Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Wiki cu retete romanesti

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Wiki cu retete romanesti  (Citit de 637 ori)
aismail
Newbie

« : 03-09-2010, 07:49:38 »

Buna ziua!

Vreau sa va aduc in atentie www.gastrowiki.ro, un site pe care l-am realizat impreuna cu mama mea. Site-ul vrea sa devina pe termen lung o enciclopedie de retete, si momentan are drept scop:
- crearea unei baze de date de retete sub format wiki, care sa fie imbunatatite treptat de catre utilizatori, exact ca articolele de pe Wikipedia. Noi credem cu tarie ca retete imbunatatite de mai multi oameni pot bate retetele unui bucatar profesionist.
- popularizarea retetelor traditionale, si a gatitului acasa (in opozitie cu tendinta mondena de a manca mai mult prin oras). Vrem ca prin rubrica \"rapide\" si prin faptul ca pozele noastre sunt adevarate (neprelucrate in Photoshop) sa convingem oamenii ca oricine poate sa faca asta, cu suficiente indicatii!
- promovarea in diaspora a pastrarii traditiilor culinare romanesti. Mai ales pentru ca diaspora romaneasca este formata din oameni foarte educati.

Ideea ne-a venit in timp ce eu eram in diaspora (la Paris) si cautam o metoda eficienta sa-mi parvina retetele mamei, dar intr-o forma care sa fie mai durabila decat clasicele caiete. Momentan proiectul este lansat de cateva luni si il dezvoltam incet-incet cu finantare proprie si in timpul liber. Speram sa va placa!

Multumesc,
Andrei Ismail
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #1 : 03-09-2010, 08:08:43 »

Frumoasa initiativa, complimente!

Memorat
ranya
Veteran

« Răspunde #2 : 03-09-2010, 23:10:34 »

Memorat

Nimic nu este mai scump decât ceea ce primeºti pe gratis.
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #3 : 04-09-2010, 14:30:47 »

Bravo, complimente!
Memorat

ranya
Veteran

« Răspunde #4 : 04-09-2010, 19:43:10 »

ooops...pusesem o imagine de aici: http://vocedeibambini.mastertopforum.com/printview.php?t=73&start=0
Bravo!
ps. pip, nu mai poti adauga niste emoticoane? Tongue
Memorat

ranya
Veteran

« Răspunde #5 : 04-09-2010, 19:44:07 »

ps. acum le vad, inainte nu apareau Huh?
Memorat

aismail
Newbie

« Răspunde #6 : 06-09-2010, 14:40:31 »

Multumim pentru aprecieri Smiley Vad ca lumea s-a apucat deja sa incerce retetele noastre, cred ca cineva de pe acest forum mi-a semnalat ca a gatit urmatoarea reteta si a iesit bine: http://www.gastrowiki.ro/Minitarte_aperitiv_cu_foietaj (la adresa http://hoinarprinlume.forumcommunity.net/?t=39438750&st=0#entry282538378 - aveti grija ca uneori nu se incarca pagina respectiva)

Va doresc pofta mare!
« Ultima modificare: 06-09-2010, 14:49:24 de către aismail » Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: