Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Pot sa-mi continui liceul?

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Pot sa-mi continui liceul?  (Citit de 1971 ori)
lorycel
Jr. Member
*

« : 06-02-2010, 22:49:52 »

Buna tuturor! Am o nelamurire: pot sa-mi continui liceul daca in Romania am fost exmatriculata in al 13-lea an, cand trebuia sa dau bac-ul? Si daca da, ar trebui sa repet vreun an? Multumesc anticipat.
« Ultima modificare: 06-02-2010, 22:52:09 de către lorycel » Memorat
alex s.
Veteran

« Răspunde #1 : 08-02-2010, 09:49:23 »

repeti al 13-lea.

p.s. sa nu mai furi catalogu, da?
Memorat

.. nobody's perfect ..
gitana
Vizitator
« Răspunde #2 : 08-02-2010, 12:31:39 »

Buna tuturor! Am o nelamurire: pot sa-mi continui liceul daca in Romania am fost exmatriculata in al 13-lea an, cand trebuia sa dau bac-ul? Si daca da, ar trebui sa repet vreun an? Multumesc anticipat.

ce tip de extramatriculare ai avut?

cu sau fara drept de reinscriere?

Citeste cu atentie exmatricularea si studiaza regulamentul intern al liceului respectiv.

Memorat
lorycel
Jr. Member
*

« Răspunde #3 : 08-02-2010, 14:01:07 »

M-au exmatriculat din cauza absentelor, probabil am dreptul sa ma inscriu din nou, mie imi este frica sa nu ma puna sa repet nu stiu cati ani, pentru ca eu am facut intai profesionala si apoi liceul unde m-au exmatriculat in al 13-lea an, cand trebuia sa dau bac-ul. alex, gitana va multumesc pt raspunsuri.
Memorat
gitana
Vizitator
« Răspunde #4 : 08-02-2010, 14:17:33 »

Art. 127. (1) Exmatricularea cu drept de reînscriere în anul urmãtor, în aceeaºi unitate de învãþãmânt ºi în acelaºi an de studiu, se aplicã elevilor din învãþãmântul secundar superior, din anul de completare si din învãþãmântul postliceal, pentru abateri grave, prevãzute de prezentul regulament sau apreciate ca atare de cãtre consiliul profesoral al unitãþii de învãþãmânt.
(2) Sancþiunea se aplicã ºi pentru un numãr de cel puþin 40 de absenþe nejustificate din totalul orelor de studiu sau cel puþin 30% din totalul orelor la o singurã disciplinã de studiu/modul, cumulate pe un an ºcolar.
(3) Sancþiunea se aprobã, în consiliul profesoral la propunerea dirigintelui, prin consultarea directorului. Dacã motivul sancþionãrii îl reprezintã absenþele nejustificate, aprobarea este condiþionatã de emiterea, în prealabil, a preavizului de exmatriculare

deci acest art. spune clar ca te poti inscrie in urmatorul an

SECÞIUNEA 1
  Dobandirea calitatii de elev

Art. 81. - Orice persoana, indiferent de sex, rasa, nationalitate, apartenenta politica sau religioasa, care este inscrisa in unitatea de invatamant si participa la activitatile organizate de aceasta are calitatea de elev.
   Art. 82. - (1) In invatamantul obligatoriu calitatea de elev se dobandeste in urma solicitarii scrise a parintilor sau tutorilor legali, facuta catre unitatea de invatamant de stat sau particular. Parintele sau tutorele legal are dreptul de a alege forma de invatamant si felul educatiei copilului minor.
   (2) In invatamantul liceal, profesional si postliceal inscrierea elevilor in primul an se face, pe baza regulamentului de admitere sau a criteriilor generale elaborate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, in limita numarului de locuri din planul de scolarizare. Inscrierea la admiterea in invatamantul liceal, cursuri de zi, se poate face in primii 2 ani de la absolvirea gimnaziului, daca la data inceperii anului scolar elevul nu a depasit varsta de 18 ani.
   (3) Elevii promovati vor fi inscrisi de drept in anul urmator de studiu.
   (4) Elevii repetenti, retrasi sau exmatriculati cu drept de reinscriere din invatamantul de zi se pot reinmatricula, la cerere, la orice forma de invatamant, in urmatorii 2 ani consecutivi, redobandind calitatea de elev. Elevii de la celelalte forme de invatamant, aflati in situatia de mai sus, se pot reinmatricula, la cerere, la orice forma de invatamant, cu exceptia invatamantului de zi. Inscrierea pentru acestia din urma se poate face si dupa mai mult de 2 ani scolari.

daca au trecut mai mult de 2 ani, nu te mai poti inscrie la invatamantul de zi.
Memorat
lorycel
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 08-02-2010, 14:36:50 »

A trecut exact un an de cand am fost examtriculata, asta inseamna k ma pot inscrie din septembrie aici(in Italia) la invatamantul de zi, cu toate ca nu cunosc limba foarte bine, am doar 7 luni de cand sunt venita aici, dar imi doresc nespus de mult sa termin liceul si sa fac o facultate. Multumesc inca o data, gitana.
Memorat
gitana
Vizitator
« Răspunde #6 : 08-02-2010, 14:43:59 »

A trecut exact un an de cand am fost examtriculata, asta inseamna k ma pot inscrie din septembrie aici(in Italia) la invatamantul de zi, cu toate ca nu cunosc limba foarte bine, am doar 7 luni de cand sunt venita aici, dar imi doresc nespus de mult sa termin liceul si sa fac o facultate. Multumesc inca o data, gitana.

Regulamentul se aplica in Romania.

Ca sa te inscrii in Italia, mergi si intereseaza-te la un liceu din zona; cu siguranta din Romania vei avea nevoie de foaia matricola cu anii de liceu frecventati. Vezi care sunt conditiile liceului italian.
Memorat
lorycel
Jr. Member
*

« Răspunde #7 : 08-02-2010, 14:50:02 »

Sad, credeam ca se poate aplica si in Italia...
Memorat
cees
Newbie

« Răspunde #8 : 21-08-2010, 11:24:48 »

te rog scrie-ne si tu ce si cum ai rezolvat... eu sunt in aceeasi situatie si poate ma scutesti de cine stie ce drumuri inutile
Memorat
lorycel
Jr. Member
*

« Răspunde #9 : 22-08-2010, 19:40:29 »

Se poate Cees, trebuie sa repeti doar ultimul an, dar trebuie sa te inscrii la un liceu care are acelasi profil care l-ai avut in romania si mie mi-a cerut sa aduc toate materiile si programele care le-am facut pe tot parcursul liceului, traduse bineinteles. Iti doresc multa bafta!
Memorat
daria
Full Member
**

« Răspunde #10 : 04-09-2010, 08:02:27 »

Daca vrei sa faci o facultate in Italia,fa tot posibilul sa termini liceul in IT;
Daca vrei sa-ti continui studiile in RO,  e bine sa termini liceul acolo;
e maaaaare brambureala-continuare liceu aici,facultate acolo,dute-vino X-(fa-ti bine socotelile! Wink
Memorat

Bucura-te de viata!
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: