Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Declaratia de valoare

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 38   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Declaratia de valoare  (Citit de 49769 ori)
nanotek
Newbie

« Răspunde #495 : 12-08-2010, 15:03:04 »

In legatura cu aceasta situatie a DDV as putea sa fac cateva precizari:

1. DDV este un act ( o declaratie) informativa care este data de misiunea diplomatica a statului italian(accentuez aspectul informativ). Adica este imperios necesar ca ddv sa fie obtinuta in situatia in care se doreste recunoasterea academica.

2. Pentru recunoasterea profesionala nu este neaparata nevoie obtinerea acesteia( aici depinde de profesia care se urmareste a se recunoaste). Spre exemplu: pentru profesia de asistent medical, arhitect, medic, medic veterinar nu este necesara obtinerea ddv.

de principiu aceasta este ceruta pentru anumite profesii si intru totul pentru recunoasterea academica a titlui de studiu, recunoastere care este facuta de catre o universitate din Italia versus cea profesionala care ramane la latitudinea unui minister.

Este indicat a se face o recunoastere profesionala decat una academica.

Memorat
joliejolie86
Vizitator
« Răspunde #496 : 13-08-2010, 18:57:07 »

si cum as putea sa fac recunoasteea profesionala daca meseria de economist nu este recunoscuta?eu sper ca aceasta ddv pt continuarea studiilor imi va folosi pt recunostere profesinala la ministeru de giustizie desi nu stiu de ce acte mai am nev in plus pt a face aceasta recunoastere sunt abia la inceput ... Roll Eyes...deci din cate mi.au explicaT la ambasada aceasta ddv o pot folosi ori pt rec profes ori pt continuarea studiilor Undecided
Memorat
yselin
Jr. Member
*

« Răspunde #497 : 25-08-2010, 00:12:56 »

buna am citit multe din postarile de aici pana cand m-am ametit si mai tare...ufff..sunt grea de cap rau...de asta va rog mult daca imi puteti raspunde la niste intrebari pt ca nu mai inteleg nimic am citit si recitit tot dupa site-ul ambasadei si pe unde am mai gasit ceva dar tot nu sunt sigura de unele treburi,astea sunt intrebarile:
1) -cererea pentru adeverinta de autenticitate a diplomei de bac si foii matricole poate fi scrisa de mana sau trebuie redactata la calculator
2)eu am absolvit in august in a doua sesiune bacalaureatul si mi s-a eliberat un certificat de absolvire a liceului si diploma de bacalaureat,intrebarea este trebuie sa apostilez,traduc si certificatul sau doar diploma de bacalaureat?
3)pentru foaia matricola trebuie sa fac la fel ca si pt diploma sa cer o adeverinta de autenticitate de la liceu si apoi sa merg la inspectorat sa mi-o vizez si apoi sa o apostilez si traduc sau o pot duce direct la apostilat?
4)daca nu am pasaport dar locuiesc in italia am rezidenta este o problema sau trebuie sa imi fac pasaport neaparat?
5)oare in italia la universitati stie cineva daca este posibil sa ma inscriu si sa duc apoi declaratia de valoare sau trebuie la inscriere neaparat
VA multumesc mult de tot
Memorat
LauraN
Newbie

« Răspunde #498 : 26-08-2010, 14:31:05 »

Buna,

Pentru eliberarea adeverintelor de autenticitate de la liceu nu este necesara nici o cerere, la fiecare liceu in parte poate diferi formatul adeverintelor (unele sunt scrise de mana, altele la calculator)
Doar cererea pentru consulat este un model tipizat folosit atunci cand se depune dosarul la Consulatul Italiei si se obtine de acolo.
Pentru declaratia de valoare diploma de bacalaureat trebuie vizata la Inspectoratul Scolar,apostilata, tradusa si legalizata la notar, dar si copie conforma cu apostila, nu certificatul de absolvire.
Pentru foaia matricola e nevoie de aceeasi procedura ca la diploma de bac.
Nu e nevoie de pasaport la dosarul pentru obtinerea declaratiei de valoare.
Yselin, sper ca am reusit sa te mai lamuresc putin, dar daca mai ai intrebari si doresti sa mai discutam ,fara probleme ma poti contacta si pe adresa personala, **********@yahoo.com
Numai bine
Memorat
yselin
Jr. Member
*

« Răspunde #499 : 30-08-2010, 21:59:26 »

multumesc mult laura...m-ai scos din ceata,mai am o intrebare oare daca dau mail acum la ambasada(asa se face acum programarea nu?!)oare pot sa imi rezolv cu ddv sau este o data anumite cand se poate face??multumesc inca odata
Memorat
yselin
Jr. Member
*

« Răspunde #500 : 31-08-2010, 00:25:19 »

multumesc mult laura...m-ai scos din ceata,mai am o intrebare oare daca dau mail acum la ambasada(asa se face acum programarea nu?!)oare pot sa imi rezolv cu ddv sau este o data anumite cand se poate face??multumesc inca odata

vreau sa spun cand sunt perioadele prestabilite...adica pot sa fac totul acum in septembrie sau este o luna,un timp anume cand este deschis''sezonul'' multumesccccccccccccc
Memorat
Mari
Jr. Member
*

« Răspunde #501 : 31-08-2010, 09:51:32 »

buna am citit multe din postarile de aici pana cand m-am ametit si mai tare...ufff..sunt grea de cap rau...de asta va rog mult daca imi puteti raspunde la niste intrebari pt ca nu mai inteleg nimic am citit si recitit tot dupa site-ul ambasadei si pe unde am mai gasit ceva dar tot nu sunt sigura de unele treburi,astea sunt intrebarile:
1) -cererea pentru adeverinta de autenticitate a diplomei de bac si foii matricole poate fi scrisa de mana sau trebuie redactata la calculator
2)eu am absolvit in august in a doua sesiune bacalaureatul si mi s-a eliberat un certificat de absolvire a liceului si diploma de bacalaureat,intrebarea este trebuie sa apostilez,traduc si certificatul sau doar diploma de bacalaureat?
3)pentru foaia matricola trebuie sa fac la fel ca si pt diploma sa cer o adeverinta de autenticitate de la liceu si apoi sa merg la inspectorat sa mi-o vizez si apoi sa o apostilez si traduc sau o pot duce direct la apostilat?
4)daca nu am pasaport dar locuiesc in italia am rezidenta este o problema sau trebuie sa imi fac pasaport neaparat?
5)oare in italia la universitati stie cineva daca este posibil sa ma inscriu si sa duc apoi declaratia de valoare sau trebuie la inscriere neaparat
VA multumesc mult de tot
Din experienta proprie (am scos ddv pe 24 aug):
1. Depinde de liceu (la al meu mi-a dat-o la segretariat, unde am mentionat adev de autenticitate pt. diploma SI foaia matricola (cate doua pt fiecare, o "pereche" ramane la inspectorat, a doua pt ambasada, si fiecare tr sa aiba mentiunea respectiva - "s-a eliberat spre a-i servi la Inspectorat", si "S-a eliberat spre a-i servi la Ambasada Italiei". La liceu mi-au cerut si copie xerox dupa un act de id.
2. Nu stiu sa-ti spun, cred ca-ti trebuie diploma in original.
3. Da. Nu e greu, le faci impreuna. Pasii au mai fost ilustrati aici pe forum: scoti adev de aut la liceu, mergi la inspectorat cu adeverintele pt inspectorat, actele in original, copie xerox dupa un act de id, platesti o taxa (la Galati e 25 lei), si le semneaza pe loc, apoi mergi in Pref la biroul apostile, unde completezi o cerere si platesti o taxa (la Gl e 25 lei/act), si le apostileaza in aceeasi zi; cu actele de pana acum mergi la traducator autorizat si le traduci in italiana, legalizezi semnatura traducatorului la notar, si tot la notar mai faci o copie legalizata dupa diploma si foaie matricola. Cu toate actele de pana acum, mergi la tribunalul de care apartine notarul (e cel judetean), si faci supralegalizare prin apostila (la fel, completezi cerere tip de acolo, platesti la un of. postal taxa de timbru (la Gl e de 4 lei/act, deci tr sa achiti 4 x 4), plus cumperi 4 timbre judiciare (tot la Gl, de 1 leu unul), depui si le scopti in aceeasi zi. Cand ai termint cu toate astea, faci o copie xerox dupa toate (traduceri, copie legalizata, acte originale), si cumperi si un dosar plic. Atentie!!! NU trebuie traduse adeverintele de la liceu!!! Multi notari si traducatori spun ca trebuie, dar o fac doar pt bani!!!
Sfatul meu: fa actele singura, mai ales daca locuiesti in capitala de judet.
4. Nu, dar n-ar fi rau sa-l ai.
5. In general se face pre-inscrierea on-line (valabila pt tine care ai resedinta acolo), si apoi fiecare univ are regulament prin care se hotaraste cum sa procedeze. Tr sa mergi pe site-ul univ pe care ai ales-o, si cauti sectiunea Studenti stranieri. La Universita' della Calabria o depui la inmatriculare, deci cam o luna dupa pre-inscriere.

La ambasada Italiei mergi la  https://web.esteri.it/prenotaOnline/login.aspx?cidsede=100030&returnUrl=/prenotaOnline/, te inscrii pe site, urmezi pasii pe care ti-i indica, si iti alegi o data la care sa mergi in ambasada. Deoarece ai domiciliul in Italia, NU trebuie sa astepti perioade prestabilite. Dupa depunerea actelor iti elib ddv dupa 7 zile. Taxa consulara e de 131 lei.
Memorat
yselin
Jr. Member
*

« Răspunde #502 : 31-08-2010, 12:52:11 »

mari multumesc mult dar am o nelamurire cu adeverintele astea de autenticitate..pai eu am legalizat etc diploma deci am cerut deja o adeverinta de aut.pt diploma cand am dus-o la vizat la inspectorat...acum trebuie sa mai cer inca o adeverinta de aut.pt foaia matricola ca sa o pot viza la inspectorat si apoi sa o apostilez etc!si o a treia adeverinta de autenticitate trebuie sa o cer pentru amnadoua si foaia matricola si diploma!
deci daca mie mi-a dat o adever.de autenticitate pt diploma cu care m-am dus la inspectorat mi-au vizat apoi am dus-o am postilat-o etc...acum trebuie sa mai cer una ca sa o am pt ambasada?plus pt foaia matricola la fel...o adeverinta cu care sa imi vizeze cei de la inspectorat apoi sa o pot duce la apostilat etc...plus una pt ambasada....si apoi intr-un final alta adeverinta pt amnandoua(foaia matricola si diploma)?
sper sa intelegi ce am vrut sa spun...si scuza-ma ca insist dar imi este frica sa nu ma duc degeaba la bucuresti..ms muuuuuuult
Memorat
yselin
Jr. Member
*

« Răspunde #503 : 31-08-2010, 17:42:05 »

de fapt nelamurirea mea mare acum este urmatoarea deci pt dilpoma mi-a trebuit o adeverinta acum ma duc si cer alta si pentru foaia matricola ca sa o pot duce la inspectorat si etc. dar adeverinta de autentificare cea care imi trebuie la ambasada este una singura care confirma diploma si foaia matricola...sau trebuie sa cer separat una pt diploma si una pt foaia matricola!!offf...sunt enervanta dar nu ma dumiresc multumesc mult mult mult mari
Memorat
Mari
Jr. Member
*

« Răspunde #504 : 01-09-2010, 15:16:25 »

de fapt nelamurirea mea mare acum este urmatoarea deci pt dilpoma mi-a trebuit o adeverinta acum ma duc si cer alta si pentru foaia matricola ca sa o pot duce la inspectorat si etc. dar adeverinta de autentificare cea care imi trebuie la ambasada este una singura care confirma diploma si foaia matricola...sau trebuie sa cer separat una pt diploma si una pt foaia matricola!!offf...sunt enervanta dar nu ma dumiresc multumesc mult mult mult mari
Sa inteleg ca ai facut doar pt diploma toate drumurile... Daca e asa, da, trebuie sa te intorci la liceu si sa ceri o adev pt foaia matricola pt vizare la inspectorat, si alta adev de autenticitate pentru ambele (diploma si foaie, sau una pt fiecare, depinde de liceu cum ti-o da, eu am avut una si una, dar am vazut in ambasada presoane cu o adev pt ambele), cu mentiunea PT AMBASADA ITALIEI. Si da, trebuie sa te intorci la inspectorat pt vizarea foii, si apoi la pref pt apostila, apoi traducere, legalizare, supralegalizare, etc .
Memorat
yselin
Jr. Member
*

« Răspunde #505 : 02-09-2010, 14:43:41 »

ahaaa...am inteles cu adeverinta,dar de ce trebuie sa supralegalizez...daca am apostila traducere legalizare ..parca supralegalizarea nu se mai facea...sau cel putin asa stiam!!deci trebuie sa duc si diploma pt supralegalizare acum...mentionez ca diploma eu am dus-o la un notariat si am luat-o dupa cateva zile apostilata,legalizata.tradusa.si cu,copii conforme originalului si am platit pt toata treaba asta 200lei!hmmm am sa ma duc sa intreb personal sa ma dumiresc....multumesc mult mari sa stii ca mi-ai luat un mare stres,pt ca simteam ca explodez!sa iti dea D-ZEU multa sanatate
Memorat
Mari
Jr. Member
*

« Răspunde #506 : 03-09-2010, 08:39:10 »

Supralegalizezi la tribunalul judetean pt ca ASA TREBUIE in ambasada! Nu se mai face supralegalizarea in ambasada, acum se face la tribunale...
Memorat
yselin
Jr. Member
*

« Răspunde #507 : 03-09-2010, 12:01:05 »

Tongue ok am inteles,multe multumiri..m-ai ajutat foarte mult Mari....sa fi fericita in toate te poooooooooopppp
Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #508 : 03-09-2010, 12:08:33 »

documentele originale se supralegalizeaza cu apostila la Prefectura, copiile conforme cu originalul se supralegalizeaza cu apostila la tribunal
Memorat
daria
Full Member
**

« Răspunde #509 : 04-09-2010, 07:52:39 »

Sa inteleg ca ai facut doar pt diploma toate drumurile... Daca e asa, da, trebuie sa te intorci la liceu si sa ceri o adev pt foaia matricola pt vizare la inspectorat, si alta adev de autenticitate pentru ambele (diploma si foaie, sau una pt fiecare, depinde de liceu cum ti-o da, eu am avut una si una, dar am vazut in ambasada presoane cu o adev pt ambele), cu mentiunea PT AMBASADA ITALIEI. Si da, trebuie sa te intorci la inspectorat pt vizarea foii, si apoi la pref pt apostila, apoi traducere, legalizare, supralegalizare, etc .
Mari, adeverinta de autenticitate se da impreuna cu diploma si foaia matricola .-RAMANE LA INSPECTORATUL SCOLAR-alta nu-ti mai trebuie!!!!

Memorat

Bucura-te de viata!
Pagini: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 38   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: