Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: intrebare  (Citit de 1705 ori)
cory
Newbie

« : 20-01-2011, 15:03:58 »

buna ziua.m-am inscris recent pe forum pt ca am si eu niste intrebari si poate cineva stie sa ma ajute.am o fata care este in clasa a 11 a si vrea sa studieze medicina in italia.ma intereseaza in ce orase sunt universitati de medicina,cum se face inscrierea,taxe,tot ce inseamna inscriere si admitere la facultate.multumesc.
Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #1 : 20-01-2011, 16:46:16 »

intrebarea ta cere un raspuns amplu...

cred ca in primul rand trebuie sa vorbeasca limba italiana, dupa ce va avea diploma de bac trebuie sa obtina declaratia de valoare (care practic ii atesta studiile din tara) de la un consulat al Italiei in Romania (Bucuresti sau Timisoara- in functie de orasul unde a obtinut diploma), apoi, in ceea ce priveste admiterea fiecare facultate are o anumita procedura, cu eventuale examene sau dosare, asta poti gasi pe site-urile lor. uite aici o lista cu universitati care au facultati de medicina in Italia, si site-urile lor:

http://www.marcodebenedictis.com/doc/elenco_fac.htm

alte informatii mai gasesti aici:
http://www.studiare-in-italia.it/studentistranieri/1-2.html
Memorat
cory
Newbie

« Răspunde #2 : 20-01-2011, 20:32:56 »

multumesc mult pt.raspuns.stau si ma intreb cei veniti din alte tari sa studieze la noi stiu limba romana.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #3 : 20-01-2011, 22:27:42 »

eu ma intreb cum ar fi sa studiez medicina (adica o stiinta care se joaca cu vietile omenesti) intr-o limba necunoscuta... imi fac aia desene si schite?!.. sau doar ma intereseaza sa fiu inscrisa, sa trec anul (cumva) si sa iau diploma?
Memorat

brandiburu
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 21-01-2011, 01:06:38 »

multumesc mult pt.raspuns.stau si ma intreb cei veniti din alte tari sa studieze la noi stiu limba romana.

Multi nu stiu limba romana la inceput dar fac pe dracu-n patru si o invata cat pot de repede. Am stat in camine in Iasi cu destui arabi care erau la UMF (medicina) si stiau romana chiar bine (chiar daca aveau accentul lor specific asta nu era o problema, puteau discuta si intelegeau ce li se spunea foarte bine).

Deci se poate si hai sa nu cautam scuze acolo unde n-ar trebui sa existe. Si pana la urma nu obliga nimeni la invatarea unei alte limbi straine dar nici sa nu se astepte cineva la vreo oferta de munca.
Memorat
Alisina
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 21-01-2011, 16:14:10 »

Studentii straini care studiaza in Romania trebuie sa faca un an pregatitor,in care invata limba romana,si abia dupa aceea incep facultatea propriu-zisa.Aveam o prietena albaneza care studia dreptul la Bucuresti,si facuse anul pregatitor la Pitesti,deci vorbesc in cunostinta de cauza.Anul pregatitor e necesar pentru studentii straini,caci toate examenele sunt in romana,si nu e foarte usor.Ca sa studiezi in Italia eu zic ca noi suntem avantajati:
1.romana seamana cu italiana foarte mult si se invata repede.
2.nu se face an pregatitor,si nu sunt sigura,dar citisem pe forum ca nu se mai da examen de italiana la inscriere pentru cetatenii UE.
Oricum,succes!
Memorat
nikita
Veteran

« Răspunde #6 : 21-01-2011, 21:43:44 »

Anul pregatitor e necesar pentru studentii straini,caci toate examenele sunt in romana,si nu e foarte usor.Ca sa studiezi in Italia eu zic ca noi suntem avantajati:
1.romana seamana cu italiana foarte mult si se invata repede.
2.nu se face an pregatitor,si nu sunt sigura,dar citisem pe forum ca nu se mai da examen de italiana la inscriere pentru cetatenii UE.
Oricum,succes!

in ce suntem avantajati ??!  facem acelasi examen si concuram pe acelasi numar de locuri. In plus trebuie sa stim literatura, istoria, si geografia italiei pentru admitere... In Ro nu cred ca i se cere unui student italian sa cunoasca cine a  scris romanul Ion si care sunt personajele principale. Eu asta numesc - dezavantaj-... Sad

Memorat
viodonadin
Newbie

« Răspunde #7 : 23-01-2011, 14:50:20 »

Ciao!Iti raspund si eu ceea ce stiu precis:cu declaratia de valoare pt diploma de bac se poate inscrie LA EXAMEN.Examenul consta intr-un quiz cu 120 de intrebari din matematica,fizica,chimie,biologie,italiana si cultura generala.Pentru fiecare raspuns corect primeste 1 punct,daca nu raspunde primeste 0 puncte si daca raspunde gresit i se scade 0,25 puncte.Examenul e in italiana,de aceea e important sa stie limba.Facultati de medicina au cam toate orasele capoluogo di provincia,deci ai putea gasi cu usurinta una nu departe de unde locuiesti.Inscrierile se fac cam prin septembrie,dar cred ca fiecare universitate are programa ei asa ca te informezi direct la cea care te intereseaza.Bafta milta tie si fetitei.
Memorat
simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #8 : 25-01-2011, 12:32:42 »

din cate stiu eu, in septembrie se dau examenele de admitere...inscrierile incep de prin iulie...
Memorat
marrillenna
Jr. Member
*

« Răspunde #9 : 12-02-2011, 07:10:47 »

Am o verisoara care termina medicina in Genova.Stiu de la ea ca a trebuit sa cunoasca f bine limba italiana,dupa care a dat niste examene.Apoi ea a a putut sa primesca si bursa deoarece a depus documente care ii atestau venitul din Ro( adica avere,venitul parintilor etc.).Mai stiu de la ea ca a trebuit sa invete si limba engleza pt ca au niste conferinte si examene in acesta limba.Daca vrei mai multe detalii o sa ma interesez.Ea acum termina si luna asta da examenul final.Oricum iti spun din start ca este o facultate grea,eu avind sora medic in strainatate si este o meserie cu o mare responsabilitate,fiind vorba de viata omului.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: