Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: continuare studii postliceale de asistent medical pt a deveni moasa  (Citit de 1417 ori)
Timea23
Jr. Member
*

« : 08-07-2011, 08:12:18 »

Salut tuturor!Acum in 2011 termin o scoala postliceala privata,specializarea asistent medical generalist.Din cate stiu as putea sa mai fac 1 an ca sa fiu echivalata la nivel univesitar(colegiu,asta aici in Ro) dar tot pt specializarea asistent medical generalist.Pt moasa nu stiu....Intrebarea mea este daca stie cineva cum as putea sa imi continui studiile si daca se recunosc acesti 3 ani pentru a deveni moasa?Adica daca mi se considera ok acesti 3 ani sa isa mai merg la practica si cursuri inca i an si eventual cu examene de diferente de dat. As prefera in Italia deoarece imediat ce voi avea toate actele traduse,legalizate etc vreau sa le depun in Italia ca sa lucrez ca si asistenta acolo.Daca nu stiti in Italia cum stau treburile,stie cineva aici in Ro?Unde as putea intreba?Mentionez ca sunt din Bihor(pe site-ul universitatii din Oradra nu apare ca ar fi specializarea moasa si am si auzit ca nu este) si nu as vrea sa ajung pe nu stiu unde(distante mari) deoarece mai am acasa si un copil mic de care mai are grija mama mea pana eu sunt plecata deoarece sotul deja lucreaza in Italia.Multumesc tuturor ce se sinchisesc sa imi raspunda!O zi cat mai placuta!
Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #1 : 08-07-2011, 15:21:59 »

Din cate stiu eu ar trebui sa urmezi,cursurile facultatii de moase care se face 4 ani.Nu cred ca iti vor lua in considerare cei trei ani de postliceala avand in vedere ca este una particulara.(Cred ca nici la cele de stat nu se mai ia in considerare).Am totusi o curiozitate ,daca ai terminat as.med. generalist,de ce vrei sa faci de moase?Taxa la facultatea de moase este destul de mare ,iar in astia patru ani ai putea sa-ti faci recunoasterea in Italia si chiar sa-ti gasesti de lucru.Oricum multa bafta in tot ceea ce vei hotari sa faci! Wink Smiley
Memorat
monyy
Sr. Member

« Răspunde #2 : 09-07-2011, 07:21:51 »

darius o sa te contrazic putin ....daca scoala postliceala este acreditata nu are importanta ca-i privata sau de stat.....si la stat sunt care platesc taxa de scolarizare, asa mai obtine scoala fonduri....deci faza cu particulara sau de stat nu are importanta.............o zi frumoasa....si faza cu moasa eu una n-as face, eu am facut dupa postliceala 2 ani de farmacie sunt mult mai folositori daca vrei sa lucrezi ca si infermiera , oricum mult noroc timea.......
Memorat
Timea23
Jr. Member
*

« Răspunde #3 : 10-07-2011, 07:00:10 »

Eu cred ca m-ar pasiona mai mult sa fiu moasa dar poate ca e ceva de moment deoarece numai acum in anul III am avut ocazia sa fac practica pe sala de nasteri(desi am nascut si eu un baietel).Faza cu privata sau de stat nu conteaza,stiu si eu asta.Si stiu si faptul ca imi este acceptat postlicealul pt a ma echivala cu facultatea pt asistenti medicali.Se mai face un an de studiu in plus pe langa cei 3 pe care i-am facut la postliceal.Echivalarea asta de care vorbesc eu se face deja de cativa ani la Arad iar de anul trecut(2010) se face deja si in Oradea.Chestia e ca eu vreau sa stiu daca pot sa fiu echivalata si pt moasa dar nu stiu unde sa intreb.Si daca ar fi sa fie,nu as vrea departe(maxim Oradea dar acolo nu exista specializarea,,moase") deoarece am si un copil mic acasa dar ar fi si mai bine daca as putea echivala si continua in Italia(nu sa incep de la inceput ci sa fac 1-2 ani de diferenta) pt ca eu vreau sa merg sa lucrez ca si asistenta in Italia(sotul meu deja e acolo de 3 ani si m-am saturat sa ne vedem f.rar) dar intre timp sa si studiez pt moasa daca ar fi posibil.Dar vad ca nu prea se stie pe forum despre chestia asta.Oricum multumesc tuturor ce si-au dat interesul sa-mi raspunda!Succes!
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: