Buna ziua!
Vreau sa va aduc in atentie
www.gastrowiki.ro, un site pe care l-am realizat impreuna cu mama mea. Site-ul vrea sa devina pe termen lung o enciclopedie de retete, si momentan are drept scop:
- crearea unei baze de date de retete sub format wiki, care sa fie imbunatatite treptat de catre utilizatori, exact ca articolele de pe Wikipedia. Noi credem cu tarie ca retete imbunatatite de mai multi oameni pot bate retetele unui bucatar profesionist.
- popularizarea retetelor traditionale, si a gatitului acasa (in opozitie cu tendinta mondena de a manca mai mult prin oras). Vrem ca prin rubrica \"rapide\" si prin faptul ca pozele noastre sunt adevarate (neprelucrate in Photoshop) sa convingem oamenii ca oricine poate sa faca asta, cu suficiente indicatii!
- promovarea in diaspora a pastrarii traditiilor culinare romanesti. Mai ales pentru ca diaspora romaneasca este formata din oameni foarte educati.
Ideea ne-a venit in timp ce eu eram in diaspora (la Paris) si cautam o metoda eficienta sa-mi parvina retetele mamei, dar intr-o forma care sa fie mai durabila decat clasicele caiete. Momentan proiectul este lansat de cateva luni si il dezvoltam incet-incet cu finantare proprie si in timpul liber. Speram sa va placa!
Multumesc,
Andrei Ismail