Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3 ... 38   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Declaratia de valoare  (Citit de 52614 ori)
kasper
Jr. Member
*

« : 02-07-2007, 09:14:43 »

Pe forumul celalalt incepusem sa fac sapaturi prin arhiva sa gasesc informatii, dar din cate am inteles arhiva forumului vechi "s-o dus".
As avea nevoie de cateva informatii referitor la practica de obtinere a declaratiei de valoare.
Am vizitat urmatoarele linkuri (utile zic eu) pe care o sa le postez aici ca referinta (lista e deschisa si pentru alte linkuri unde se pot obtine informatii importante referitoare la declaratia de valoare):

1. http://www.old.edu.ro/cnred.htm
2. http://www.edu.ro/index.php/articles/c127/
3. http://www.apostile.ro/declaratia-de-valoare-Consulatul-Italiei.php
4. http://www.declaratia-de-valoare.ro/

M-ar interesa sfaturile celor care au obtinut declaratia de valoare, m-ar interesa daca trebuie ceva in plus fata de ce scrie pe acele site-uri, daca exista particularitati de evitat sau de tinut seama.

Citat:
"Documentatia necesara pentru a putea solicita o declaratie de valoare a unui titlu de studiu sau a unui titlu profesional romanesc din partea acestei Institutii se prezinta personal de catre interesat sau prin intermediul unei persoane imputernicite pe baza de procura legalizata
Persoana delegata va putea prezenta documentatia respectiva pentru nu mai mult de o persoana, chiar daca aceasta a fost delegata de mai multi solicitanti
Declaratia de valoare poate fi eliberata unui delegat in cazul in care interesatul demonstreaza ca are domiciliul legal in strainatate"

Referitor la citatul de mai sus, intreb: de unde se poate obtine acea procura, de la Consulat sau de la un Notar oarecare?Ce acte trebuiesc prezentate pentru a demonstra ca ai domiciliul stabil in strainatate?

Cam atat pentru moment. Multumesc .

Memorat

<  V I K T O R  >
simona_02
Vizitator
« Răspunde #1 : 02-07-2007, 09:39:21 »

pentru declaratia de valoare, site-ul esential este:
www.consitbucarest.ro

procura se face la un consulat ro in Italia sau la un notar italian - caz in care procura se apostileaza in Italia, iar in Ro se face traducere legalizata.

domiciliul in strainatate il dovedesti cu o copie dupa un document de identitate din tara respectiva - carte de identitate etc, unde sa fie trecut domiciliul tau din acea tara
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #2 : 02-07-2007, 09:40:47 »

uitam sa -ti spui:
depinde unde locuiesti, dar e de preferat sa faci procura la consulat, costa mai putin (nu mai implica apostila in It si traducere legalizata in Ro)
Memorat
kasper
Jr. Member
*

« Răspunde #3 : 07-07-2007, 19:26:08 »

Daca aleg sa fac procura la un notar italian, de unde iau apoi apostila?
Memorat

<  V I K T O R  >
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #4 : 08-07-2007, 03:10:10 »

de la prefectura sau de la tribunal
Memorat

kasper
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 08-07-2007, 16:55:23 »

Precizãri privind procurile
Publicat în 2.10.2006

Se aduce la cunoºtinþa cetãþenilor români cã, potrivit reglementãrilor în vigoare, este obligatorie autentificarea la oficiile consulare ale României în strãinãtate numai a urmãtoarelor tipuri de procuri:

-pentru obþinerea paºapoartelor ºi a cãrþilor de identitate (Legea 248/2005, art.15);
-pentru transcrierea actelor de stare civilã (Metodologia nr. 1/1997 pentru aplicarea legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilã, art.63).
De asemenea, notarii publici din România solicitã ca procurile de vânzare sã fie autentificate numai la oficiile consulare ale României în strãinãtate.

Toate celelalte tipuri de procuri, inclusiv pentru pensii ºi declaraþiile privind acordul pãrinþilor de ieºire din þarã a minorilor (în douã exemplare) pot fi autentificate la notari locali ºi apostilate la tribunalele italiene locale, în baza Convenþiei de la Haga din 1961, cu privire la suprimarea cerinþei supralegalizãrii actelor oficiale strãine.

Material gasit aici:
http://www.comune.torino.it/ro/consulat/precizri-despre-procuri.shtml
« Ultima modificare: 08-07-2007, 16:58:02 de către kasper » Memorat

<  V I K T O R  >
simona_02
Vizitator
« Răspunde #6 : 09-07-2007, 07:49:20 »

Citat
Toate celelalte tipuri de procuri, inclusiv pentru pensii ºi declaraþiile privind acordul pãrinþilor de ieºire din þarã a minorilor (în douã exemplare) pot fi autentificate la notari locali ºi apostilate la tribunalele italiene locale, în baza Convenþiei de la Haga din 1961, cu privire la suprimarea cerinþei supralegalizãrii actelor oficiale strãine.
pot fi, kasper. nimeni n-a zis ca nu pot fi. intrebarea e daca-ti convine.
o procura facuta la un notar italian trebuie apostilata, apoi tradusa la un traducator autorizat in tzara, si legalizata de notar roman. daca faci socoteala (notar it + apostila + traducere + notar ro) vine destul de scump. daca esti aproape de un consulat ro, mai bine mergi sa-ti legalizeze ei procura (scapi de apostila si de traducere + notar in Ro).
Memorat
flaviaram
Jr. Member
*

« Răspunde #7 : 29-08-2007, 16:40:34 »

Eu am obtinut anul trecut declaratia de valoare. Locuiam in Italia, prin urmare nu m-am putut prezenta personal. Am mers la notar (Italia) cu copia cartii de identitate primita prin e-mail de la persoana care trebuia sa ma reprezinte in Consulat. Trebuie apostillata in Procura.
Multa bafta! Wink
Memorat
kasper
Jr. Member
*

« Răspunde #8 : 03-09-2007, 19:28:53 »

Persoana care te-a reprezentat a avut nevoie de procura doar la Consulatul Italiei din Bucuresti sau si la alte Institutii (exemplu: Minister, Universitate, etc)?
Cand ai facut procura la notar, in afara de cartea de identitate a celui imputernicit, ai avut nevoie de ceva anume (un act) prin care sa demonstrezi ca esti rezident in Italia?
Eu am dat un telefon la un notar (recunosc - doar unul) si mi-au cerut textul procurii.
In final, ma bate gandul sa merg la Milano la Consulatul Romaniei si sa iau procura de acolo, dar cand ma gandesc prin cati nervi si cozi trebuie sa trec ...
Daca mai ai amanunte despre pasii pe care i-ai facut in obtinerea DDV le poti posta aici.
Orice mic/mare detaliu poate fi important.
Iti multumesc!
Memorat

<  V I K T O R  >
bonniewhite1
Full Member
**

« Răspunde #9 : 03-09-2007, 19:57:05 »

hai ca-mi place! in Italia, dupa ce ca notarul iti ia o caruta de bani iti mai cere si textul procurii... Shocked
iti trimit eu textul procurii. (ti-am trimis un mp).
Memorat
flaviaram
Jr. Member
*

« Răspunde #10 : 04-09-2007, 09:13:25 »

Persoana care te-a reprezentat a avut nevoie de procura doar la Consulatul Italiei din Bucuresti sau si la alte Institutii (exemplu: Minister, Universitate, etc)?
Cand ai facut procura la notar, in afara de cartea de identitate a celui imputernicit, ai avut nevoie de ceva anume (un act) prin care sa demonstrezi ca esti rezident in Italia?
Eu am dat un telefon la un notar (recunosc - doar unul) si mi-au cerut textul procurii.
In final, ma bate gandul sa merg la Milano la Consulatul Romaniei si sa iau procura de acolo, dar cand ma gandesc prin cati nervi si cozi trebuie sa trec ...
Daca mai ai amanunte despre pasii pe care i-ai facut in obtinerea DDV le poti posta aici.
Orice mic/mare detaliu poate fi important.
Iti multumesc!
Daca vrei pot sa-ti trimit textul procurii. Parintii mei au avut o procura facuta de mine in Romania pentru a se ocupa de toate documentele (Minister, Uiversitate). Am intampinat probleme cu programarea la Ambasada. Dupa cum probabil ati auzit se face o singura data pe an, cand se deschide situl. Pentru mine era imposibil sa fac acest lucru pt ca lucram iar parintii mei nu aveau posibilitatea de a utiliza internetul astfel ca am apelat la serviciile firmei Consultia din Bucuresti.(am platit 800 euro pentru verificarea dosarului, traduceri, legalizari, apostilari si depunere). Ei mi-au facut programarea in Ambasada si m-au reprezentat. La notar, am avut nevoie de cartea de identitate a persoanei care mergea la Ambasada pt mine, cartea mea de identitate, italiana, si atat. Notarului i-am explicat de ce anume am nevoie si el mi-a compus textul. Am platit 35 euro si apoi am mers in Procura della Repubblica pentru apostila. Am expediat-o prin curierul DHL, impreuna cu: contractul de munca, copia cartii de identitate italiana si a permisului de sedere.
Parea sa fie totul in regula (in ce priveste dosarul), verificat de firma, dar la data prezetarii mi-a fost respins  intrucat nu am prezentat IN ORIGINAL certificatul de nastere (nu facea parte di lista de documente de de prezentat, cereau doar certificatul de nastere tradus, legalizat si cu apostile, NU in original). Aveam in Italia certificatul de nastere, asa ca, in 24 de ore trebuia sa-l aiba firma deoarece Ambasada i-a dat o a doua posbilitae pt ziua urmatoare...Astfel ca am luat avionul si...seara am fost la Bucuresti iar  dimineata urmatoare in Italia...pentru UN MOFT am pierdut o zi de lucru...oboseala si stress cat nu se poate descrie...
Daca ai nevoie iti trimit textul ... Pe curand!
Memorat
flaviaram
Jr. Member
*

« Răspunde #11 : 04-09-2007, 09:17:30 »

Un ultim lucru: nu trebuie sa se mai traduca procura pentru reprezentarea in Ambasada Italiei caci doar este eliberata de o Institutie italiana, nu?... Wink
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #12 : 04-09-2007, 09:38:18 »

Persoana care te-a reprezentat a avut nevoie de procura doar la Consulatul Italiei din Bucuresti
in principiu, e nevoie de procura pentru absolut toate institutiile la care trebuie sa te reprezinte altcineva. se poate face o singura procura. in general, e bine sa fie specificate toate institutiile, plus o chestie de genul "si in general sa ma reprezinte la orice institutie ar fi necesar in vederea obtinerii DDV" - asta ca sa nu se trezeasca secretara lu' peste ca nu e trecuta si ea pe procura.
Memorat
Maddalena
Vizitator
« Răspunde #13 : 06-09-2007, 11:10:32 »

Cunoaste cineva firma "CONSULTIA GRUP" (http://www.consultia.ro/) sau cunoasteti alte firme de incredere care sa se ocupe de procurarea tuturor documentelor necesare in vederea obtinerii declaratiei de valoare?

Daca sunt persoane care au apelat la astfel de firme, va rog frumos sa-mi spuneti care a fost aproximativ suma platita si mai ales care au fost conditiile si modalitatile de plata.

Stiti daca in momentul in care te programezi la ambasada trebuie specificat daca merge altcineva in locul tau?

Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #14 : 06-09-2007, 11:19:16 »

suma depinde de documentele tale, de cat de multe sunt, cum trebuie procesate etc.
cel mai bine e sa suni / sa trimiti un mail, sa explici exact pentru ce iti trebuie, ce documente ai, de ce documente ai nevoie si sa ceri sa ti se faca un pret.
suni la mai multe firme si vezi fiecare ce-ti spune.

daca esti in Romania, te poti ocupa tu bine-mersi de toata tevatura. numa' ca e multa bataie de cap.
Memorat
Pagini: [1] 2 3 ... 38   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: