Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cum se legalizeazã documentele de studii?  (Citit de 9729 ori)
monyy
Sr. Member

« Răspunde #15 : 23-03-2009, 15:29:42 »

dragelor treaba cu apostila nu stiu cat este de adevarata , mie de la consiliul judetean mi-au spus ca sunt valabile doar 6 luni, ma refer pt documentele originale, in consecinta am reapostilat din nou toate documentele si traducerile ca sa nu ma trezesc cu surprize la roma.....sincer eu se spune si alta se aplica..........eu una am cheltuit o groaza de bani.............. Angry sper sa si merite
Memorat
joliejolie86
Vizitator
« Răspunde #16 : 23-05-2009, 13:28:44 »

buna,am si eu o intrebare in iulie termin facultatea si nu mi se elibereaza diploma decat peste 1an,am inteles ca mi se da ceva la mana precum ca am terminat si ca sa mi se recunoasca acest supliment de diploma trebuie sa fie vizat de Ministerul Educatiei..totu ok pana aici dar nu pricep cand mi se elibereaza aceasta foie nu e vizata de Minister?eu sunt din Cta iar in iulie plec din tara si nu imi pot permite sa pierd timpul pe la cozi la Minister prin Bucuresti Sad cum imi este recunoscuta diploma?mentionez k termin la Stiinte Economice la o facultate de stat..astept un rasp,va multumesc.
Memorat
monyy
Sr. Member

« Răspunde #17 : 24-05-2009, 12:13:30 »

depinde de tara unde vrei sa pleci, din cate stiu eu in italia facultatea de ec nu este recunoscuta, trebuie sa studiezi la ei ca sa poti profesa............sau sa te transferi in timpul fac la o universitate, sa dai diferentele si sa termini la ei...........Poate ma insel , eu am terminat anul trecut fac de economie la iasi si la verona mi-au spus clar ca n-am nici o sansa doar sa fac scoala din nou............ hammer hammer............bafta sper sa ma insel, poate nu este asa peste tot
Memorat
joliejolie86
Vizitator
« Răspunde #18 : 25-05-2009, 14:45:30 »

sunt tare dezamagita de raspuns Sad da in Italia plec mai exact in Roma deja m-am consolat cu gandul ca am pierdut 3ani degeaba de facultate nu pot sa cred ce fel de legi sunt acolo nu mi se pare firesc asa ceva alta posibilitate nu am?imi doream sa continui la master acolo dar am inteles ca multe din exam nu imi sunt recunoscute...offf...merci de rasp oricum:(
Memorat
MariusBC
Newbie

« Răspunde #19 : 24-02-2010, 21:30:05 »

Salut.As avea si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.Dupa legalizarea actelor de studii in Romania (apostila,traduceri etc),pentru a ma putea angaja ce proceduri legate de actele de studii trebuie sa mai urmez in Italia?Multumesc anticipat!

P.S: Adeverinta de autenticitate e necesara doar pentru obtinerea declaratiei de valoare sau e necesara si pentru vizarea actelor la MEC?
« Ultima modificare: 25-02-2010, 08:24:13 de către MariusBC » Memorat
andrada
Jr. Member
*

« Răspunde #20 : 25-02-2010, 10:54:56 »

Sunt in aceeasi situatie ,dar eu stiu ca nu mai e nevoie de declaratia de valoare care se obtine de la ambasada Italiei din Bucuresti.
Memorat
daria
Full Member
**

« Răspunde #21 : 27-02-2010, 01:07:12 »

Salut.As avea si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.Dupa legalizarea actelor de studii in Romania (apostila,traduceri etc),pentru a ma putea angaja ce proceduri legate de actele de studii trebuie sa mai urmez in Italia?Multumesc anticipat!

P.S: Adeverinta de autenticitate e necesara doar pentru obtinerea declaratiei de valoare sau e necesara si pentru vizarea actelor la MEC?

Proceduri legale nu sunt necesare,cu patalamaua la buzunar iti cauti de munca ,important e sa si gasesti corespunzator pregatirii

Adeverinta de autenticitate pe care ti-o da liceul,iti trebuie la inpectoratul scolar(ramane la ei)apoi de aici incepe sirul .....

la C.N.R.E.D  mergi cu :
-diploma de absolvire a unei universitati+programa analitica.

Memorat

Bucura-te de viata!
boom boom
Newbie

« Răspunde #22 : 01-03-2010, 13:04:17 »

Buna! Poate ati mai dezbatut subiectul aceste,dar eu sunt noua pe forum..Daca ma puteti ajuta,am o nedumerire.In prezent sunt clasa a 11-a,iar la vara intentionez sa plec la parintii mei in Italia,pentru a termina liceul si eventual a intra la facultate.Cert este ca nu am idee cum se va desfasura anul scolar..Voi face a 12-a in continuare din septembrie? sau voi repeta a 11-a?...Multumesc.
Memorat
monyy
Sr. Member

« Răspunde #23 : 01-03-2010, 19:44:09 »

sincer ei au altfel structurat anii de scoala .........cel mai bine este sa mearga parintii la liceul la care vei invata si sa se informeze ce si cum...........nepotul meu cand a plecat in italia era in clasa a 4 a si acolo l-au trecut in anul 5 de studiu.........cum ti-am mai spus au alta regula, totul e sa te informezi din timp, bafta
Memorat
mirelutza
Newbie

« Răspunde #24 : 16-02-2011, 19:40:19 »

Stie cine daca este suficienta aceasta diploma de licenta(cu toate anexele)pentru obtinerea dreptului de munca in Italian?am si diploma de postliceala ....care justifica vechimea in munca de 9ani...le trimit pe toate la Roma?POATE RASPUNDE CINEVA!
Memorat
buciuman
Newbie

« Răspunde #25 : 10-04-2011, 16:11:52 »

Buna.cu siguranta ca ati mai dezbatut acest subiect.
Am terminat liceul in Romania, si am si diploma de bac. Pentru inscrierea in Italia la facultate de ce anume am nevoie sa legalizez sau sa traduc?daca ma poate ajuta cineva cu aceste informatii.
pentru ca la toamna as vrea sa incep facultatea in Italia.
va multumesc anticipat
Memorat

azi este prima zi din restul vietzii tale...
daria
Full Member
**

« Răspunde #26 : 15-04-2011, 21:50:10 »

Buna.cu siguranta ca ati mai dezbatut acest subiect.
Am terminat liceul in Romania, si am si diploma de bac. Pentru inscrierea in Italia la facultate de ce anume am nevoie sa legalizez sau sa traduc?daca ma poate ajuta cineva cu aceste informatii.
pentru ca la toamna as vrea sa incep facultatea in Italia.
va multumesc anticipat

Iti trebuie declaratie de valoare

Trebuie sã îți faci programare la Co
nsulatul cãruia aparține orașul tãu, București sau Timișoara (aparțin de Timișoara: Alba, Arad, Bihor, Bistrita Nasaud, Caras Severin, Cluj, Hunedoara, Maramures, Mures, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Timis), și sã prezinți dosarul pregãtit în felul urmãtor:

DOCUMENTE OBLIGATORII PT. OBTINEREA DECLARATIEI DE VALOARE
I.   Procura notariala in original cu semnatura interesatului intocmita de un notar public roman sau italian (in cazul in care dosarul este prezentat de o alta persoana decat interesatul) si copia documentului de identitate a delegatului. Pentru persoanele care sunt reprezentate de rude de gradul I se accepta si o imputernicire de mana semnata de interesat si fotocopia unui document de identitate atat al interesatului cat si al delegatului.
II.   Formular de cerere completat lizibil in toate rubricile si semnat de catre solicitant (descarcabil de pe site-ul Consulatului sau disponibil la intrarea in Consulat);
III.   Copii "xerox" ale documentelor de stare civila (certificat de casatorie, sentinta definitiva de divort) in cazul in care au intervenit modificari ale datelor personale (pentru cetatenii comunitari);
IV.   Titlurile de studiu de tipul: "Certificat de promovare a testelor nationale", "Diploma de bacalaureat", "Certificat de absolvire a scolii postliceale" trebuie pregatite astfel:
1.   documentul original (diploma,certificat etc.) legalizat de Inspectoratul Scolar si apostilat la Prefectura de competenta;
2.   documentul original (foaia matricola) legalizat de Inspectoratul Scolar si apostilat la Prefectura de competenta;
3.   copie conforma cu originalul a diplomei respective, efectuata de Notar Public roman si apoi legalizata cu Apostila la Tribunal + copie "xerox";
4.   copie conforma cu originalul a foii matricole respective, efectuata de Notar Public roman si apoi legalizata cu Apostila la Tribunal + copie "xerox";
5.   traducere autorizata in italiana a diplomei respective, efectuata de traducator autorizat roman, legalizata de Notar Public roman si apoi legalizata cu Apostila la Tribunal + copie "xerox";
6.   traducere autorizata in italiana a foii matricole respective, efectuata de traducator autorizat roman, legalizata de Notar Public roman si apoi legalizata cu Apostila la Tribunal + copie "xerox";

Foaia matricola este un document obligatoriu daca pe diploma de bacalaureat  nu sunt trecuti (pe verso) anii de studiu .

Pentru toate titlurile de studii obtinute in Romania este obligatorie "Adeverinta" (scrisoare) eliberata pentru Consulatul Italiei, de catre Scoala/Universitatea care a eliberat titlul/titlurile de studii,  pe hartie cu antet a acesteia, stampilata si semnata de conducerea scolii, in care sa se specifice statutul institutiei:  daca institutia este de stat sau privata acreditata (in acest caz indicandu-se legea de acreditare); Aceasta adeverinta se elibereaza celor interesati la cerere, de catre Scoala/Universitatea unde au obtinut titlul de studii si NU trebuie tradusa sau apostilata.

Multa bafta!
Memorat

Bucura-te de viata!
Pagini: 1 [2]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: