator
« Răspunde #23 : 16-05-2008, 19:31:50 »

Smiley
Mersi Misha. O sa fac si eu dupa ochiometric.Ca 10 flori poate n-o sa am..Ms, din nou.
Memorat
misulica
Sr. Member

« Răspunde #24 : 16-05-2008, 19:40:20 »

daca gasesti un pom sigur gasesti mai mult de 10 flori.
Memorat

nagual
Veteran

« Răspunde #25 : 16-05-2008, 19:56:40 »

M-ar interesa ceva pozione magica impotriva glicemiei.

eu stiu ca cel mai bun remediu ar fi ceaiul din frunze de afin (sau variantele: macerat la rece, sau praf sublingual-din aceeasi planta)
Memorat

Sorina
Vizitator
« Răspunde #26 : 16-05-2008, 20:04:56 »

eu stiu ca cel mai bun remediu ar fi ceaiul din frunze de afin (sau variantele: macerat la rece, sau praf sublingual-din aceeasi planta)

MM, afin ar fi mirtillo, nu?
  daca ai stii cat imi doresc sa-l am pe langa casa.
  E imposibil, asa-I?  Sad
(nu de alta, dar am dat gaura in buget cu sucurile din mirtillo si fructe. Costa o gramada aici. La fel ca toate fructele de padure.
  O data am incercat sa pun un butuc din (numaistiucare fruct,cred zmeura.L-am cumparat aici. mi s-a uscat, exact asa cum l-am pus.Nici macar o frunzuta !!! 

(off, tre sa ies, da' revin  Smiley
Memorat
nagual
Veteran

« Răspunde #27 : 16-05-2008, 20:10:51 »

..nu stiu daca afinul este "mirtillo" (la o cautare mie imi corespunde  "merisor" la termenul dat de tine)... Sad

p.s. - este totusi corect, popular i se mai spune merisor de munte
« Ultima modificare: 16-05-2008, 20:24:38 de către nagual » Memorat

misulica
Sr. Member

« Răspunde #28 : 16-05-2008, 20:15:28 »

mirtillo e afin, da
Memorat

tengere
Vizitator
« Răspunde #29 : 16-05-2008, 23:12:06 »

M-a intristat azi ceva
Zicea unul care e obsedat de plimbari in munte ca in Carpati zapada e buna la gust dar in Alpi are gust de benzina si de fum  Sad
Eu stiuc a de obicei nu gustam zapada dar... ma gandesc ca culesul asa pe aici..oricum nu da aceleasi rezultate ca acasa. Am facut suc de soc in tr-un an si nu stiu de ce apa a devenit asa rosiatica la culoare.
 Sad
Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 12   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: