Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: HELP! traducerea si declaratia de valoare  (Citit de 409 ori)
beatlen
Newbie

« : 20-08-2011, 15:31:15 »

CIAO! Sunt in vacanta dar numai vacanta nu e! am citit o groaza de siteuri cu declaratia de valoare, sunt la etapa cu traducerea si nu am inteles pana la urma daca fac traducerea pe original (vizat si apostolat) sau pe copia (legalizata si apostilata)? O alta intrebare ar fi daca traducerea programei analitice se face integral sau nu? Am auzit pe unii ca fac primele 5 si ultimele 5 pagini

va multumesc pt orice raspuns
Memorat
DeltraRO
Newbie

« Răspunde #1 : 23-08-2011, 17:16:32 »

Traducerile se fac de pe originale (dupa ce obtii apostila), nu pentru copiile legalizate.

In legatura cu programa analitica, intereseaza-te acolo unde depui actele: daca nu ti se cere in mod expres traducere integrala, poti merge pe varianta 'in extras', pentru ca se reduce semnificativ costul catre traducator.

mult succes
Diana
Memorat
beatlen
Newbie

« Răspunde #2 : 24-08-2011, 09:48:36 »

am facut traducerile pe originalele vizate si apostolate, programa analitica nu cred ca are mai mult de 30 pagini, mi au spus de la facultate, stii cumva daca persoana imputernicita de mine mai are nevoie de buletinul meu in original sau certificatul de nastere in original? se fac copii legalizate si apostilate si dupa programa analitica?
Memorat
DeltraRO
Newbie

« Răspunde #3 : 24-08-2011, 14:03:21 »

Da, programa analitica trebuie prezentata la Consulat in copie legalizata si apostilata (pe langa traducerea legalizata si apostilata)

Nu inteleg ce e cu buletinul tau in original... cum sa trimiti originalul? Bineinteles ca e de ajuns o copie (cred ca te referi la persoana imputernicita sa te reprezinte la Cosnulat)
Copii de pe certificatul de nastere / casatorie sunt necesare doar daca a avut loc o schimbare de nume.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: