Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: diploma de inginer  (Citit de 1795 ori)
viorica monica mogos
Newbie

« : 27-03-2011, 23:23:44 »

buna seara,tuturor!am si eu o nelamurire si dk ma puteti ajuta va multumesc anticipat.eu am terminat acum 5 ani univ.politehnica din bucuresti.mai precis facultatea de mecanica.sunt in italia de 5 ani si m facut de toate pe aici.as vrea sa-mi obtin declaratia de valoare si sa incerc sa-mi gasesc un serviciu.INTREBAREA MEA ESTE:e posibil sa-mi echivaleze doar o parte din cei 5 ani,si la final sa-mi rezulte ca ar trebui sa-mi continui studiile la ei?cine a mai facut asa ceva,ma puteti sfatui,ce-i mai bine sa fac?merita facuta declaratia de valoare sau intri mai rau in ceata si in cheltuieli?va multumesc din suflet!!! Huh? Huh? Huh?
Memorat
camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #1 : 28-03-2011, 08:14:01 »

daca ai 2 ani de experienta, in romania, iti poti recunoaste direct profesia. daca nu ai experienta...sigur te pun sa faci 1-2 ani sau sa dai cateva examene.

am si eu diploma de inginer dar doar 6 luni de experienta pe cartea de munca. am facut declaratia de valoare dar m-am oprit deoarece nu vreau si nu am timp sa fac scoala iar.
Memorat
viorica monica mogos
Newbie

« Răspunde #2 : 30-03-2011, 15:36:54 »

TI-AM TRIMIS DEJA DIN GRESEALA UN MESAJ PERSONAL.ITI MULTUMESC INCA O DATA PENTRU TOT.M-A AJUTAT FOARTE MULT.TE PUP!
Memorat
c2radu
Newbie

« Răspunde #3 : 28-04-2011, 13:16:39 »

Cum se poate recunoaste direct profesia???
Memorat
camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #4 : 28-04-2011, 14:18:20 »

Cum se poate recunoaste direct profesia???

e destul de complex. depinde de profesie. pentru o profesie nereglementata ai nevoie de 2 ani de experienta.
Memorat
seb
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 28-04-2011, 20:23:08 »

daca ai 2 ani de experienta, in romania, iti poti recunoaste direct profesia.

Nu cred ca e adevarat ce spui.
Statul italian nu e obligat sa recunoasca nimic. De altfel Ambasada Italiei la Bucuresti NU recunoaste calificarea ta, ci doar certifica faptul ca studiile din Romania sunt autentice, ca diploma tradusa si apostilata nu e un fals. Atat!

E adevarat ca Declaratia de Valoare tine loc de diploma si multi angajatorii te considera cu studii echivalente,.. dar Ministerul Educatiei din Italia, adica Ministero dell'Istruzione, dell'Università e della Ricerca nu recunoaste nicio profesie, licentiata.

Nu stiu de unde ati scos-o pe asta cu 6 luni minim.

In schimb la multe job-uri pe care le-am detinut, experienta profesionala face 80% din treaba. Daca stii sa iti faci un CV bun, unde sa iti pui in valoare experienta profesionala, dar sa o si sustii cu argumente la interviu, sansele de angajare cresc exponential.

Eu ca si patron ma doare in 14 ca are 6 luni de experinta in Romania/Italia, sau 10 ani, ma intereseaza ce stie sa faca si cat de bine poate raspunde fisei postului.

Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #6 : 28-04-2011, 20:42:16 »

Uite aici un ZIP de documente care poate te pot lamuri. e direct de pe situl MIUR si include si modulurile necesare

Titoli di studio conseguiti all'estero

Chiarimenti sulle modalità di applicazione delle norme relative al riconoscimento di titoli di studio e certificazioni straniere
(Nota prot.n. 2787 del 20 aprile 2011)

Memorat

camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #7 : 29-04-2011, 13:42:30 »

Statul italian nu e obligat sa recunoasca nimic. De altfel Ambasada Italiei la Bucuresti NU recunoaste calificarea ta, ci doar certifica faptul ca studiile din Romania sunt autentice, ca diploma tradusa si apostilata nu e un fals. Atat!

Nu cred ca tine de o obligativitate a statului italian ci pur si simplu de un schimb de "favoruri" intre statele UE.
Eu am diploma de inginer.Statul italian iti da voie sa profesezi aceasta meserie daca ai minim 2 ani experienta. Cu cei 2 ani de experienta pe cartea de munca si o suma de acte traduse si apostilate trimiti direct la Ministerul de Justitie (la Roma daca nu ma insel) si iti primesti recunoasterea. Fara recunoastere nu poti sa-ti pui semnatura pe nimic.

Oricum eu vorbesc de legile care erau acum vreo 2 ani. Daca s-au schimbat intre timp imi cer scuze.
Memorat
camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #8 : 29-04-2011, 13:48:21 »

Uite aici:

"Se un cittadino dell’Unione possiede le qualifiche professionali che gli consentono di esercitare la professione di ingegnere in uno Stato membro dell’Unione (Stato di provenienza), egli  ha diritto di esercitare tale professione in qualsiasi altro Stato membro (Stato ospitante) ove essa è regolamentata ossia per il cui esercizio è necessario essere in possesso di un determinato titolo professionale.

Egli deve, a tale scopo, richiedere all’autorità competente designata  il riconoscimento dei suoi titoli ai sensi della direttiva 2005/36/CE. Il requisito minimo per beneficiare della direttiva è costituito dal possesso di un diploma di istruzione superiore che sanziona una formazione professionale di una durata minima di tre anni unitamente a:

1. La autorizzazione ad esercitare la professione nel caso di professione regolamentata nello Stato membro di provenienza,

oppure

2.  La certificazione di un’autorità competente che la formazione è regolamentata ai sensi della direttiva 2005/36/CE o in alternativa l’attestazione del possesso di due anni di esperienza professionale fra gli ultimi dieci, se la professione non è regolamentata nello Stato membro di provenienza."

SURSA:

http://www.tuttoingegnere.it/web/ITA/F-A-Q-/Il-riconos/testo.htm_cvt.htm

Memorat
seb
Jr. Member
*

« Răspunde #9 : 29-04-2011, 15:19:28 »

Bun, poate sa imi explice cineva care sunt pasii pentru recunoasterea profesionala.

Eu am diploma de inginer, forma 5 ani la zi (forma de invatamant considerata post universitara), am declaratia de valoare de la Ambasada Italiei la Bucuresti si 9 ani de experienta profesionala in domeniu pe cartea de munca romanesca.
Am vazut legislatia italiana dar nu prea inteleg ce e de facut in continuare.

Ar trebui sa traduc autorizat si sa apostilez si Cartea de Munca romaneasca?  

Memorat
camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #10 : 30-04-2011, 16:51:13 »

http://www.giustizia.it/giustizia/it/mg_3_4_11.wp?tab=d

http://www.giustizia.it/giustizia/it/mg_3_4_11.wp?tab=w

http://www.giustizia.it/giustizia/it/mg_3_4_11.wp?tab=m

aici gasesti raspunsurile necesare
Memorat
alexy2010
Full Member
**

« Răspunde #11 : 07-05-2011, 16:17:00 »

E adevarat ca Declaratia de Valoare tine loc de diploma si multi angajatorii te considera cu studii echivalente,.. dar Ministerul Educatiei din Italia, adica Ministero dell'Istruzione, dell'Università e della Ricerca nu recunoaste nicio profesie, licentiata.

Nu stiu de unde ati scos-o pe asta cu 6 luni minim.

In schimb la multe job-uri pe care le-am detinut, experienta profesionala face 80% din treaba. Daca stii sa iti faci un CV bun, unde sa iti pui in valoare experienta profesionala, dar sa o si sustii cu argumente la interviu, sansele de angajare cresc exponential.

Eu ca si patron ma doare in 14 ca are 6 luni de experinta in Romania/Italia, sau 10 ani, ma intereseaza ce stie sa faca si cat de bine poate raspunde fisei postului.

vezi ca te contrazici singur cu ce ai spus dincolo.Atunci pt ce cheltui asa multi bani, daca nu are valoare. Apoi nimeni nu te angajeaza ca tu ai o diploma, si poti avea un CV destul de impopotanat, nimeni nu te va angaja, decat pt ceea ce sti.Aici, intra in primul rand limba italiana, nu cea de aprozar, ci cea stientifica-tehnologica, si unul venit aici, aceasta conversatie nu o va avea, decat dupa vreo 10-15 ani
Memorat
seb
Jr. Member
*

« Răspunde #12 : 08-05-2011, 08:11:24 »

Eu am fost destul de clar,... Lips Sealed
Declaratia de valoare nu este o recunoastere din partea Ministerului Educatiei din Italia.

Normal ca trebuie sa te exprimi in limba italiana corect gramatical si cu termenii adecvati/tehnici asimimilati domeniului. Dar 10 - 15 ani mi se pare un pic cam mult Shocked.
Memorat
moonshiner
Author
Sr. Member

« Răspunde #13 : 12-05-2011, 22:26:03 »

Echivalatul diplomelor e o chestie pur academica si nu iti creste semnificativ sansele de a gasi de munca (cel putin pentru ingineri). Plus ca echivalarea e dupa cum bate vantul la ateneul la care te duci. Si actualmente cam bate vant de saracie prin universitati, deci foarte probabil vor gasi lacune in curriculum academic si te vor invita sa urmezi cursurile lor, bineinteles cotizand.

Citat
sa incerc sa-mi gasesc un serviciu
De ce nu incerci doar cu diploma apostilata si tradusa in italiana? Ai fix aceleasi sanse de a fi angajata si cheltui a zecea parte pe hartoage.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: