Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Declaratia de valoare

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 33 34 [35] 36 37 38   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Declaratia de valoare  (Citit de 49771 ori)
daria
Full Member
**

« Răspunde #510 : 04-09-2010, 07:56:09 »

ahaaa...am inteles cu adeverinta,dar de ce trebuie sa supralegalizez...daca am apostila traducere legalizare ..parca supralegalizarea nu se mai facea...sau cel putin asa stiam!!deci trebuie sa duc si diploma pt supralegalizare acum...mentionez ca diploma eu am dus-o la un notariat si am luat-o dupa cateva zile apostilata,legalizata.tradusa.si cu,copii conforme originalului si am platit pt toata treaba asta 200lei!hmmm am sa ma duc sa intreb personal sa ma dumiresc....multumesc mult mari sa stii ca mi-ai luat un mare stres,pt ca simteam ca explodez!sa iti dea D-ZEU multa sanatate
Mergi si la tribunal pt. superviza !
Multa bafta!
Memorat

Bucura-te de viata!
Aleksa
Veteran

« Răspunde #511 : 04-09-2010, 13:15:30 »

de fapt nelamurirea mea mare acum este urmatoarea deci pt dilpoma mi-a trebuit o adeverinta acum ma duc si cer alta si pentru foaia matricola ca sa o pot duce la inspectorat si etc. dar adeverinta de autentificare cea care imi trebuie la ambasada este una singura care confirma diploma si foaia matricola...sau trebuie sa cer separat una pt diploma si una pt foaia matricola!!offf...sunt enervanta dar nu ma dumiresc multumesc mult mult mult mari
Sa inteleg ca ai facut doar pt diploma toate drumurile... Daca e asa, da, trebuie sa te intorci la liceu si sa ceri o adev pt foaia matricola pt vizare la inspectorat, si alta adev de autenticitate pentru ambele (diploma si foaie, sau una pt fiecare, depinde de liceu cum ti-o da, eu am avut una si una, dar am vazut in ambasada presoane cu o adev pt ambele), cu mentiunea PT AMBASADA ITALIEI. Si da, trebuie sa te intorci la inspectorat pt vizarea foii, si apoi la pref pt apostila, apoi traducere, legalizare, supralegalizare, etc .
Mari, adeverinta de autenticitate se da impreuna cu diploma si foaia matricola .-RAMANE LA INSPECTORATUL SCOLAR-alta nu-ti mai trebuie!!!!

eu am avut 2, una a ramas la inspectorat, iar cealalta la ambasada
Memorat
daria
Full Member
**

« Răspunde #512 : 04-09-2010, 22:10:25 »

Ce sa faca cu adeverinta la ambasada? Huh?
Scrie clar  pe situl ambasadei (in lista cu acte necesare) ca adev. nu se traduce,trebuie doar la I.S.J.,ti-au cerut-o degeaba,dar.... Lips Sealed
Memorat

Bucura-te de viata!
Aleksa
Veteran

« Răspunde #513 : 05-09-2010, 02:38:40 »

ce legatura are traducerea? doar nu iti fac traducerile la ambasada; in lista cu documentele necesare este precizat la sfarsit:

"Pentru toate titlurile de studii obtinute in Romania este obligatorie "Adeverinta" (scrisoare) eliberata pentru Consulatul Italiei de catre Scoala/Universitatea care a eliberat titlul/titlurile de studii,  pe hartie cu antet a acesteia, stampilata si semnata de conducerea scolii, in care sa se specifice statutul institutiei:  daca institutia este de stat sau privata acreditata (in acest caz indicandu-se legea de acreditare); Aceasta adeverinta se elibereaza celor interesati la cerere, de catre Scoala/Universitatea unde au obtinut titlul de studii si NU trebuie tradusa sau apostilata."

deci se cere la dosar
Memorat
yselin
Jr. Member
*

« Răspunde #514 : 08-09-2010, 15:09:35 »

am ajuns acum cateva zile in romania am fost la notariatul unde am lasat diploma pt apostilat tradus etc si am intrebat daca mai este nevoie sa o supralegalizez si mi-au spus ca este ok si ca nu mai este nevoie de nimic am lasat si foaia matricola...maine trebuie sa ma duc sa o scot...dar am o mare problema am intrat sa fac programarea on-line eram inscrisa deja am introdus CNP-ul tot.si cand sa selectez data vizitei hopa totul era cu rosu adica nu mai sunt locuri disponibile pt luna asta am dat pt luna viitoare si nu imi arata nimic am sunat la consulat si mi-au spus ca nu este de competenta lor sa ma informeze cu privire la numarul locurilor ,altcineva mi-a spus ca pt luna viitoare s-ar putea sa nu se fi dat drumul pt vizite sunt disperata nu pot sa stau mult am spus sa fac procura pentru o verisoara si ma intorc in italia fac programarea de acolo!!o intrebare as putea sa bag in procura doua persoane adica sa o fac pentru vara mea si pt sotul ei ...pt ca nu sunt sigura daca se poate duce ea asa sa fie procura si pt sotul ei sa se duca el in cazul asta,ce spuneti pot face asa sa nu ma trezesc ca plec si trebuie sa fac procura in italia si alti banii alti nervi!!!offff va rog mult dati niste ideei ma poate ajuta cineva ,,,poate nu am stiut eu sa fac programarea cine stie sau pentru luna viitoare daca nu gasesc locuri??!!!nu stiu cum sa fac imi vine sa las totul balta...va puppp si va astept cu ideei si sfaturi
Memorat
yselin
Jr. Member
*

« Răspunde #515 : 13-09-2010, 11:50:31 »

inca ceva din ce am gasit pana acum la ambasada in dosarul plic trebuie sa fie copii nelegalizate pt diploma,apostila traducere cat si pt copiile conforme cu originalul legalizate...la fel si pt foaia matricola deci pt fiecare hartie in original sa fie numai cererea aceea pt eliberarea declaratiei dv,si adeverinta de autenticitate pt actele de studiu !!diploma si copiile conforme legalizate si procura pt delegat se prezinta in original doar la ridicarea declaratiei de valoare...asa este sau am inteles gresit !!va rog mult sa imi raspundeti daca nu v-ati plictisit de mine multumesc
Memorat
krryss
Jr. Member
*

« Răspunde #516 : 15-09-2010, 09:27:03 »

Salut....anu asta m-am hotarat si eu sa fac 2 lucruri importante:sa-mi fac certificatul de conformitate al diplomei de absolvire pt a lucra in Italia si declaratia de valoare pt a continua alte studii in timp ce lucrez.Dupa 1 luna de zile am plecat nebuna de creier si inca nelamurita cu anumite lucruri.Una o stiu sigur,indiferent de ce anume este de facut,orice procura vrei sa faci trebuie facuta cate una pt fiecare treaba de rezolvat.Eu acum umblu pe la consulat(ma doare capu cand nu stiu cat am de cheltuit si pe acolo)sa fac alte procuri pe numele mamei mele,pt diverse adeverinte si stampilari la inspectoratul scolar.....si eu eram cat pe ce sa las totul balta dar poi zic:da ce dracu,tre sa vada si italienii astia ca nu suntem asa de prosti cum ne considera.Salutari si capu sus.
« Ultima modificare: 15-09-2010, 09:42:28 de către krryss » Memorat
florentina693
Full Member
**

« Răspunde #517 : 15-09-2010, 12:31:40 »

dar poi zic:da ce dracu,tre sa vada si italienii astia ca nu suntem asa de prosti cum ne considera.
dar cum ai ajuns la concluzia asta ? depinde ficare cum se comporta (valabil si in Romània),daca ne considerau prosti nu angajau infermieri romàni.Eu cunosc multe persoane care vorbesc cu admiratie de infermieri (si nu numai) romàni.Daca mergi pe ideea asta e o strada gresita.
Bafta
Memorat
yselin
Jr. Member
*

« Răspunde #518 : 16-09-2010, 16:59:41 »

buna tuturor...am reusit si am facut programarea...si vreau sa va mai intreb ceva:am facut procura legalizata tot,cuiva care se va duce in locul meu la ambasada,oare ca sa ma reprezinta in afara de procura ii trebuie si buletinul meu,ca asa am citit pe undeva si la aceea cerere pt eliberarea declaratiei de valoare trebuie sa scriu ca sunt domiciliata in romania sau in italia,eu am acte in italia si ma gandeam ca poate trebuie sa scriu domiciliu in italia si adresa de acolo...apoi mai jos daca eu am terminat liceul in romania si vreau sa dau la facultate in italia trebuie sa bifez ''echivalarea studiilor preuniversitare''sau ''continuarea studiilor'' poate imi raspunde si mie cineva si scuze ca ma lamentez atat!multumesc
Memorat
alevale
Newbie

« Răspunde #519 : 17-09-2010, 10:09:50 »

stie cineva sa imi spuna si mie cat costa taxa consulara pentru declaratia de valoare?
Memorat
yselin
Jr. Member
*

« Răspunde #520 : 17-09-2010, 15:23:35 »

taxa este de 130...poate imi raspunde si mie cineva la mesajul de mai sus...multumesc
Memorat
alevale
Newbie

« Răspunde #521 : 24-09-2010, 16:26:51 »

stie cineva care este diferenta intre diploma de laurea si diploma de'l esame di stato? intreb asta pt ca vreau sa stiu cum se face corect traducerea pentru diploma de licenta. Din cei care au obtinut declaratia de valoare pentru diploma de licenta imi pot spune si mie cum au avut traducerea? please... Huh?
Memorat
LauraN
Newbie

« Răspunde #522 : 30-09-2010, 09:25:01 »

Buna yselin

Daca ai facut o procura, persoana imputernicita, o sa trebuiasca sa prezinte copii cimple, dupa certificatul tau de nastere.casatorie, copie simpla dupa pasaportul tau sau cartea de identitate. Cererea pote fi completata cu datele tale din Italia. In plus imputernicitul trebuie sa aiba cartea lui de identitate in original.

O zi buna
Laura

laurita_ase@yahoo.com
Memorat
LauraN
Newbie

« Răspunde #523 : 30-09-2010, 09:52:01 »

Legat de pregatirea dosarului:

Spre exemplu pentru diploma de bacalaureat sunt necesare urmatoarele documente:

- adeverinte de autenticitate eliberate de liceu pentru vizarea la Inspectoratul Scolar a diplomei si a foii matricole.
- adeverinte de confirmare in atentia Consulatului Italiei la Bucuresti sau Timisoara (in functie de domiciliul solicitantului).
- diploma de bacalaureat, vizata la Inspectoratul Scolar, cu apostila, tradusa si legalizata la notar, copie conforma cu apostila.
-  foaie matricola,vizata la Inspectoratul Scolar, cu apostila, tradusa si legalizata la notar, copie conforma cu apostila.
Dosarul se va depune la Consulat in baza unei programari pe email, urmand ca declaratia de valoare sa se obtina intr-o saptamana de la data depunerii dosarului.
Laura
laurita_ase@yahoo.com
Memorat
joliejolie86
Vizitator
« Răspunde #524 : 15-10-2010, 15:17:23 »

pt alevale: eu am obtinut in aug anul acesta ddv pe traducerea licentei scrie diploma di laurea iar pe ddv de la consulat scrie diploma de licenta si intre paranteze este trecut diploma di laurea... Smiley
Memorat
Pagini: 1 ... 33 34 [35] 36 37 38   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: