Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Vizari acte de studii la Ministerul Educatiei  (Citit de 7368 ori)
adelaide_
Vizitator
« : 03-07-2007, 09:32:57 »

De la Ministerul Educaþiei
Publicat în 2.7.2007

Ministerul Educaþiei, Cercetãrii ºi Tineretului anunþã cã pentru plecarea în Italia actele de studii originale din domeniile medicinã, arhitecturã ºi orice specializare în inginerie nu se mai vizeazã.

Pentru toate celelalte domenii, în vederea plecãrii în strãinãtate, este necesarã vizarea actelor de studii:

1. Cerere adresatã ministrului educaþiei ºi cercetãrii, prin care se solicitã vizarea actului de studii – cererea este tip - dupã verificarea actelor;

2. Un act de identitate al titularului diplomei (buletin, certificat de naºtere)

Vizarea poate fi fãcutã doar de titular sau în mod excepþional prin procurã specialã (eliberatã de un oficiu consular al României în strãinãtate) sau procurã notarialã din România + copie act identitate titular.

Un exemplar original al Împuternicirii va rãmâne la CNRED.

Pentru cetãþenii strãini vizarea se face personal sau prin intermediul Instituþiilor de Învãþãmânt emitente.

3. Actul de studii ce urmeazã a fi vizat, în original

4. Copie dupã certificatul de cãsãtorie sau divorþ (când a avut loc o schimbare a numelui).

Sumele percepute pentru vizarea actelor de studii sunt: 5 lei cererea ºi 20 lei pentru fiecare act vizat.

Actele supuse vizãrii:

1. Diplomele de studii superioare;

2. Foaia matricolã sau Suplimentul la Diplomã anexã la diploma de studii;

3. Programa analiticã anexã la diploma de studii;

4. Certificatul de pregãtire didacticã.

Vizarea se va face doar în urma programãrii telefonice.

Programul de lucru cu publicul este urmãtorul:

Programul de audienþe: Luni, Miercuri ºi Joi 12.00-16.00
ore 12,30 - 16,00 - Eliberarea atestate (recunoaºtere ºi echivalare a studiilor efectuate în strãinãtate) ºi adeverinþe, pentru lucrãrile rezolvate;
ore 12,30 - 14,00 - Primiri dosare pentru persoanele (cetãþeni români ºi cetãþenii stãini care urmeazã sã lucrezeîn România cu permis de munca;) care au studiat în strãinatate (nu este necesarã programare)
ore 14,00 - 16,00 - Vizãri acte de studii (numai pentru învãþãmântul universitar ºi preuniversitar) pentru persoanele care urmeazã sã plece in strãinãtate - programarea prealabila este obligatorie
Programãrile în vederea vizãrii se vor face numai telefonic la numerele:
Tel: 405.62.00; 405.63.00 , Interior: 1498, 1189.

http://www.comune.torino.it/ro/scoala/de-la-ministerul-educaiei.shtml
« Ultima modificare: 09-07-2007, 11:55:53 de către simona_02 » Memorat
andré
Full Member
**

« Răspunde #1 : 03-07-2007, 10:10:31 »

imi statuse inima in loc pt o clipa. am sunat la MEC si m au lamurit, e asa:

pt cei ca mine care au o situatie intermediara (5 ani din 6 in cazul meu), in domeniile "medicinã, arhitecturã ºi orice specializare în inginerie" si vor sa si faca recunoastere academica in Italia si implicit continuare de studii ramane valabila vizarea la MEC a:

- programei analitice,
- foii matricole pe anii de studiu efectuati
(originale)

In plus, mai trebuie si adeverinta de la facultate care sa ateste ca s au frecventat cursurile respective.
Se face programare telefonica (dureaza maxim 1 zi), si se vizeaza pe loc.
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #2 : 03-07-2007, 12:17:46 »

mey, believe me, cel mai bine e sa vizati actele (nu spuneti ca faceti recunoastere profesionala. spuneti si voi ca-i academica sau ca va continuati studiile acolo) si apoi sa le apostilati. apostila pe un document e sfanta, nu poate s-o conteste secretara lu' nea caisa.
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #3 : 09-07-2007, 11:55:22 »

Vizarea actelor de studii la CNRED:
http://www.edu.ro/index.php/articles/7388
Cum ziceam, indiferent ce se spune legat de faptul ca diplomele nu se mai vizeaza, cel mai bine e sa cereti viza pe actele de studii (indiferent de scopul vostru, cereti viza pentru ca vreti sa va continuati studiile in strainatate), iar apoi apostila de la Prefectura, cf conventia de la Haga 1962.

MINISTERUL EDUCAÞIEI ªI CERCETÃRII
CENTRUL NAÞIONAL DE RECUNOAªTERE ªI ECHIVALARE A DIPLOMELOR

VIZAREA ACTELOR DE STUDII pentru plecare în strãinãtate:

1.    Cerere adresatã ministrului educaþiei ºi cercetãrii, prin care se solicitã vizarea actului de studii – cererea este tip - dupã verificarea actelor;

2.   Un act de identitate al titularului diplomei (buletin, certificat de naºtere)
VIZAREA POATE FI FÃCUTÃ DOAR DE TITULAR SAU ÎN MOD EXCEPÞIONAL PRIN PROCURÃ SPECIALÃ (ELIBERATÃ DE UN OFICIU CONSULAR AL ROMÂNIEI ÎN STRÃINÃTATE) SAU PROCURÃ NOTARIALÃ DIN ROMÂNIA + COPIE ACT IDENTITATE TITULAR – UN EXEMPLAR ORIGINAL AL ÎMPUTERNICIRII VA RÃMÂNE LA CNRED.
PENTRU CETÃÞENII STRÃINI VIZAREA SE FACE PERSONAL SAU PRIN INTERMEDIUL INSTITUÞIILOR DE ÎNVÃÞÃMÂNT EMITENTE

3.    Actul de studii ce urmeazã a fi vizat, în ORIGINAL.

4.    Copie dupã certificatul de cãsãtorie sau divorþ (când a avut loc o schimbare a numelui).

Sumele percepute pentru vizarea actelor de studii sunt: 5 lei cererea ºi
20 lei pentru fiecare act vizat

Actele supuse vizãrii:
1.   Diplomele de studii superioare;
2.   Foaia matricolã sau Suplimentul la Diplomã anexã la diploma de studii;
3.   Programa analiticã anexã la diploma de studii;
4.   Certificatul de pregãtire didacticã.

Vizarea se va face doar în urma programãrii telefonice.
Memorat
oan75
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 09-07-2007, 13:55:32 »

Actele supuse vizãrii:

1. Diplomele de studii superioare;
Diploma de bac nu se vizeaza? eu am inteles ca pt diploma de studii superioare se va arata si acel act "diploma bac"... eu incepusem sa ma interesez pt a completa dosarul in vederea echivalarii, recunoasterii academice a studiilor, dar m-am lovit de o problema... am depistat ca o litera a numelui de familie este gresit scris pe dilpoma de bac Smiley)am observat asta dupa 11 ani!!!! a doua litera a numelui meu este Â, cred ca atunci cand au completat in registru au dictat si doamna de acolo probabil a scris Î in loc de  cum este scris numele meu in certificat nastere, Ci etc... si ma trezesc eu dupa 1000 de ani!!!! asta este, sper sa rezolv... nici la facultate secretara nu a observat cand m-am inscris, abia cand mi-am facut dosarul pt licenta am obs Eu, am fost la liceu mi-a modificat acea litera, a taiat cu rosu greseala, a modificat, mi-a pus semnatura si stampila si cam atat... acum nu stiu daca voi avea probleme cu diploma asa... am sa ma interesez daca poate ramane asa cum este sau trebuie sa scot duplicat...
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #5 : 09-07-2007, 14:02:42 »

la ministerul educatiei (CNRED) se vizeaza doar actele de studii superioare.
pentru diploma de bac trebuie sa mergi la liceu, sa iei adeverinta de autenticitate. cu diploma si adeverinta te duci la inspectoratul scolar judetean si-ti vor viza diploma. dupa care apostila de la prefectura. la fel si cu foaia matricola de la liceu.

daca sunt greseli in acte (si controleaza TOT!!! inclusiv date de nastere, CNP etc, fatza-verso), trebuie sa mergi la fiecare scoala in parte, cu actele doveditoare (certificat de nastere etc) sa ceri modificarea actului. daca apare si cea mai mica neconcordanta intre actele tale de identitate si actele scolare, consulatul iti va respinge dosarul si te va amana. daca tot esti in tara, ocupa-te de toate astea - e destul de mult de alergat.
Memorat
oan75
Jr. Member
*

« Răspunde #6 : 09-07-2007, 14:06:18 »

- in cazul in care profesia este reglementata in tara in care a fost obtinut titlul, este necesara o adeverinta eliberata de institutia competenta co o data de eliberare nu mai veche de 3 luni, din care sa rezulte ca solicitantul este abilitat sa profeseze in tara de origine, fiind insotita de certificatul de inscriere in ordinul professional, si daca inscrierea in ordinul professional constituie cerinta fundamentala pentru accesul si/sau exercitarea profesiei. Aceasta adeverinta trebuie sa contina deasemenea si declaratia ca solicitantul nu a avut si nu are reclamatii, sanctiuni sau abateri disciplinare;
- in cazul in care profesia nu este reglementata, solicitantul va trebui sa demonstreze cel putin 2 ani de experienta profesionala in ultimii 10 ani, in domeniul pentru care solicita recunoasterea (documentele care atesta experienta profesionala vor contine descrierea cat mai detaliat posibil a activitatii desfasurate si vor fi eliberate de institutia publica sau privata unde a activat). In cazul unei profesii liberale, activitatea se va demonstra cu documentatie adecvata de natura fiscala.
- cazier juridic eliberat de autoritatile competente din tara in care a fost dobandit titlul professional de data nu mai veche de 3 luni;

Nu stiu daca am inteles bine! ori trebuie sa am profesia reglementata (pt a cere recunoastere profesionala) eu ca economist, ar trebui sa ma inscriu la AGER sa platesc taxa inscriere si taxa anuala, ori ar trebui sa am vechime 2 ani, vechime nu am... singura posibilitate ar fi sa ma inscriu la AGER si sa iau de acolo adeverinta aratand astfel ca profesia mea este reglementata in Ro... eu asa am inteles Smiley
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #7 : 09-07-2007, 14:14:17 »

din cate stiu eu, profesia de economist nu este reglementata anume in Ro. poate ma-nsel...  Huh?
(mai intreab-o pe Clau, si ea a cerut DDv, poate stie mai bine).

din cate stiu, ca sa te angajezi (in tara) pe post de economist nu esti conditionat de nimic - diploma e de ajuns. nu iti cere nimeni dovada ca te-ai inscris intr-un ordin profesional. (cum e cazul asistentelor, medicilor, avocatilor).
AGER cred ca e doar o asociatie profesionala, in care te inscrii daca vrei. adica munca ta economist in Ro nu e conditionata de inscrierea in AGER.
cum ziceam, poate ma insel. mai fa ceva sapaturi.

(daca profesia nu e reglementata si nu ai nici cei 2 ani vechime, atunci poti cere doar recunoastere academica).

oricum, discutia pe tema asta trebuie continuata pe topicul dedicat (recunoasterea titlului de studiu sau echivalare REI). asta e despre vizele la ministerul educatiei. ok?
« Ultima modificare: 09-07-2007, 14:16:38 de către simona_02 » Memorat
oan75
Jr. Member
*

« Răspunde #8 : 09-07-2007, 14:34:25 »

Multumesc mult Simona! da, asa este... doar eu am deschis topicul acela si acum scriu in alta parte Sad...
Memorat
limone
Full Member
**

« Răspunde #9 : 29-07-2007, 14:24:19 »

cine stie, in cat timp,pot obtine actele vizate?
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #10 : 30-07-2007, 09:00:10 »

limone, vizarile de acte de studii la minister se fac doar pentru studii universitare. tu parca ai facut postliceala, nu?
Memorat
limone
Full Member
**

« Răspunde #11 : 07-08-2007, 09:15:59 »

nu era ptr de mine simona.era ptr altcineva.
Memorat
arvinna
Veteran

« Răspunde #12 : 16-01-2009, 19:54:26 »

am dat intamplator de urmatoarea informatie, nu stiu daca s-a mai pus pe forum:

Pentru plecarea în Italia actele de studii originale din domeniile MEDICINÃ, ARHITECTURÃ ºi ORICE SPECIALIZARE ÎN INGINERIE nu se mai vizeazã.

http://www.cnred.edu.ro/#Vizare
Memorat

monyy
Sr. Member

« Răspunde #13 : 23-03-2009, 15:16:06 »

e adevarat ce spui , dar dupa cum scrie: vizarea de cãtre CNRED în vederea recunoașterii în strãinãtate este necesarã atunci când autoritãțile competente din statul respectiv o cer; atata timp cat italia nu a anuntat nimic , ma gandesc ca cel mai bine sa treci actele prin toate etapele ca sa nu te trezesti cu surprize.........baaa........parerea mea
Memorat
joliejolie86
Vizitator
« Răspunde #14 : 25-05-2009, 14:51:04 »

buna,stie cineva diploma de economist este recunoscuta in Italia?am auzit fel fe fel de rasp precum nu ar fi recunoscuta,eu am licenta anul acest in iulie si apoi plec definitiv din tara si vreau sa stiu daca pot cumva sa primesc recunoastere sau trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea ca trebuie sa fac alta facultate la ei din nou? Sad nu mi se pare normal asa ceva:(
Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: